Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Σιγά, ρε Έλληνα, που θες και παικταράδες!!

Μα την Παναγία τέτοια μιζέρια σε μεταγραφική περίοδο δεν την ξαναθυμάμαι όσα χρόνια παρακολουθώ ποδόσφαιρο. "Ντου στα Αποδυτήρια" από τον γνωστό-άγνωστο του sportdog. Και δεν είναι και λίγα. Μιλάμε τώρα για τρομερή φτώχεια. Να μην μπορεί μια ομάδα να χώσει πέντε φράγκα να αγοράσει παίκτη από έναν άλλον σύλλογο;
Να πω και κάτι, όμως; Τι άλλο μας έχουν αφήσει για να μπορούμε να χαρούμε το ποδόσφαιρο; Όλα μας τα έχουν πάρει από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση. Τίποτα, δηλαδή, δεν έχει μείνει όρθιο. Γιατί να τη γλιτώσει η μπαλίτσα;
Ακόμα και τον ύπνο του
Μήπως ο κόσμος έχει δουλειές; Μήπως έχει λεφτά; Μήπως έχει την ηρεμία του; Μήπως έχει να διασκεδάσει και να πιεί ένα ποτό; Μήπως μπορεί να πάει διακοπές; Όλα τα έχει χάσει. Ακόμα και τον ύπνο του. Τίποτα δεν μπορεί να χαρεί πια.
Από πού κι ως που, λοιπόν, ρε αγαπητέ συνΈλληνα, θα θες να βλέπεις από πάνω και παικταράδες στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν δεν υπάρχει πια τίποτα άλλο της προκοπής στις ζωές μας; Πολυτέλεια είναι, θα σου πει η Τρόικα, τρόπος του λέγειν.
Με το χέρι απλωμένο
Πάνε τα χρόνια που σε κάθε ομάδα από τις μεγάλες παίζανε από πέντε κι έξι φίρμες. Κι όχι μόνο οι μεγάλες, αλλά και οι μικρομεσαίες είχαν κάποια καλά παικτάκια.
Τώρα; Με το χέρι απλωμένο όλο το Γενάρη ήταν οι περισσότερες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα. "Δώσε και μένα, μπάρμπα, κανέναν δανεικό". Έτσι πήγαινε η δουλειά. Στο παρακαλετό σε Ελλάδα κι Ευρώπη μήπως μπορέσουν να καβατζάρουν κανέναν φτηνό παίκτη για μερικούς μήνες, μπας και βγει η χρονιά.
Από το πιο χαμηλό ράφι
Τέλος πάντων. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο επόμενο πρωτάθλημα. Αν, δηλαδή, φέτος οι μισές ομάδες είναι έτοιμες να βαρέσουν κανόνι και δεν μπορούν να πάρουν ούτε παίκτη από το πιο χαμηλό ράφι, τι θα γίνει τη σεζόν που έρχεται και που θα είναι ακόμα πιο στριμόκωλα τα πράματα;
Χάθηκε ο κόσμος;
Και κάτι τελευταίο. Να πιούμε έξω καμία μπύρα κανένα σαββατόβραδο οι περισσότεροι δεν έχουμε. Να πάμε καμία βόλτα με το αυτοκίνητο δεν υπάρχει σάλιο για βενζίνη. Ρε, ούτε το καλοριφέρ δεν μπαίνει μπροστά για λίγη ζεστούλα στο σπίτι. Και δεν είναι υπερβολές αυτά. Η πλειοψηφία έτσι περνάει. Μόνο για σουπερμάρκετ ξοδεύει.
Χάθηκε ο κόσμος, λοιπόν, να βλέπουμε έστω λίγη μπαλίτσα της προκοπής να ξεχνιόμαστε; Τι ζητάει, δηλαδή, και ο ποδοσφαιρόφιλος; Κανέναν ωραίο παίκτη να κάνει τσαλιμάκια. Να έχουμε κι ένα ωραίο πρωτάθλημα και, μάλιστα, με φτηνά εισιτήρια για να μπορεί και ο άλλος να ξεσκάσει λίγο σαν άνθρωπος κι αυτός μια φορά την βδομάδα.
Εξαίρεση
Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, όμως. Όταν δεν κουνιέται φύλλο σε όλη την Ελλάδα και δεν υπάρχει ρευστό λόγω της κρίσης, τότε δεν είναι δυνατόν το ποδόσφαιρο να αποτελεί εξαίρεση. Μια η άλλη έρχεται, λοιπόν.
Εδώ το είπε ξεκάθαρα και ο Σάντος σήμερα: "Η αφρόκρεμα των παικτών θα φεύγει για το εξωτερικό". Πάει και τελείωσε, δηλαδή. Κι έχει δίκιο, βέβαια. Και πού είσαι ακόμα, λέω εγώ. Στο επόμενο πρωτάθλημα να δείτε τι έχει να γίνει. Κολυμπηθρόξυλο δεν θα μείνει.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: