Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Δεν κάνει χάρες, δεν θέλει χάρες…!!

Δεν κάνει χάρες, δεν θέλει χάρες…
Ο Ολυμπιακός είχε μία… ηθική υποχρέωση.

Να νικήσει την Αρμάνι στο ΣΕΦ. Και το έκανε με σκορ 82-81 παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του αγώνα προφανώς και μάθαινε ότι η Ζαλγκίρις δεν του έκανε το χατήρι στο άλλο ματς του ομίλου.

Oι Λιθουανοί επικράτησαν της Εφές και πήραν την πρωτιά στο τρίτο γκρουπ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης όμως αν και γνώριζε ότι θα καταλήξει δεύτερος, δεν έκανε το χατίρι στους Ιταλούς. Πήρε έστω και με... περιπέτεια, την έβδομη σερί νίκη του στην διοργάνωση με κορυφαίους τους Σπανούλη, Χάινς και Λο και τοποθετείται στον 6ο όμιλο του Top-16 μαζί με Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Χίμκι, Σιένα, Μπεσίκτας, Φενέρ, Κάχα Λαμποράλ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ αλλά ακόμα και έτσι κατάφερε να πάρει ένα ακόμα ροζ φύλλο. Επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι η Ζαλγκίρις δεν επρόκειτο να του κάνει καμία χάρη απέναντι στην Εφές και έτσι και ο ίδιος, δεν έδειξε καμία διάθεση να χαριστεί στην Αρμάνι που αναζητούσε ένα… θαύμα για να προκριθεί.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και κρίθηκε στις βολές αφού όμως πρώτα ο Παπανικολάου με εύστοχο τρίποντο (81-79) έβαλε τις βάσεις για την νίκη. Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Γιάννης Μπουρούσης στην επιστροφή του στο ΣΕΦ.

Το ματς:

Μπήκε χαλαρός και το «πλήρωσε»
Σπανούλης και Μπουρούσης το έκαναν… προσωπική υπόθεση στα πρώτα λεπτά. Πέντε πόντοι από τον καθέναν, έφερναν Ολυμπιακό και Αρμάνι χέρι-χέρι στο σκορ, μέχρι να βρουν οι ομάδες πατήματα. Το άγχος απουσίαζε και έτσι το ματς είχε ρυθμό και καλές φάσεις. Το ματς-απ Πάουελ-Μπουρούση τράβηξε τα βλέμματα αλλά ο Λάνγκφορντ ήταν αυτός που για τους Ιταλούς, κρατούσε την… μπαγκέτα. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά λάθη στην επίθεση λόγω βιασύνης και έτσι το 17-12 υπέρ των Ιταλών λίγο πριν το τέλος της περιόδου, ήταν πολύ φυσιολογικό. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 19-16 για τους φιλοξενούμενους.

Όταν απλά κοιτάς τον Σπανούλη…
Η Αρμάνι προσπάθησε να «πατήσει γκάζι» και να ανεβάσει την διαφορά ώστε να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Έπαιρνε πόντους κυρίως από την ευστοχία της στην γραμμή των 6.75μ και τον Μπουρούση που σε κάθε επαφή με την μπάλα αποδοκιμαζόταν. Η ένταση που δημιουργήθηκε κυρίως από μία «κοκορομαχία» ανάμεσα σε Χέρστον-Περπέρογλου, «ξύπνησε» και τον Ολυμπιακό που προσπέρασε με 38-36, χάρη στον Σπανούλη που πήρε την σκυτάλη από τον Λο στο σκοράρισμα. Οι Ιταλοί δεν είχαν κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των δύο αυτών παικτών που με 16π και 8π αντίστοιχα, ήταν οι βασικές αιτίες που οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο ημίχρονο μπροστά 45-38.

Τον παρέσυρε και έμεινε στο «κόλπο»
Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η Αρμάνι αποφάσισε να παίξει άμυνα τον Σπανούλη. Ο Κουκ αρχικά ανέλαβε αυτόν τον ρόλο όμως ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» άφησε την…εκτέλεση για την δημιουργία. Έτσι τροφοδότησε τους συμπαίκτες του (Παπανικολάου, Πάουελ) και ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμα του (53-47) στα μισά της περιόδου, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει… Στην επιθετική εξίσωση της ομάδας του Μπαρτζώκα, επέστρεψε ο Λο που έδινε πολύτιμες λύσεις όπως και ο Πάουελ, κοντά στην ρακέτα. Η Αρμάνι όμως, έκανε το παιχνίδι της και παρέσυρε σε αυτό τον αντίπαλό της. Με γρήγορους πόντους από τον Τζεντίλε και με μία τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Αμερικανός σέντερ των Πειραιωτών, έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία 62-62 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ντέρμπι μέχρι το τέλος

Φτάνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Αρμάνι γνώριζε πλέον ότι η Τσεντεβίτα δεν είχε τύχη στην έδρα της Κάχα Λαμποράλ. Το κίνητρο για την νίκη μειώθηκε φανερά και οι Ιταλοί πλέον έπαιζαν για το… γόητρο. Ο Ολυμπιακός από την άλλη μεριά, δεν μπορούσε να πιάσει ρυθμό εξαιτίας της ζώνης που έπαιζαν οι Ιταλοί, που με πείσμα έμεναν στην διεκδίκηση της νίκης (72-73 , 3΄πριν το τέλος). Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το φινάλε αλλά ένα τρίποντο του Παπανικολάου λίγο πριν το τέλος του αγώνα, διαμόρφωσε το 81-79. Στις βολές ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την νίκη με το τελικό 82-81 αφού ο Λάνγκφορντ αστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 45-38, 62-62, 82-81

Ολυμπιακός: Χάινς 16 (7 ριμπ), Λο 14 (5 ασ), Σπανούλης 18, Περπέρογλου 6, ΣΛούκας 1, Πάουελ 10, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 3

Αρμάνι: Τζιακέτι, Στίπσεβιτς 3, Χέρστον 7, Φώτσης 5, Κουκ 9, Κιότι 2, Μπουρούσης 13 (12 ριμπ), Μέλι 8, Λάνγκφορντ 21, Τζεντίλε 13


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: