Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κούγιας: «Προσπάθεια δωροδοκίας του Δαλούκα»

Για προσπάθεια δωροδοκίας του διαιτητή Δαλούκα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής τόνισε πως ο Αχιλλέας Μπέος είχε μεσολαβήσει ανάμεσα στον Έλληνα διαιτητή και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός. Ο Κούγιας τόνισε πως δεν του έστειλε τις κασέτες ο Νικόλας Πατέρας, τον οποίο συνάντησε μετά την παραλαβή τους.
Επίσης, άφησε σαφείς αιχμές προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ υπογράμμισε πως όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί στη δικαιοσύνη. Ο Κούγιας υπογράμμισε πως υπάρχει κύκλωμα στημένων παιχνιδιών και παράνομου στοιχήματος. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε και για τον «πόλεμο», όπως τον χαρακτήρισε, που δέχεται η ομάδα του για να μην ανέβει στην Β' Εθνική, ενώ μίλησε και για την κόντρα του με την Ηλιούπολη και τον κ. Τσακογιάννη. Αναλυτικά, ο Κούγιας δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Παναχαϊκής.

Αναλυτικά, ο Κούγιας δήλωσε: «Σαν σήμερα γεννήθηκε ο γιός μου. Είναι σημαντική ημέρα για εμένα. Επέλεξα αυτό το γήπεδο για ιστορικούς λόγους. Η Παναχαϊκή είναι η ιστορικότερη ομάδα της επαρχίας. Ελπίζω οι φορείς της Πολιτείας να δώσουν προσοχή στα όσα θα πω. Η Παναχαϊκή μου είναι η υγιέστατη οικονομικά και διοικητικά ομάδα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, η οποία δεν έχει ούτε μια προσφυγή εις βάρος, βολοδέρνει στο βόθρο της Γ' Εθνικής, γιατί προωθούνται ομάδες στη Β' Εθνικής για να αποτελούν τετράγωνο στο στοίχημα. Δε με θέλουν στο ΔΣ της Super League και για αυτό δεν αφήνουν την Παναχαϊκή να ανέβει.

Στο γραφείο μου έφτασαν δυο cd πριν 15 ημέρες και τα έδωσα σήμερα στην κ. Ράικου και στην ελληνική δικαιοσύνη. Η κ. Ράικου ανταποκρίθηκε ταχύτητα και τα στοιχεία αυτά θα σχηματίσουν ξεχωριστεί δικογραφία και δε θα συσχετιστεί με την υπόθεση για τα στημένα ματς, που υπάρχει ήδη στην εισαγγελία Αθηνών. Υπάρχει ένα σύστημα που καθορίζει τους διαιτητές που θα παίξουν στα πρωταθλήματα, προκαθορίζει τις ομάδες που θα ανέβουν από κάθε κατηγορία. Μέχρι σήμερα είχα καταγγείλει τα όσα είχαν γίνει, όπως για παράδειγμα την υπόθεση της Ηλιούπολης. Πέρυσι στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, οριζόντουσαν Αθηναίοι διαιτητές, οι οποίοι μας κατακρεουργούσαν. Εφέτος ζητήσαμε από την αρχή του πρωταθλήματος να μη μας παίζουν Αθηναίοι διαιτητές. Την επόμενη αγωνιστική θα μας παίξει ο Καλογερόπουλος του συνδέσμου διαιτητών Αθηνών. Το μήνυμα το πήρα, εκτός και αν δεν υπάρχει ΕΠΟ, Πολιτεία και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς

Ο Αχιλλέας Μπέος ορίζει τους διαιτητές στο πρωτάθλημα και προσπάθησε να δωροδοκήσει τον διαιτητή Δαλούκα για τον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός. Επίσης, προσπάθησε να κάνει τα ίδια και για τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να πλησίασε τον διαιτητή και να του πρόσφερε 200 χιλιάδες ευρώ.

Στην συνέχεια υπάρχουν συνομιλίες για το τι ακολούθησε τους αγώνες Άρης-Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός. Επίσης, ο Μπέος διηγείται τι έκανε στο ημίχρονο του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός με το κινητό του τηλέφωνο, στο τηλέφωνο του Δαλούκα. Ο Μπέος μπροστά στη γυναίκα του Δαλούκα τον είχε απειλήσει, λίγες ημέρες πριν το ματς της Θεσσαλονίκης. Πριν του είχε προτείνει χρήματα και στην συνέχεια του είπε πως αν δε σφυρίξει σωστά, τότε θα έρθουν Ρώσοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι. Το κορυφαίο σημείο είναι η αναφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος, το οποίο είναι ανεξέλεγκτο και επειδή έχασε κόσμος τα λεφτά του, δυστυχώς ο Μπέος δεν ξέρει πως θα αντιδράσει ο κόσμος.

Υπάρχουν υπάλληλοι στην ΕΠΟ, για τους οποίους έχω μιλήσει και οι οποίοι θέλουν μόνο να στήνουν αγώνες. Είχα να δω τον Πατέρα δέκα χρόνια και είμαι ένας άνθρωπος που έχω χάσει λεφτά στο ποδόσφαιρο. Όταν μου έστειλαν τις κασέτες, το μυαλό μου πήγε στον Πατέρα, γιατί νόμιζα πως με επέλεξε για να τις βγάλω. Μόλις ήρθαν οι κασέτες, τις παρέλαβαν οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν και πήγα στον Νίκο Πατέρα. Του είπα ότι έχω Cd και νομίζω πως μου τα έστειλε αυτός. Το αρνήθηκε με έκδηλη έκπληξη. Στην συνέχεια τις ακούσαμε μαζί και του είπα ότι την ίδια στιγμή, ως πρώην πρόεδρος της Super League και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να κάνει μια συνέντευξη Τύπου. Η συμπεριφορά του τις επόμενες ημέρες με απογοήτευσε. Δεν έκανε τίποτα. Πήγα στον Πιλάβιο, χωρίς να του πω την συνάντησή μου με τον Πατέρα. Με ενημέρωσαν πως υπάρχει και άλλη κασέτα για παράγοντα του ποδοσφαίρου και εκεί όμως δεν έγινε τίποτα. Για εμένα είναι ήττα να το δημοσιεύει αυτά τα στοιχεία ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και όχι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή της Σούπερ Λιγκ. Είμαστε η μόνη ομάδα που δεν έχουμε χορηγό ΟΠΑΠ και είμαστε περήφανοι για αυτό το πράγματα.

Στην συνέχεια, ο Κούγιας διάβασε την απομαγνητοφωνημένη πρώτη κασέτα.

Η δεύτερη κασέτα είναι χυδαιότερη και αποκαλύπτει με τι επικίνδυνους ανθρώπους έχει μπλέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ένας είναι αυτός που εσείς αποκαλείτε ως επιτυχημένο και με χαρακτηρίζεται εμένα ως αποτυχημένο.

Επίσης, ο Κούγιας διάβασε και τη δεύτερη κασέτα.


Κανονικά πρέπει να σταματήσει να υπάρχει από εδώ και στο εξής ΚΕΔ και Μπέος. Ο ρόλος μου τελείωσε, δε θα ξαναμιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα ξανά. Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και αυτή θα αποφασίσει. Όσο για την ανακοίνωση του Αχιλλέα Μπέου, παρόμοια είχε βγάλει και κατά το παρελθόν ο κ. Τσακογιάννης, καθώς επίσης και μερικοί από εδώ από την Πάτρα που θέλουν να κάνουν αυτό το γήπεδο εμπορικό κέντρο.
Ο κ. Δαλούκας με πήρε τηλέφωνο για να με ρωτήσει τι θα πω. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει κάνει αίτημα στην ασφάλεια για να τον προστατέψουν. Πήρατε και μια απάντηση σχετικά με τα όσα είχαν πει οι κ. Μαρινάκης και Μπέος για τον κ. Δαλούκα. Μέχρι εχθές το βράδυ, σημαντικοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου έκαναν τα πάντα για να μη δώσω αυτή την συνέντευξη. Όλα τα έγγραφα και οι κασέτες έχουν πάει στη δικαιοσύνη. Μόνο το δικαστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κασέτα. Αν με μηνύσει ο Μπέος θα προσκομίσω την κασέτα για να αποδείξω πως όσα υποστηρίζω, είναι αλήθεια.

Αυτή την στιγμή γίνεται ανάκριση από τη δικαιοσύνη και ελπίζω να βγει κάποια άκρη από όλα αυτά. Η Παναχαϊκή ήταν διαλυμένη το 2005 και πιστεύω πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει άλλη θέση από αυτή που έχει τώρα στον ελληνικό αθλητισμό. Και την προηγούμενη φορά με την «παράγκα» ήμουν σίγουρος πως κάτι θα γίνει, όμως ο φάκελος άνοιξε μετά από τρία χρόνια, όταν πήγε σε έναν τακτικό ανακριτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: