Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«Μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα»

Σίγουρος πως αν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα παίξουν ως συνήθως, τότε θα φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του Λεβαδειακού, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Χριστόπουλος.

«Μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα»
Την άποψη πως ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει όλα τα φόντα για να αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας απέναντι στον Λεβαδειακό, εξέφρασε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» μίλησε και για την απόφασή του να μην κινηθεί μεταγραφικά ο σύλλογος, ενώ αναφέρθηκε και για τις απουσίες στο ματς με τους Βοιωτούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (1/2):

Για την απόφασή του να μην κινηθεί μεταγραφικά ο ΠΑΣ:

«Να διευκρινίσω κάτι στις δηλώσεις που έκανα στο παιχνίδι της Κυριακής με την Βέροια, γιατί ή παρεξηγήθηκαν ή εγώ δεν σας έδωσα να καταλάβετε ακριβώς τι εννοούσα. Πρώτον, όταν είπα ότι η ομάδα μας δεν έχει κάνει μεταγραφές, ενώ οι άλλες ομάδες ενισχύονται, δεν εννοούσα ότι εγώ ζήτησα μεταγραφές και ο πρόεδρος δεν τις έκανε. Ήταν επιλογή μου . Ο πρόεδρος αν είχα κάποια απαίτηση θα την πραγματοποιούσε. Απλώς με τις λύσεις που είχα για να κάνουμε μεταγραφές, προτίμησα τελικά να μην κινηθούμε.

Όσον αφορά επίσης αυτό που είπα ότι 'γίνεται ένας πόλεμος', δεν ανέφερα ποτέ ότι γίνεται πόλεμος στην ομάδας μας. Εννοούσα ότι κάθε ομάδα προσπαθεί με κάθε τρόπο και κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην κατηγορία κι εμείς εκεί έξω κάθε Κυριακή ματώνουμε πραγματικά για να πάρουμε τον πόντο ή τους πόντους. Τα παιδιά κάνουν έναν πόλεμο για να κερδίσουν. Όσον αφορά το παιχνίδι της Δευτέρας, σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σ' έναν δύσκολο αντίπαλο, μ' έναν πολύ καλό προπονητή, πιστεύω όμως στην ομάδα , πιστεύω στις δυνατότητές μας. Σίγουρα το να πάρουμε το «τρίποντο» δεν είναι εύκολο, αλλά είναι μέσα στις δυνατότητές μας».


Για τον Λεβαδειακό:
«Πιστεύω ότι είναι δυνατή ομάδα, με ομοιογένεια, με ποιοτικούς παίκτες, αλλά τις λεπτομέρειες θα τις κρατήσω για εμένα, τους συνεργάτες και τους παίκτες μου».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι:

«Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, να βγάλουμε την ένταση που συνηθίζουμε να βγάζουμε στα παιχνίδια μας, να είμαστε πειθαρχημένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν δουλέψουμε μ' αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα».

Για τους Κολοβέτσιο και Γεωργίου:

«Τα παιδιά έχουν σφίξιμο, ο ένας στον προσαγωγό κι ο άλλος στο δικέφαλο από το τελευταίο παιχνίδι. Σήμερα γυμνάστηκαν σ' ένα μέρος της προπόνησης και όχι σε όλη. Μέχρι την Κυριακή θα έχουμε αποφασίσει τι θα γίνει μ' αυτά τα δύο παιδιά. Ο Πάντος έχει κάρτες και θα λείψει».

Για τους αντιπάλους στο Κύπελλο και αν υπάρχει προτίμηση σε αντίπαλο:

«Για να φτάσουν αυτές οι 8 ομάδες σε αυτή τη φάση του κυπέλλου, πάει να πει ότι είναι όλες δυνατές, οπότε δεν υπάρχει προτίμηση σε κάποιον αντίπαλο. Με όποια ομάδα και να κληρωθούμε, θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να περάσουμε στην επόμενη φάση, όπως πιστεύω ότι όποια ομάδα και να κληρωθεί μαζί μας δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος».

Για τα εργομετρικά της ομάδας:

«Όσον αφορά τα εργομετρικά και αιματολογικά μας είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα. Εξάλλου σας είχα πει από την αρχή της περιόδου ότι εμείς δουλεύουμε αναπτυξιακά. Το ότι σε δεκαεννέα παιχνίδια η ομάδα έχει αυτήν την πορεία και παρουσία, σίγουρα είναι πολύ σημαντικό, αλλά τίποτα δεν μας εξασφαλίζει στη συνέχεια. Πρέπει κάθε Κυριακή να προσπαθούμε να αποδεικνύουμε αυτά που πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τους Νάκο και Χαρίση που έγιναν επαγγελματίες:

«Η φιλοσοφία μου είναι ότι οι ομάδες χτίζονται και δεν μπορούν να δημιουργηθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Από το ξεκίνημα της παρουσίας μου εδώ δείχνω ότι θέλω να χτίσουμε την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Τον Νάκο τον παρακολουθούσα πέρυσι στο β' γύρο στον Ατρόμητο '95, και φέτος με τη β' ομάδα μας, καθώς τα παιδιά αυτά έχουν ανέβει και σε πολλές προπονήσεις από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Το ίδιο και με τον Χάρη Χαρίση, τον παρακολουθούσα και πέρυσι και φέτος στις υποδομές. Κρίναμε ότι μπορούμε να χτίσουμε και να επενδύσουμε πάνω σ' αυτούς τους ποδοσφαιριστές και γι' αυτό τους κάναμε επαγγελματίες. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα παιδιά στις υποδομές μας, ίσως και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά οι διαφορές το να βρεθεί παίκτης να παίξει στη Super League είναι τεράστιες. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ, και οι προπονητές τους μαζί, ώστε να φτάσουν σ' ένα επίπεδο να τους κοιτάμε και να δείχνουμε ενδιαφέρον για την πρώτη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα».

Για την σημασία των βραβείων που κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ:

«Είναι πολύ ευχάριστο. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα λειτουργεί σωστά και δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναδεικνύονται. Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε έτσι σαν ομάδα και μέσα απ' αυτήν τη δουλειά και μέσα από την ομάδα θα αναδεικνύονται συνέχεια ποδοσφαιριστές. Βέβαια συνήθως αναδεικνύονται MVP κάποιοι παίκτες που θα βάλουν ένα γκολ ή θα δώσουν κάποια ασίστ. Εμείς μέσα στην ομάδα μας έχουμε παίκτες που κάνουν πολύ καλή δουλειά, που δυστυχώς δεν αναδεικνύονται MVP της Κυριακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: