Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«Για την ΑΕΚ είναι τελικός»

Το ματς με τον Πανιώνιο θα είναι ιδιαίτερο για τον Έβαλντ Λίνεν. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, ωστόσο, αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως είναι ένας ακόμα «τελικός» για την ΑΕΚ.

«Για την ΑΕΚ είναι τελικός»
Απόλυτα προσηλωμένος στο πώς η ΑΕΚ θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες εμφανίστηκε ο Έβαλντ Λίνεν.

Μιλώντας στη NOVA, ο τεχνικός της «Ένωσης» παραδέχθηκε ότι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος του Πανιωνίου θα είναι ιδιαίτερο για τον ίδιο.

Τόνισε ωστόσο, ότι σημαντικό δεν είναι αυτό, αλλά το πώς η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί το ίδιο καλή (και περισσότερο αποτελεσματική) σε έναν ακόμα «τελικό» για την απομάκρυνσή της από τις χαμηλότερες θέσεις.


Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν

Για τη βελτίωση της ΑΕΚ: «Το πιο σημαντικό είναι να παίρνουμε νίκες. Αν θέλουμε να παίρνουμε όμως νίκες πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες. Είμαι ευχαριστημένος που στα τελευταία ματς -έστω και εντός έδρας- δημιουργούμε περισσότερες φάσεις απ' ότι πριν.

Πρέπει όμως να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες, γιατί πολλές φορές δεν τις εκμεταλλευόμαστε, αλλά αντίθετα πετυχαίνουμε κάποια τυχερά γκολ. Πρέπει να κάνουμε γκολ τις μεγάλες ευκαιρίες για να είμαστε πιο ασφαλείς πριν το τέλος του ματς»
.

Για το ότι θα βρεθεί πρώτη φορά αντίπαλος του Πανιωνίου: «Ο Πανιώνιος ήταν η πρώτη μου ομάδα εδώ στην Ελλάδα, αλλά έχουν μείνει ελάχιστοι από τότε. Ο Αραβίδης και ο Γουνδουλάκης είναι οι δύο τελευταίοι. Ο Γουνδουλάκης μπορεί να παίξει, ο Αραβίδης δε θα παίξει, άρα δε θα δω πολλούς φίλους, αφού είναι μια νέα ομάδα.

Πάντα όμως είναι κάτι ιδιαίτερο να παίζει η ομάδα μου απέναντι στον Πανιώνιο. Δεν έχει όμως σημασία, αφού είναι ένας ακόμα τελικός για εμάς, όπως όλα τα ματς, και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όπως πάντα»
.

Για το στόχο να πετύχει πρώτη φορά φέτος η ΑΕΚ δυο σερί νίκες: «Ξέρω ότι όλοι μιλούν γι' αυτό. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε, αφού παίζουμε στην έδρα μας, ενώ η ομάδα έπαιξε καλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι ένας στόχος, αλλά δεν αρκεί να το λέμε. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τις μεταγραφές που έγιναν: «Είναι αλήθεια ότι με το σύστημα που παίζουμε τώρα, δε μπορούσαμε να βρούμε "κλασικούς" ακραίους παίκτες. Φυσικά χρειαζόμασταν κάποιους επιπλέον παίκτες για τη μεσαία γραμμή επειδή ο Ρίκκα, για παράδειγμα, θα μείνει τώρα εκτός και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές έμπειρων παικτών για να χρησιμοποιήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: