Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σούμποτιτς:«Αποφασισμένοι να κερδίσουμε»

Για τον αυριανό αγώνα με την Καβάλα, για την 20η αγωνιστική, μίλησε ο προπονητής του Άρη, Λευτέρης Σούμποτιτς.
«Αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός από πολλές απόψεις. Πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε κοντά στο φετινό μας στόχο που είναι η τρίτη θέση. Πιστεύω ότι είναι καιρός ο Άρης να κερδίζει και σε εκτός έδρας αγώνες αν θέλει να στοχεύει ψηλά. Θα είναι πολύ καλό από ψυχολογικής άποψης αν κερδίσουμε σε μια εκτός έδρας αναμέτρηση.
Η Καβάλα είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία γίνεται ακόμα πιο δυνατή στην έδρα της. Παίζει γρήγορο μπάσκετ και διαθέτει έναν πολύ έμπειρο παίκτη, τον Παλάσιο και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από πλευράς μας ώστε να τον περιορίσουμε. Έχουμε δουλέψει σκληρά στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες , οι παίκτες μου έχουν καταλάβει τη σημαντικότητα του παιχνιδιού και είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε», είπε αρχικά ο προπονητής της ομάδας του Άρη.
Προσθέτοντας αναφέρθηκε στον Μπρένταν Γουίντερς: «Αυτό που θέλαμε και που είχα πει από τις πρώτες προπονήσεις ήταν ότι μας έλειπε ήταν ένας σουτέρ. Έτσι φέραμε έναν παίκτη που διαθέτει καλό σουτ από την περιφέρεια ώστε μπορέσει να ανοίξει η άμυνά μας και να έχουμε περισσότερους διαδρόμους και περισσότερες ευκαιρίες από τους άλλους παίκτες μας στο σκοράρισμα.
Είναι πολύ καλός σουτέρ. Είναι έξυπνος παίκτης καθώς στις προπονήσεις καταλάβαινε λεπτομέρειες όσον αφορά στο παιχνίδι μας και κυρίως την άμυνα. Θα τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν σκοράρει σε κάθε αγώνα από 12 έως 15 πόντους.
Μετά την φυγή του Τάκερ έχουμε περιθώριο ώστε να προχωρήσουμε και σε κάποια άλλη μεταγραφική κίνηση και αυτό γιατί ήταν ένας ακριβοπληρωμένος παίκτης που με τη φυγή του έδωσε μια οικονομική ανάσα στην ομάδα. Θα αποκτήσουμε κάποιον παίκτη μόνο αν αξίζει τον κόπο και όχι απλά για να κάνουμε μια μεταγραφή».
Τέλος για τον Λίνο Λίνο Χρυσικόπουλο υπογράμμισε:
«Ο Χρυσικόπουλος στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας έχει δείξει μεγάλη όρεξη. Θα προσπαθήσουμε, όπως κάνουμε με όλους τους παίκτες, να του δώσουμε χρόνο συμμετοχής τον οποίο θα κερδίσει από μόνος του. Μπορεί να μας βοηθήσει και στη θέση «4″, καθώς ο Ταπούτος δεν μπορεί να αγωνίζεται έως το τέλος της σεζόν για 35-40 λεπτά σε κάθε αγώνα».
«Είμαι πανέτοιμος για να βοηθήσω»
Εν τω μεταξύ, τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Άρη έκανε και ο Μπρένταν Γουίντερς, υπογραμμίζοντας την ανυπομονησία του να βοηθήσει τα μέγιστα στην ομάδα προς την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1.
«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον ΑΡΗ, ανυπομονώ να παίξω για τη νέα μου ομάδα. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ ξανά σε μια τόσο ιστορική ομάδα που αριθμεί 21 τίτλους. Ανυπομονώ να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα», δήλωσε αρχικά για να συνεχίσει: «Με ενδιαφέρει να παίζω ομαδικό μπάσκετ με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Είμαι σουτέρ και καλός στη διανομή των πόντων και τα μακρινά δίποντα. Από εκεί και πέρα θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής για το καλό της ομάδας».
Παράλληλα, υπογράμμισε: «Γνωρίζω προσωπικά τον Μπόμπι Μπράουν από το πέρασμά του στην Γερμανία, εγώ τότε αγωνιζόμουν στη Λεβερκούζεν. Όσον αφορά στην πορεία της ομάδας μας στο ελληνικό πρωτάθλημα, την γνωρίζω καλά. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο δυνατά στην Ευρώπη και θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να επιτύχουμε τον στόχο όλοι μαζί.
Είμαι 100% έτοιμος να βοηθήσω αν και είχα έναν τραυματισμό στον αστράγαλο κι έμεινα εκτός αγωνιστικής δράσης για δυο μήνες. Πλέον είμαι πολύ καλά και θα βοηθήσω την ομάδα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: