Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το… τάνγκο των πρωταθλητών!

Το… τάνγκο των πρωταθλητών (video)
Στα 12 ματς που είχαν αγωνιστεί μαζί οι Κάρλος Τέβες και Σέρχιο Αγκουέρο, η Μάντσεστερ Σίτι μετρούσε μόνο νίκες.

Κάντε τα 13 τα παιχνίδια.

Οι δύο Αργεντινοί βρέθηκαν μαζί στο αρχικό σχήμα, έπιασαν από το χέρι τους συμπαίκτες τους και …χόρεψαν τάνγκο στο Νιούκαστλ επικρατώντας με σκορ 3-1 της ομώνυμης ομάδας.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πέρασε νικηφόρα από τη βορειοανατολική Αγγλία και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, αντιδρώντας εξαιρετικά στην ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας δικαιολόγησαν τον τίτλο τους, αφού με εξαίρεση ένα μισάωρο στο ματς δεν έπιασαν τρομερή απόδοση και κατάφεραν να περάσουν από μια δύσκολη έδρα με τρόπο …επαγγελματικό.

Τρομερός ο Σαμίρ Νασρί, ο οποίος τραυματίστηκε, πολλές οι ευκαιρίες σε όλο το ματς, εκτός αποστολής για τους «πολίτες» ο Μάριο Μπαλοτέλι. Σε μπελάδες οι «καρακάξες».


Το ματς

Η Σίτι πραγματοποίησε το καλύτερο της πρώτο ημίχρονο, αφού μετά το πρώτο καλό πεντάλεπτο των γηπεδούχων, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πήρε τον έλεγχο του ματς και έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του «St. James’ Park». Στο 9’, ο Σέρχιο Αγκουέρο έγινε αποδέκτης της ασίστ του Σαμίρ Νασρί και σε κενή εστία έκανε το 1-0, με τον Γιάγια Τουρέ να είναι αυτός που άρχισε τη φάση με μια εξαιρετική μπαλιά.

Στο 13’ και στο 16’, ο Τέβες είχε ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, όπως και στο 19’ οι Νασρί και Νταβίντ Σίλβα αστόχησαν εξ επαφής, χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες στην ίδια φάση. Οι «πολίτες» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, είχαν αρκετές ευκαιρίες με τους Αγκουέρο, Νασρί και Τέβες –κυρίως- αλλά το γκολ ήρθε από τον Χάβι Γκαρσία, ο οποίος με κεφαλιά –και με αρκετή δόση τύχης- έστειλε την ομάδα του με δυο γκολ προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το γρήγορο γκολ του Ντεμπά Μπα (50’) έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο ματς, ωστόσο έφερε και νεύρα και οπισθοχώρηση της Σίτι. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λιγότερων ευκαιριών στο δεύτερο μέρος, με τις «καρακάξες» να είναι εμφανώς καλύτερες από τους φιλοξενούμενους και να τους περιορίζουν σε παθητικό ρόλο. Το γκολ –όμως- ήρθε από την πλευρά της Σίτι, όταν ο Γιάγια Τουρέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 78’. Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς αλλαγές στο σκορ, με τη Σίτι να μειώνει την απόσταση –έστω και προσωρινά- από την κορυφή, εκεί όπου κάθεται η Γιουνάιτεντ.

Η Νιούκαστλ έμεινε στους 17 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Γουίγκαν, η οποία βρίσκεται στο όριο της επικίνδυνης ζώνης και αγωνίζεται κόντρα στη Νόριτς στις 19:00.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Νιούκαστλ: Κρουλ – Σίμσον (Φέργκουσον 82’), Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Σαντόν – Περτς, Τιοτέ (Μαρβό 74’), Ανίτα – Σισέ (Αμεόμπι 79’), Μπα, Γκουτιέρες

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κόλο Τουρέ, Νάστασιτς, Κλισί – Γκαρσία, Γιάγια Τουρέ – Νασρί (Κολάροφ 37’, Τζέκο 72’)), Τέβες (Λέσκοτ 79’), Σίλβα - Αγκουέρο


Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: