Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τάτος: «Περνούσα δύσκολα στον Ολυμπιακό»

Ως ευκαιρία να αναγεννηθεί αντιμετωπίζει το δανεισμό του στον Άρη ο Ανδρέας Τάτος, ο οποίος μιλώντας σε εφημερίδα των οργανωμένων του Άρη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στον Ολυμπιακό.

Τάτος: «Περνούσα δύσκολα στον Ολυμπιακό»

Ο νεαρός μέσος μίλησε σε εφημερίδα του Super 3 και τόνισε πως δεν είχε ενδοιασμούς να πει το «ναι» στην πρόταση του Άρη, παρά τη δυσχερή βαθμολογική του θέση.

Αναλυτικά, ο Ανδρέας Τάτος μίλησε για:

-την απόφασή του να μετακομίσει στον Άρη: «Ο Άρης, σ’ οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται δεν παύει να ‘ναι, μια απ’ τις κορυφαίες ομάδες της χώρας και το να φορέσεις, κάποια στιγμή, τη φανέλα του, είναι ένα κίνητρο για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ακριβώς, αυτά είχα στο μυαλό μου, όταν αποφάσιζα ν’ αποδεχτώ τελικά την πρόταση του Άρη και σας λέω ειλικρινά, ότι, ήδη, νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου. Έχει αλλάξει, πλέον, η ψυχολογία μου κι αναπνέω μ’ άλλον αέρα, πια».

-το αν είχε ενδοιασμούς: «Δεν ένοιωσα σε καμιά περίπτωση ότι παίρνω ένα ρίσκο. Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα, που, όπως προείπα, οποιαδήποτε προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει, τη σέβονται όλοι. Έχει τεράστια ιστορία, πολύ βαριά φανέλα κι έναν απίστευτο κόσμο που τον ακολουθεί παντού. Ανέκαθεν, μου άρεσε σαν ομάδα και μου ήταν πολύ συμπαθής .Σας διαβεβαιώνω, μάλιστα, ότι δε βλέπω τον ερχομό μου εδώ, σαν ένα απλό πέρασμα, αλλά, σαν κάτι πολύ περισσότερο. Ένα προσωπικό στοίχημα, αν θέλετε, ν’ αναγεννηθώ, ποδοσφαιρικά, φωνάζοντας, ότι είμαι ακόμα εδώ».

-την κατάσταση που βίωνε στον Ολυμπιακό: «Είναι αλήθεια, ότι στον Ολυμπιακό, όλο αυτό το διάστημα, δεν είχα τη κατάλληλη ψυχολογία. Πέρναγα δύσκολα. Κι ο ποδοσφαιριστής, πάνω απ’ όλα, είναι άνθρωπος, κι είναι αδύνατο να μην επηρεάζεται, απ’ αυτά που βλέπει να συμβαίνουν γύρω του. Είναι νόμος, στον αθλητισμό ότι χωρίς ψυχολογία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

-την πίεση που υπάρχει στον Άρη: «Η πίεση είναι κάτι που δε με φοβίζει. Όταν ήταν να διαλέξω, ανάμεσα σε Άρη και ΟΦΗ, κοίταζα το πρόγραμμα των δυο ομάδων. Δεν ξέρω αν το ‘χει παρατηρήσει, κάποιος από σας, αλλά, το πρόγραμμα του Άρη είναι πραγματικός Γολγοθάς. Παρ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκα, κάτι που σημαίνει πολλά. Από κει και πέρα, αυτό που πρέπει, είναι να λειτουργήσει η ομάδα δεμένη και συσπειρωμένη σαν οικογένεια. Στο κλίμα βασίζεται η καλή πορεία μιας ομάδας κι εμείς μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Δεν είναι ώρα ν’ ασχολούμαστε με το ποιος παίζει και ποιος δε παίζει, παρά μόνο, να κοιτάξουμε πώς θα κάνουμε το παν να σώσουμε την ομάδα. Μόνο αυτό, πρέπει να μας νοιάζει».

-το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: ««Είναι η πρώτη φορά που θ’ αγωνιστώ σ’ ένα τέτοιου είδους παιχνίδι και φυσικά το περιμένω κι εγώ απ’ τη πλευρά μου με την ίδια ανυπομονησία. Η αδρεναλίνη σε τέτοια ματς, χτυπάει στο κόκκινο και σίγουρα όλα αυτά που θα ζήσω, θ’ αποτελέσουν, για μένα, μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Το μόνο που θα πω, είναι ότι εύχομαι, εκείνη τη μέρα να ‘μαστε, αυτοί που πρέπει και να γιορτάσουμε στο τέλος της συνάντησης, μαζί με τον κόσμο μας μια σημαντική νίκη. Θα ‘ναι μια πολύ μεγάλη μάχη, που πρέπει να ‘μαστε εμείς αυτοί που, στο τέλος, θα βγούμε νικητές.»

-τη διαιτησία του Κάκου στον αγώνα με την ΑΕΚ: «Θα τον χαρακτήριζα, γενικά, σοβαρό και καλό διαιτητή αλλά και παράλληλα, επιθετικό, αφού, την ώρα του παιχνιδιού, νομίζει ότι, είναι αυτός και κανένας άλλος. Σαν κάποιους δημοσίους λειτουργούς, που, απ’ τη θέση που βρίσκονται, κάνουν κατάχρηση εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: