Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η επιφανειακή μελέτη και το αποκλειστικό δικαίωμα υπογραφής!!

Ο αγώνας κυπέλλου με τον Αιγινιακό δεν θα μπορούσε να βγάλει πολλά συμπεράσματα και σίγουρα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ομάδα. Δύο άλλα είναι τα θέματα που απασχολούν εμένα και δείχνουν ένα σημαντικό πρόβλημα και ένα μεγάλο καλό.
Πάμε πρώτα απ όλα στο κομμάτι των τραυματισμών που δεν είναι τόσο απλό όσο θέλουμε να νομίζουμε. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι μέτρησε πάνω από τριάντα θλάσεις και φέτος, στα μισά της σεζόν ακριβώς τις μισές. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Πέρυσι, υπήρχε μία τεράστια δυσφορία για τον προπονητή, αφού οι παίκτες αλλά τα διοικητικά κλιμάκια στο αγωνιστικό τμήμα μουρμούριζαν για την προπόνησή του. Ο Μπόλονι ήταν πολύ αυταρχικός, δεν ήταν συζητήσιμος γιατί προφανώς έτσι έμαθε να δουλεύει και η ομάδα κατηγορούσε αυτόν για τις πολλές θλάσεις.
Από τον Γενάρη και μετά οι θλάσεις μειώθηκαν αφού χαλάρωσε πολύ το πρόγραμμα ο Ρουμάνος. Το χαλάρωσε τόσο που ακόμη και ο ίδιος εμφανιζόταν στη προπόνηση κανά μισάωρο αφού αυτή είχε ξεκινήσει.
Η χρονιά φέτος ξεκίνησε καλά στη προετοιμασία, η ομάδα μίκρυνε τον μέσο όρο ηλικίας της και τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν στον Γκαρσία που λόγω σωματοδομής ήταν μία περίπτωση δύσκολη εξ αρχής. Συνεχίστηκαν με παίκτες που έχουν μία ευαισθησία, όπως ο Λόρενς που δεν είχε κάνει προετοιμασία, το ίδιο και ο Βιβιάν, ήρθε και ο Κατσικάς που μετά την εγχείρηση χιαστών αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, αλλά όταν η ομάδα άφησε το κεντρικό γήπεδο της Μεσήμβριας για να το φτιάξει, ξεκίνησε το σχεδόν μόνιμο ιατρικό ανακοινωθέν θλάσεων και μάλιστα στο ίδιο σημείο. Στη γάμπα.
Μάλιστα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ παθαίνουν θλάσεις μόνο στις προπονήσεις και όχι στους αγώνες. Για παράδειγμα, στη Βέροια ο ΠΑΟΚ παίζει 55 λεπτά με παίκτη λιγότερο στη λίμνη και κανένας παίκτης του δεν παθαίνει τίποτα, ενώ σε μία χαλαρή προπόνηση παραμονές αγώνα, ο 19χρονός Δημήτρης Κωνσταντινίδης παθαίνει θλάση.
Ο Δώνης είπε πως ποτέ δεν είχε θλάσεις στην ομάδα του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εργοφυσιολόγος κ. Ζιώγας που έλεγχε τα εργομετρικά του Ατρόμητου όταν ήταν ο σημερινός τεχνικός του ΠΑΟΚ εκεί.
Η απόφαση που πήρε ο ΠΑΟΚ είναι να προπονείται όσο το δυνατόν λιγότερο εκεί, άρα το πόρισμα που βγήκε είναι πως τα γήπεδο της Μεσήμβριας πλην του κεντρικού είναι σκάρτα. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ έφτιαξε αθλητικό κέντρο κάνοντας μία επιφανειακή έρευνα που μπάζει στο κομμάτι της προστασίας των περιουσιακών του στοιχείων και θα πρέπει άμεσα να γίνει νέα, έτσι ώστε ή να βελτιωθούν οι συνθήκες ή να γίνει νέο αλλού.
Πάμε και στα θετικά. Για εμένα, στην εποχή Σαββίδη είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζω την ποιότητα του χαρακτήρα τους και έχουν περάσει τις εξετάσεις. Εδώ και καιρό, εμφανίζεται ο Βρύζας απαξιωμένος από τον μεγαλομέτοχο και η μία κατινιά διαδέχεται την άλλη.
Εχθές, έγινε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο. Ο Βρύζας είναι ο μοναδικός που έχει δικαίωμα υπογραφής στην Μικράς Ασίας, αφού έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Δικαίωμα υπογραφής δεν έχει κανένας άλλος. Ούτε η Γκοντζάρεβα η οποία θα μπορούσε να έχει έναν ρόλο διευθύνουσας συμβούλου.
Στη Θεσσαλονίκη, για να δικαιολογήσουν κάποιοι την προσπάθεια κυνηγιού των μικροσυμφερόντων τους, προσπάθησαν να πείσουν τη κοινή γνώμη πως επειδή ο Βρύζας δεν κάνει τα πάντα στην Μικράς Ασίας, έχει απαξιωθεί από τον Σαββίδη.
Προφανώς, αδυνατούν να καταλάβουν πως ο κάθε τομέας πρέπει να έχει τα στελέχη που ηγούνται, που αναλαμβάνουν την ευθύνη των αποφάσεών τους και πως ελέγχονται από αυτούς που βρίσκονται από πάνω.
Το σωστό, δεν ήταν αυτό που συνέβαινε στη προ Σαββίδη εποχή, όταν ο Βρύζας έκανε τα πάντα, όταν ο Ζαγοράκης έκανε τα πάντα. Το σωστό είναι όταν ο πρόεδρος, είναι απελευθερωμένος και μπορεί να δίνει κατευθύνσεις όπως πρέπει, όταν πρέπει, έχοντας καθαρό το κεφάλι του.
Αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ, ο Βρύζας, ο Τσιστιακόφ και η Γκοντζάρεβα, είναι τα σημαντικά πρόσωπα. Ας το χωνέψουν όλοι, για να προχωρήσει η ομάδα χωρίς αναστάτωση.
Άλλωστε, ο χρόνος είναι μαζί μας…
πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: