Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Πειθαρχημένος, αλλά δεν ήταν αρκετό!!

Γράφει ο Γιώργος Ζαΐρης 
Στις 5 Νοέμβρη στο Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ δεν θα αρκεστεί πλέον στην ισοπαλία για να ελπίζει σε πρόκριση αλλά θα χρειαστεί τη νίκη για να προσπεράσει στη βαθμολογία την ρωσική ομάδα. Το 0-0 στην Τούμπα δεν αδικεί τον Δικέφαλο που παρατάχθηκε όπως αναμενόταν με αρκετές αλλαγές.

Ο ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν πειθαρχημένος, φρόντισε  να μην απειληθεί από τους Ρώσους και σε καμιά περίπτωση δεν βρέθηκε εκτεθειμένος αμυντικά. Αντιθέτως τόσο ο Γλύκος όσο και οι Μαλεζάς, Σκόνδρας που αγωνίστηκαν μετά απο καιρό είχαν καλή απόδοση και καλή συνεργασία. Επιθετικά όμως ο ΠΑΟΚ υστέρησε και δυσκολεύτηκε τουλάχιστον μεχρι το 70' να κάνει καθαρές φάσεις για γκολ.

Η μεγάλη φάση ανήκε στον Σάμπο που από πλεονεκτική θέση αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να διαγράψει μια ακόμη μέτρια εμφάνιση. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ και με συγκεκριμένους παίκτες πάλι σε μέτρια μέρα άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς και έστω και με το εκτεταμένο rotation δεν κέρδισε μια ομάδα που κανείς δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει και μεγαθήριο.

Δεν έχω κανένα παράπονο από την παρουσία του κόσμου. Η βροχή αλλά και το προχωρημένο της ώρας είναι επιχειρήματα για το ότι η Τούμπα δεν είχε τον κόσμο των προηγούμενων αγώνων,  αλλά αν ο ΠΑΟΚ ήταν για παράδειγμα στο -5 από την κορυφή του πρωταθλήματος και είχε κερδίσει τον Ηρακλή, δε θα είχε περισσότερο κόσμο χθες το γήπεδο; Θα είχε.

Επομένως, η ευθύνη για τις άδειες κερκίδες δεν βαραίνει μόνο όσους επέλεξαν να είναι στο σπίτι τους. Αποδέχομαι επίσης ότι και ο κόσμος επέλεξε το ματς με τον Παναθηναϊκό για να βγάλει χρήματα από την τσέπη του αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και ειδικά για τον κόσμο που έρχεται από την περιφέρεια.


Το ματς με την Κράσνονταρ αποτελεί παρελθόν και πλέον ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Σημαντικό παιχνίδι και όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ παίζει με την ομάδα που ο πρόεδρος της δήλωσε πριν από δυο χρόνια ότι δεν τον πειράζει να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ στα χαρτιά. Τον πρόεδρο της ομάδας που έστειλε το νομικό του επιτελείο στο CAS ως αντίδικο του ΠΑΟΚ κρατώντας τον Γαύρο στα χέρια του. Την ομάδα που κάποια στιγμή ο Σαββίδης πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτε επιζητώντας συμμαχίες μαζί της. Γιατί στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν έχει μπέσα. Αυτήν την ομάδα υποδέχεται την Κυριακή ο ΠΑΟΚ και όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ...
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: