Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Θεοδωρίδης: «Να μαζέψει τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ κι αν θέλει να φύγει, ας φύγει»


Θεοδωρίδης: «Να μαζέψει τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ κι αν θέλει να φύγει, ας φύγει»

Για κλίμα τρομοκρατίας στην Τούμπα έκανε λόγο ο Σάββας Θεοδωρίδης. «Αν δεν τιθασεύσει τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ δεν θα δει προκοπή», τόνισε. «Αν θέλουν να φύγουν από το πρωτάθλημα, η ώρα η καλή», πρόσθεσε.

Για επεισόδια από τα οποία κινδύνεψε σοβαρά η αποστολή του Ολυμπιακού έκανε λόγο ο Σάββας Θεοδωρίδης. Παράλληλα χαρακτήρισε ανεξέλεγκτο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, προσθέτοντας πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει πέσει στην παγίδα να τους… «υποθάλπει», ενώ για τις απειλές περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα δεν έδειξε να ιδρώνει το αυτί του.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και γενικός αρχηγός της ομάδας τόνισε πως αν πρέπει να έχει κάποιος παράπονα από τη διαιτησία είναι ο Ολυμπιακός, ενώ κατηγόρησε τον Ιγκόρ Τούντορ για προκλητική συμπεριφορά, την ώρα που εξήρε εκείνη του Γιώργου Τζαβέλλα. Τέλος ύψωσε ασπίδα προστασίας στον γιο του κι όσους κατηγορούν το υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA για ευνοϊκή μεταχείριση του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το «ΦΩΣ», ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε για:

-τη διαιτησία: «Τους προκαλώ να δουν το βίντεο, η διαιτησία δεν αδίκησε τον ΠΑΟΚ πουθενά! Ο Μακ έκανε χέρι στη φάση που ζητάνε πέναλτι. Και δεν μας έδωσε ένα πέναλτι στον Φορτούνη ο διαιτητής. Η προπαγάνδα τους οργίασε στα ΜΜΕ που ελέγχουν, οι ίδιοι ξεσηκώνουν τον κόσμο και τα λούζονται μετά. Ο Σαββίδης πήγε και έλεγε πριν από το ματς ότι θέλει να καταστρέψει το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και ότι θέλει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι από τη Θεσσαλονίκη. Τι περιμένει μετά να κάνει ο κόσμος; Τα φάουλ που δόθηκαν ήταν όλα φάουλ! Εκτός και αν απαιτούν στην Τούμπα να αλλάζουν με τρομοκρατία οι κανονισμοί, να κάνουν φάουλ και να μη δίνονται».

-τη φάση με τον Μακ: «Δεν απορείτε που δύο διαιτητές -ο διαιτητής γραμμής μάλιστα ήταν πολύ έμπειρος και πολύ κοντά στη φάση- δεν έδωσαν το πέναλτι στον Μακ; Δεν το έδωσαν και οι δύο διότι δεν ήταν πέναλτι! Δηλαδή τι θα πάθαιναν άμα το έδιναν; Το 1-2 θα γινόταν 2-2. Δεν θα περνούσε και πάλι ο Ολυμπιακός; Τι ήθελαν, να διακινδυνέψουν τη ζωή τους; Αποδείξανε οι διαιτητές ότι δεν ήθελαν να διακοπεί το ματς, δεν ήθελαν να βλάψουν τον ΠΑΟΚ. Το πέναλτι δεν δόθηκε, διότι έτσι το είδαν οι διαιτητές και σωστά το είδαν. Και σε μας δεν έδωσαν πέναλτι, τι έπρεπε να κάνουμε, να χαλάσουμε το παιχνίδι; Εδώ έχει φτάσει η κατάσταση πλέον σε μία προπαγάνδα που λέει: ""Επειδή δεν μπορούμε να νικάμε τον Ολυμπιακό, θα χαλάμε το παιχνίδι. Δεν αντέχουμε πλέον να μας νικάει συνεχώς ο Ολυμπιακός και έτσι θα χαλάμε το παιχνίδι". Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

-τα επεισόδια στην Τούμπα: «Αν δεν υπήρχε η αστυνομία δεν θα φεύγαμε ζωντανοί από το γήπεδο! Μετά την εισβολή που έγινε, στο τσακ προλάβαμε να μπούμε στα αποδυτήρια, θα μας κλαίγατε τώρα. Η αστυνομία έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια. Οι γιατροί του Ολυμπιακού περιέθαλψαν τραυματίες αστυνομικούς, ως και μιάμιση ώρα μετά το ματς ακούγαμε βαρελότα και εκρήξεις που έκαναν τα τζάμια να τρίζουν, κλαίγαμε από τα δακρυγόνα, ο αγωνιστικός χώρος έγινε πεδίο μάχης. Ασφαλώς και φοβηθήκαμε. Είναι θέαμα να βλέπουν ξένοι παίκτες τα ΜΑΤ να έρχονται μέσα από τα αποδυτήρια περνώντας από εκεί τους συλληφθέντες; Ένα μπουκάλι γυάλινο που πετάξανε στο τέλος πέρασε ξυστά από το κεφάλι του Σιόβα ο οποίος ήταν έτοιμος να μπει αλλαγή αλλά δεν πρόλαβε. Επίσης ένα δίκιλο μπουκάλι με κρασί! Και Μαλαματίνες! Ο Σαββίδης διαμαρτυρήθηκε σε δηλώσεις του μετά το ματς στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα ότι τον έβρισαν 4-5 φορές. Τι να πω εγώ που με έβριζαν στην Τούμπα επί 4 ώρες! Προσωπικά και ονομαστικά. Αλλά εγώ γελούσα. Να ξέρουν όσο πιο πολύ με βρίζουν, τόσο πιο πολύ θα τους νικάει ο Ολυμπιακός!».

-τον Τούντορ και το αντικείμενο στον Σίλβα: «Ο Τούντορ ήταν απαράδεκτος και προκλητικός. Δίδαξε ήθος ο δικός μας προπονητής ο οποίος θα μπορούσε να κάνει αυτά που έκανε ο Αναστασίου στο Καραϊσκάκη αλλά δεν τα έκανε. Έπαθε σοκ ο Σίλβα με το αντικείμενο που δέχθηκε πισώπλατα, αμέσως όμως σηκώθηκε. Το χάρηκα τον προπονητή μας ο οποίος δεν έκανε και καμία αμυντική αλλαγή, δεν κώλωσε καθόλου στο ματς».

-τη διακοπή: «Παρακαλούσανε στα αποδυτήρια κάποιοι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να μη διακοπεί το ματς και μου έλεγαν "δεν έχετε ανάγκη, δείξατε ότι είστε καλύτερη ομάδα"! Τη δεύτερη φορά ήρθαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ και με πήρανε να πάμε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Διότι εγώ ήμουν ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού. Λέγανε ότι δεν είναι σωστό για 50 αληταράδες να τιμωρηθεί σκληρά ο ΠΑΟΚ. Αυτό προσέξτε -το τονίζω- ήταν θέμα του ΠΑΟΚ και των διαιτητών, όχι δικό μας. Ο Ολυμπιακός ό,τι έλεγαν οι διαιτητές θα έκανε. Ο Ολυμπιακός ούτε ζητάει ούτε αποφασίζει. Ο ΠΑΟΚ ζητούσε γιατί καιγόταν με την τιμωρία, και ο διαιτητής αποφασίζει θεσμικά».

-τη συμπεριφορά του Τζαβέλλα: «Οφείλω να το πω, εκείνος που είχε την καλύτερη συμπεριφορά ήταν ο Τζαβέλλας και ας φανεί αυτό παράξενο σε πολλούς Ολυμπιακούς».

- τη συζήτηση με τον Ιβάν Σαββίδη στα αποδυτήρια: «Είχα μια συζήτηση με τον Σαββίδη στα αποδυτήρια, αλλά υπό εκνευρισμό δεν μπορείς να συζητήσεις σοβαρά. Εγώ ήμουν ευγενέστατος, του λέω "ηρέμησε, θα δεις το βίντεο και θα καταλάβεις πόσο λάθος είστε, μόνοι σας καταστρέφετε την ομάδα σας". Ο άνθρωπος ακούει αυτά που του λένε και ακολουθεί το ρεύμα, έχει πέσει στην παγίδα. Τις δηλώσεις Σαββίδη μετά το ματς δεν θα τις σχολιάσω διότι εκτίθεται μόνος του με αυτά που λέει».

-την εικόνα του αγώνα: «Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη πανάξια και έδειξε τι μέταλλο ομάδας είναι. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που θα μπορούσε να σταθεί σε τέτοιο εχθρικό περιβάλλον χάνοντας με γκολ από τα αποδυτήρια. Όχι μόνο δεν μας έκοψε τα πόδια το γκολ, αλλά αμέσως παίξαμε μπαλάρα στο πρώτο ημίχρονο και τους πατήσαμε ποδοσφαιρικά εκεί μέσα. Χάρηκα τους παίκτες μας διότι έδειξαν ψυχή και τσαμπουκά, μου θύμισε παλιές εποχές ο Ολυμπιακός. Τους είχαμε κάνει τούρμπο ψυχολογικά εγώ και ο Γεωργάτος. Τι να μας πούνε για το ποδόσφαιρο οι του ΠΑΟΚ, εμείς είχαμε στο κέντρο Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη και αυτοί είχαν κάτι παιδιά που δεν θυμάμαι ούτε τα ονόματά τους! Τους πήραμε ολοκληρωτικά το κέντρο».

-τους Φουστέρ και Καμπιάσο: «Κακά τα ψέματα, πράγματι με Φουστέρ και Καμπιάσο θα ήμασταν πιο ενισχυμένοι απέναντι στην Άντερλεχτ. Ο Φουστέρ είναι ένα διαμάντι που πέρασε από τον Ολυμπιακό, ένας στρατιώτης, ένα καταπληκτικό παιδί, υπόδειγμα για όλους τους παίκτες. Και το έχει το γκολ στην κωλότσεπη! Βγαίνει σε θέση κυνηγού. Και παίζει με ολυμπιακή ψυχή. Δεν έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ, πάντα θέλει ο Ολυμπιακός να κερδίζει, γι’ αυτό το έλεγα ότι εγώ ήθελα 11 Φουστέρ. Ο Καμπιάσο έκανε το καλύτερο ματς του στον Ολυμπιακό. Έδειξε πόσο ολοκληρωμένος παίκτης είναι που δρα και σαν δάσκαλος στο γήπεδο. Ένα κόσμημα. Και αυτός δεν δημιούργησε πρόβλημα που δεν έπαιζε, ίσα-ίσα που εμψυχώνει τους παίκτες. Παράδειγμα προς μίμηση».
-τη στάση του Ολυμπιακού: «Αποφύγαμε τις δηλώσεις ενώ μπορούσαμε να πούμε χίλια δυο. Εμείς θέλουμε να γίνονται ματς Champions League στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γίνει ματς Champions League, τελεία και παύλα! Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι το φίλαθλο κοινό του. Ο Σαββίδης μην ψάχνει αλλού δικαιολογίες, να κοιτάξει να νοικοκυρέψει αυτήν την αναρχία που κυριαρχεί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο οποίος καταστρέφει την ομάδα του. Εμείς τα καταφέραμε με κόπο εδώ και χρόνια και κάναμε τον Ολυμπιακό να έχει κόσμο με συμπεριφορά ευρωπαϊκή. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να τιθασεύσει τον κόσμο του. Όσο είναι έτσι ανεξέλεγκτοι δεν θα μπορέσει η ομάδα τους να βρει προκοπή. Και μη μας απειλούν συνέχεια ότι θα φύγουν από το πρωτάθλημα. Αν θέλουν να φύγουν, ώρα τους καλή».

-τον γιο του, Θόδωρο Θεοδωρίδη: «Τον Θόδωρο, τον γιο μου, να μην τον πιάνουν στο στόμα τους. Αυτή τη στιγμή αφού ο Ινφαντίνο πήγε στη FIFA, ο Θόδωρος είναι ο No1 στην UEFA. Και ενδιαφέρεται για όλες τις ελληνικές ομάδες και έχει βοηθήσει όλες τις ελληνικές ομάδες, το λένε και οι ίδιοι οι παράγοντες όλων των ελληνικών ομάδων. Ο Θόδωρος είναι χρυσό παιδί και κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: