Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Κορδέρο: «Είμαι ελεύθερος πλέον»

Η απόφαση του Έβαλντ Λίνεν ν’ αλλάξει το σύστημα της ΑΕΚ σε ρόμβο έχει εμφανώς θετικά αποτελέσματα. Κι ένας από τους… εμφανέστερους λόγους γι’ αυτό είναι η απελευθέρωση του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο.

Κορδέρο: «Είμαι ελεύθερος πλέον»

Σήμερα -με την ομάδα να έχει πάρει τα πάνω της και την ψυχολογία να έχει αλλάξει- ο Ισπανός έχει έναν ακόμα λόγο να εμφανίζεται ανακουφισμένος.

Την αλλαγή του συστήματος σε ρόμβο. Μιλώντας στη NOVA, ο Κορδέρο παραδέχθηκε πως η νέα διάταξη της ομάδας του επιτρέπει να αισθάνεται πιο ελεύθερος στο γήπεδο.

Πιο ήρεμος, λοιπόν, με την παρουσία και του Μητρόπουλου, μπορεί πλέον να αγωνίζεται στη φυσική του θέση (ως «οκτάρι») και να συμμετέχει περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κορδέρο

Για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ΑΕΚ: «Σίγουρα η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια δεν έχει ηττηθεί. Δείχνει ότι ανεβαίνει σταδιακά και είναι μια ακόμα καλή ευκαιρία στο γήπεδο μας να κάνουμε άλλη μία νίκη για να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε βαθμολογικά και να απομακρυνθούμε από τη ζώνη του υποβιβασμού».

Για τη βελτίωση των δικών του εμφανίσεων: «Σίγουρα έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι έχει αλλάξει σύστημα η ομάδα. Το πώς στήνει την ομάδα ο προπονητής στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που μου επιτρέπει πλέον να παίζω πιο ελεύθερα και να βοηθάω περισσότερο δημιουργικά. Και το γεγονός όμως ότι υπάρχει στην άμυνα ένας παίκτης με καλά ανασταλτικά στοιχεία, επίσης με βοηθάει στο γήπεδο και γι' αυτό υπεύθυνος είναι ο Μητρόπουλος».

Για τις δημιουργικές του ικανότητες: «Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά στην καριέρα μου συμμετέχω τόσο πολύ στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Αποδεικνύεται όμως στην πράξη ότι είναι ένα σύστημα που αποδίδει, τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα που έχουν έρθει. Αφού λειτουργεί καλά το σύστημα, δεν έχω κανένα λόγο να μην είμαι ικανοποιημένος σ' αυτή τη θέση».

Για την περίοδο που εμφανιζόταν να έχει τάσεις φυγής από την ΑΕΚ: «Η κατάσταση στην ομάδα ήταν αρκετά κακή και όταν δεν έχεις συνηθίσει να παίζεις υπό αυτές τις συνθήκες, σίγουρα αυτό μπορεί να σε επηρεάσει ψυχολογικά.

Με την πάροδο του χρόνου όμως και καθώς έρχονται τα θετικά αποτελέσματα για την ομάδα -αλλά και ενδεχομένως αν γίνει πράξη η βοήθεια κάποιου ανθρώπου ο οποίος αναμένεται να επενδύσει χρήματα στην ομάδα- αλλάζει και η ψυχολογία στα αποδυτήρια, αλλάζει και η κατάσταση που υπήρχε μέχρι τώρα»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: