Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Το ροτέισιον του κόσμου και της Ντόρτμουντ!!

Άρθρο του Κώστα Πετρωτού από την εφημερίδα Metrosport 
Προβληματίστηκα πολύ αν έπρεπε να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο ή θα έπρεπε να εστιάσω στο αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινοβραδινού αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ, μιας και ήταν πολλά τα νέα πρόσωπα που χρησιμοποίησε ο Ίγκορ Τούντορ. Τελικά επέλεξα να το κάνω με τη λογική ότι αν δεν έθιγα τώρα το θέμα που επέλεξα μάλλον θα το προσπερνούσα, όπως όλοι μας, αφού η προσοχή, απόλυτα λογικά θα πέσει από σήμερα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Και μιλάω για την πολυσυζητημένη επιλογή πλέον του Κροάτη προπονητή του ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισιον… ελέω Παναθηναϊκού. Και τι δεν γράφτηκε και ακούστηκε γι’ αυτό…

Ότι ο Τούντορ βρίσκεται σε τρικυμία, ότι κάνει κωλοτούμπα, ότι υποτιμά την ιστορία και το μέγεθος το ΠΑΟΚ υποβαθμίζοντας το στόχο που λέγεται Ευρώπη.

Έλα, όμως, που ο 37χρονος τεχνικός έκανε καθαρά μία επιλογή, όπως οφείλει να κάνει κάθε προπονητής. Όπως αυτή που έκανε και ο Τόμας Τούχελ της Ντόρτμουντ όταν η ομάδα του ταξίδεψε στην Ελλάδα για το ματς με τον Δικέφαλο.

Τότε ο αντι-Κλοπ είχε αφήσει πέντε βασικότατους παίκτες εκτός αποστολής και το αιτιολόγησε με την μεγάλη κόντρα που ερχόταν με τη Μπάγερν. Θα μου πείτε «η Ντόρτμουντ δεν ήταν και πάλι φαβορί να κερδίσει στην Τούμπα , μη έχοντας στη σύνθεσή της  τον Παπασταθόπουλο, τον Χούμελς, τον Ομπαμεγιάν;». Φυσικά και ήταν φαβορί, αλλά θα σας αντιστρέψω το ερώτημα; «Και γιατί τότε και οι τρεις παίκτες ταξίδεψαν στο Αζερμπαϊτζάν για το ματς με την Γκαμπάλα και μάλιστα ο Ομπαμεγιάν έκανε και χατ-τρικ;».

Ας μην «πυροβολούμε», λοιπόν, τον προπονητή του ΠΑΟΚ, για κάτι που γίνεται σε όλο τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο βασικός στόχος στην Ευρώπη (πρόκριση στους ομίλους  του EuropaLeague έχει επιτευχθεί).

Και  ας δούμε τελικά πώς ο ίδιος ο κόσμος του ΠΑΟΚ ιεράρχησε το ματς με την Κράσνονταρ. Η Τούμπα ήταν μισοάδεια  και σ’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο το αργοπορημένο της ώρας και οι κακές καιρικές συνθήκες. Είναι νωπός ακόμη ο πανζουρλισμός το βράδυ του αγώνα με την Ντόρτμουντ.

Υ.Γ. Τις προηγούμενες μέρες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπαθούσε να καθησυχάσει όσους ανησυχούσαν για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου μετά την αλλαγή χλοοτάπητα. Δυστυχώς και χθες ο τάπητας ήταν κάκιστος. Το θέμα πρέπει να προβληματίσει πολύ σοβαρά τον Ιβάν Σαββίδη γιατί δεν γίνεται να πετάει χρήματα και αποτέλεσμα να μην υπάρχει.   

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: