Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Μπαρτζώκας: «Προπόνηση… μυαλού»

Μπαρτζώκας: «Προπόνηση… μυαλού»
Ως ένα καλό μάθημα, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, είδε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τη νίκη (82-81) του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι Μιλάνο.

«Ολοκληρώσαμε την παρουσία στον όμιλο με μία ακόμα νίκη και 8-2 ρεκόρ, αν θυμηθούμε πως ξεκινήσαμε με 1-2. Κάναμε καλή πορεία. Το σημερινό παιχνίδι ήταν ιδιόμορφο. Δεν είχε βαθμολογική σημασία και απλώς έπρεπε να βρούμε κίνητρο, πιο πολύ για τον κόσμο και τη φόρμα μας. Δεν βρήκαμε ρυθμό στην άμυνα και σουτάραμε με άσχημα ποσοστά στο τρίποντο. Αυτό κράτησε την Αρμάνι στο παιχνίδι. Στην πορεία της σε όλο το τουρνουά έχανε στο σουτ. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Ο πρώτος βασικός και σημαντικός στόχος επετεύχθη. Τώρα έχουμε νέες προκλήσεις σε Ελλάδα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα», είπε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συμπλήρωσε για τον όμιλο του TOP 16:

«Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και στον άλλο όμιλο. Μόνο το επόμενο ματς θα πρέπει να κοιτάς. Άμα λες “να μπω την 4άδα και τη 2άδα” θα κοιτάξεις το δέντρο και θα χάσεις το δάσος. Εμείς κοιτάμε τώρα το παιχνίδι πρωταθλήματος και του Κυπέλλου που ακολουθεί. Μετά τα Χριστούγεννα θα κάνουμε την προετοιμασία μας για την επόμενη φάση. Θα είναι ένας δύσκολος όμιλος με πρωταθλήτριες ομάδες. Εμείς καλούμαστε να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος. Θα πάμε καλά πιστεύω. Μπορεί να μην ενθουσιάσαμε σήμερα, αλλά ήταν μία μεγάλη προπόνηση μυαλού στο παιχνίδι, που έληξε στον πόντο».

Για τον αν πιστεύει πως ο άλλος όμιλος είναι πιο εύκολος: «Και ο άλλος όμιλος είναι δύσκολος. Είναι μία φάση που τελειώνει τον Απρίλιο. Θα αλλάξουν πράγματα στις ομάδες μέχρι τότε. Πιστεύω πως και οι 16 είναι δύσκολες και αν τις υποτιμήσεις θα το πληρώσεις».

Για το αν συμφωνεί πως η ομάδα του είναι σε σούπερ κατάσταση: «Αρχικά, σήμερα δεν φάνηκε να είμαστε σε σούπερ φόρμα. Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να μπαίνει και να κάνει το καλύτερο τις προκλήσεις της. Προσπαθούμε να μοιράσουμε το χρόνο συμμετοχής και στην Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να χειριστούμε όσο πιο καλά γίνεται την κατάσταση. Κάναμε και κάποιες αιματολογικές εξετάσεις για να δούμε την κατάσταση των παικτών. Θεωρώ ότι ο όγκος και η ποιότητα προπόνησης είναι καλή. Έτσι επιλέγουμε να πάμε στη χρονιά».

Για το γεγονός ότι το TOP 16 έχει γίνει σε δύο ομίλους: «Αυτό βοηθά τον κόσμο για να δει περισσότερα παιχνίδια. Η διοίκηση έχει ένα νέο πακέτο εισιτηρίων για να δει ο κόσμος δυνατά παιχνίδια εδώ, συν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είναι μία καλή ευκαιρία για να δουν καλά παιχνίδια εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: