Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Λίνο: «Να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα»

Λίνο: «Να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα»
«Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα» το μήνυμα που έστειλε στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ ο Άλβες Λίνο στο περιθώριο της βράβευσης του για το καλύτερο γκολ της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Βραζιλιάνος μπακ επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι η κατάκτηση ενός τίτλου, ενώ απέφυγε να απαντήσει σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του. «Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα, μια ισχυρή προσωπικότητα» σχολίασε για τον νέο του συμπαίκτη, Κώστα Κατσουράνη.

«Είναι αλήθεια ότι τελευταία έχω κάνει καλά παιχνίδια. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως με την απόδοσή μου βοήθησα την ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ. Η σκέψη του ΠΑΟΚ είναι να κερδίζουμε πάντα, σε κάθε αγώνα. Σίγουρα προσπαθώ να παίζω καλά και να βοηθάω την ομάδα και στο τέλος αυτό που με κάνει να αισθάνομαι χαρούμενος είναι όταν σημειώνω κι ένα γκολ και βοηθάω και την ομάδα μου μ’ αυτόν τον τρόπο. Είμαι πολύ χαρούμενος … Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς κι αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος για το γεγονός» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Άλβες Λίνο, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Πρόδρομο Μιχαηλίδη, εκ των χορηγών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος μπακ απάντησε σε ερωτήσεις.

-Θεωρείς πως ο ΠΑΟΚ είναι σε ανάκαμψη, εν όψει και του αγώνα στα Ιωάννινα, με δεδομένο και τη χτεσινή νίκη στην Κατερίνη παρά τις πολλές αλλαγές;

«Σίγουρα τέτοια αποτελέσματα βοηθούν πάρα πολύ να δουλέψουμε περισσότερο, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε ακόμη καλύτεροι στον επόμενο και στους επόμενους αγώνες που θα έρθουν. Τα δυο τελευταία αποτελέσματα μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε ένα ακόμη τη Δευτέρα στο ματς με τα Γιάννενα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε πως τα Γιάννενα κάνουν πολύ καλό πρωτάθλημα αλλά εμείς θα πάμε τη Δευτέρα για να κερδίσουμε».

-Σήμερα ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Κώστα Κατσουράνη, αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, έναν παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου ο οποίος τόσα χρόνια ήταν αντίπαλός σου. Οι πιο έμπειροι στην ομάδα, όπως είσαι εσύ και ορισμένοι ακόμη σε σχέση με τα πολλά νεαρά παιδιά που υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό, πως τον υποδέχεστε;

«Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα, μια ισχυρή προσωπικότητα, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, ήταν ένας μεγάλος αντίπαλος όταν αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό. Ερχόμενος στον ΠΑΟΚ, όπως είπα διαθέτει ποιότητα, προσωπικότητα και πιστεύω πως θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα μας».

-Θεωρείς πως αυτή η κίνηση από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ομάδας κ. Σαββίδη είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θέλει όσο τίποτε άλλο να βγει στη δεύτερη θέση, ότι αυτός είναι ο στόχος;

«Πάντα εμείς κοιτάμε την πρώτη θέση. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε έναν τίτλο. Ήταν το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ο ιδιοκτήτης με την απόκτηση του Κατσουράνη, να παρουσιάσει ένα μεγάλο παίκτη όπως τον Κατσουράνη. Σίγουρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μας δώσει περισσότερη ποιότητα στην ομάδα, θα μας βοηθήσει περισσότερο όλους μας, είναι πολύ σημαντικό που ήρθε ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής στην ομάδα μας».

-Το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι. Σκέφτεσαι αν θα συνεχίσεις, θα επιστρέψεις στη Βραζιλία ή σκέφτεσαι ακόμη και να σταματήσεις το ποδόσφαιρο;

«Το πρώτο που σκέφτομαι είναι το παιχνίδι με τα Γιάννενα. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι για να σκεφτώ την ανανέωση του συμβολαίου μου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω περάσει φανταστικά εδώ στον ΠΑΟΚ, στον σύλλογο, αρέσω πολύ στον κόσμο … Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι καθόλου, αυτή τη στιγμή σκέφτομαι τι θα κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια, τι θα κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι και στα πλέι οφ. Για το συμβόλαιο θα δούμε … αργότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: