Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Δεύτερος, αλλά καλύτερος…!!

Δεύτερος, αλλά καλύτερος…
Οι αδύναμοι κρίκοι της Ευρωλίγκα είπαν αντίο, μόνο η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο νιώθει αποτυχημένη που δεν συνεχίζει.

Οι υπόλοιποι, γνώριζαν εξ αρχής ότι δύσκολα τους χωράει το Top 16.

άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου

Οι καλύτεροι κατά κανόνα πέρασαν, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μας χαρίσουν σπουδαίες μπασκετικές βραδιές μέχρι τον Απρίλη.

Φυσικά και δεν είναι κατόρθωμα το ότι οι "αιώνιοι" προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι και οι δύο αισθάνθηκαν πίεση, φλέρταραν με την αποτυχία. Ομως το σχοινί τους άντεξε και βάζουν νέους στόχους. Απλά καλό είναι να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο, διότι και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες της Ελλάδας. Μια χώρας που έχει μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ, αλλά τα λεφτά δεν περισσεύουν και τα μπάτζετ δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.
Ο Ολυμπιακός έκανε και 7η συνεχόμενη νίκη και με τον τρόπο που έπαιξε μετά το αρχικό 1-2, ανέβασε τον πήχη. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό του, όμως στην πρώτη φάση έπαιξε τελικά το καλύτερο μπάσκετ απ' όλους. Η προσθήκη του Τζος Πάουελ τον ανέβασε ένα επίπεδο, οι υπόλοιποι βρήκαν τους ρόλους τους, ο Σπανούλης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει τίποτα εν όψει της συνέχειας. Τώρα θα υπάρχει και μεγαλύτερος ανταγωνισμός και περισσότερη πίεση. Οχι μόνο για τον Ολυμπιακό, βέβαια, αλλά για όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκα. O καθένας αρχίζει από την ίδια βάση, η εκκίνηση θα παίξει το ρόλο της, στόχος δεν είναι μόνο η πρόκριση, αλλά και το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του δεν έπαιξε ποιοτικό μπάσκετ σαν τον Ολυμπιακό, όμως βελτιώθηκε κι αυτός κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης. Εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που ακόμα δεν έχει βρει το ρυθμό του, αλλά είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης των πρασίνων. Ο Λάσμε είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα στη ρακέτα, το όπλο που λέγεται Σχορτσανίτης έπαψε να είναι πρώτη επιλογή. Και γιατί ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά και γιατί οι αντίπαλοι βρήκαν τις λύσεις άμεσα και ο Παναθηναϊκός έγινε προβλέψιμος. Συν τοις άλλοις, ο Μπανκς έδωσε λύσεις, ενώ η μεγαλύτερη αξιοποίηση του Μπράμου βοήθησε να έρθουν τα επιθυμητά αποτέλεσματα.
Ο Παναθηναϊκός, όμως, χρειάζεται κι άλλη βελτίωση για να φτάσει στα πλέι οφ. Αν ο Καπόνο τον βοηθήσει, τότε έχει ελπίδες να φτάσει στα πλέι οφ. Γενικά η ομάδα του Πεδουλάκη δεν έχει διαμορφώσει ακόμα την εικόνα της, οι αλλαγές σε παίκτες και στον τρόπο παιχνιδιού ήταν αρκετές στην πρώτη φάση. Ο Παναθηναϊκός ως νέα ομάδες δεν έχει τους αυτοματισμούς του Ολυμπιακού, που τούτη τη στιγμή δείχνει να έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει ως το τέλος στην Ευρωλίγκα... Ομως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε κάτι. Σε τέτοιο επίπεδο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν εύκολα μέσα σε μια εβδομάδα. Οχι μόνο για τις ελληνικές ομάδες, αλλά για όλα τα κλαμπ της Ευρωλίγκα.


πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: