Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Γερμανική επέλαση!


Έπειτα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, η Σάλκε ήταν αυτή που χαμογέλασε επί της Βαλένθια και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, επικρατώντας με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζέφερσον Φαρφάν, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ. Προηγήθηκαν οι «νυχτερίδες» με τον Ριοκάρντο Κόστα.

Πολύ όμορφο παιχνίδι παρακολουθήσαμε στη Βεστφαλία. Το πρώτο ημίχρονο είχε φρενήρη ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μην κλείνονται και να αναζητούν το γρήγορο γκολ που αυτόματα θα τους έδινε αβαντάζ πρόκρισης.

Οι «νυχτερίδες» ήταν αυτές που αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, καθώς στο 17ο λεπτό ο Ρικάρντο Κόστα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μεχμέτ Τοπάλ νίκησε το Νόιερ για το 0-1. Η Σάλκε δεν είχε παρά να πιέσει. Με τον Φαρφάν κύριο εκφραστή προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά η αμυντική λειτουργία των Ισπανών ήταν πολύ καλή.

Τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν πως οι παίκτες του Έμερι θα πάνε με σκορ πρόκρισης στα αποδυτήρια. Ο Τζέφερσον Φαρφάν όμως ήταν που έδωσε στην ομάδα του το δικαίωμα να μπει επί ίσοις όροις στην επανάληψη, καθώς με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Γκουαίτα στο 40ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος, οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά και πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Γκαβράνοβιτς, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή και… λίγη περιπέτεια (η μπάλα χτύπησε και στα δύο δοκάρια) έδωσε το προβάδισμα.

Με το 2-1 αυτό εξαλείφθηκαν οι όποιες πιθανότητες παράτασης, αλλά η Βαλένθια με ένα γκολ θα βρισκόταν στον επόμενο γύρο, λόγω των εκτός έδρας τερμάτων. Ο Χοακίν ήταν εκπληκτικός και προσπαθούσε να βγάλει μπροστά τους συμπαίκτες του, αλλά η Σάλκε ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Γκαβράνοβιτς, ο οποίος στο 82’ εκμεταλλεύτηκε την κακή άμυνα του Ματιέ και βρήκε χώρο για σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Γκουαίτα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Βαλένθια έδειχνε να απογοητεύεται και να μην μπορεί να ισοφαρίσει, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Τζέφερσον Φαρφάν να κάνει ένα κλέψιμο στο κέντρο, να φύγει «σφαίρα» στην αντεπίθεση και με όμορφο πλασέ να νικήσει για τρίτη φορά τον Γκουαίτα για να δώσει πανηγυρικό τόνο στη μεγάλη αυτή πρόκριση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: