Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Μίλαν-Γιουβέντους: Κρατάει χρόνια αυτή η... κόντρα!!

Η Γιουβέντους είδε την Ίντερ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) και να οδηγεί μία φαινομενικά δική της πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Μίλαν-Γιουβέντους: Κρατάει χρόνια αυτή η... κόντραΗ Γιουβέντους είδε την Ίντερ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) και να οδηγεί μία φαινομενικά δική της πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, ωστόσο η ψυχραιμία των παικτών της και το δοκάρι στην εκτέλεση του Παλάσιο για τους «νερατζούρι», της χάρισαν την πρόκριση στον τελικό.

«Ήταν ο χειρότερός μας αγώνας σε όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα», τα λόγια του αρχηγού των «μπιανκονέρι» χθες, Λεονάρντο Μπονούτσι.

«Για 70 λεπτά δεν παίζαμε. Αφού δεχτήκαμε το τρίτο γκολ αρχίσαμε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι. Μετά τα παιδιά ήταν πολύ καλοί, κέρδισαν στα πέναλντι και πέτυχαν τον στόχο. Έσφαλα κι εγώ στο να προετοιμάσω σωστά τον αγώνα», τα λόγια του προπονητή της «Juve» Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που μετά την αναμέτρηση φαινόταν εμφανώς ανακουφισμένος αναλαμβάνοντας το μερίδιο που του αναλογούσε για την άσχημη εμφάνιση.

Το «μενού» περιελάμβανε και λίγο από... Ελλάδα. Ο ποδοσφαιριστής της «Μεγάλης Κυρίας» Κλαούντιο Μαρκίσιο ανέβασε ένα tweet σχολιάζοντας αρνητικά τα σχόλια της περιγραφής του αγώνα από την Rai!

Γιουβέντους και Μίλαν ή Μίλαν και Γιουβέντους αν προτιμάτε, θα αναμετρηθούν στις 21 Μαΐου στο στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης για τον τίτλο.

Θα είναι το 4ο μεταξύ τους «ραντεβού» στην ιστορία του κυπέλλου με τους «μπιανκονέρι» να έχουν το προβάδισμα με 2-1 στις προηγούμενες τρεις συναντήσεις.

Για την πρώτη φορά χρειάζεται να γυρίσουμε στο 1942 και στην διπλή αναμέτρηση που είχε σαν πρωταγωνιστή του γηπέδου τον Αλβανό Ρίτζα Λούστα ο οποίος με 3 τέρματα στον επαναληπτικό του Τορίνο (1-1 το πρώτο), στο γήπεδο που τότε ονομαζόταν «Μπενίτο Μουσολίνι», χάρισε το τρόπαιο στη Γιουβέντους (4-1 το τελικό σκορ).

Πέρασαν 30 χρόνια για να πάρει η Μίλαν τη ρεβάνς. Σε μονό τελικό που διεξήχθη στη Ρώμη(!), τον Ιούλιο του '73, οι «ροσονέρι» θριάμβευσαν στα πέναλτι των αντιπάλων τους, μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση.

Τελευταία μονομαχία στον τελικό κυπέλλου της σεζόν 1989-90. Πρώτη αναμέτρηση στο Τορίνο 0-0 στα τέλη Φεβρουαρίου. Τα πάντα κρίθηκαν στο «Σαν Σίρο» στις 25 Απριλίου εκεί όπου η Γιούβεντους έκανε την «έκπληξη» κερδίζοντας με 1-0 τη μεγάλη Μίλαν του Αρίγκο Σάκι με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: