Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τι αλλάζει η διακοπή του Κυπέλλου στις θέσεις της Ευρώπης!!


Τι αλλάζει η διακοπή του Κυπέλλου στις θέσεις της Ευρώπης

Επίπτωση στον τρόπο που θα δοθεί ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια -και όχι στον αριθμό τους- θα έχει η διακοπή του Κυπέλλου. Δείτε τι αλλάζει στη διαδικασία και τις ομάδες που αδικούνται ή ευνοούνται.

Μια από τις προεκτάσεις της απόφασης να διακοπεί το Κύπελλο Ελλάδας είναι και οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν.

Σε πρώτη φάση αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα έχει αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αφού ο αριθμός τους θα παραμείνει ο ίδιος. Εκείνο όμως που θα αλλάξει θα είναι ο τρόπος που θα διανεμηθούν.

Δεδομένου ότι ο Κυπελλούχος προβλεπόταν να πάρει το «καλό» εισιτήριο για το Europa League, το συγκεκριμένο δικαίωμα θα μεταβιβαστεί στην ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση των πλέι-οφ (σ.σ. η πρώτη θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League).

Αυτό λοιπόν θα έχει ως συνέπεια να κερδίσουν την ευρωπαϊκή τους έξοδο όλες οι ομάδες που θα παίξουν στα πλέι-οφ. Κάτι που -όπως είναι εύλογο- αδικεί τον Ατρόμητο, ο οποίος έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα και είχε στηρίξει όλες τις ελπίδες του για να παίξει και την προσεχή σεζόν στην Ευρώπη στο Κύπελλο.

Αντίθετα, κερδισμένη από την συγκεκριμένη εξέλιξη βγαίνει η ομάδα που θα μπει ως πέμπτη στα πλέι-οφ, με όποιον εκ των Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης τελικά την κατακτήσει να εξασφαλίζει αυτόματα το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: