Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Να δεις τι έχει για μετά…!!

Να δεις τι έχει για μετά…
Ο Ολυμπιακός ήξερε λίγο-πολύ πως ό,τι και αν κάνει κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, η Ζαλγκίρις θα επικρατούσε της αδιάφορης και σε κάμψη Εφές. Η δεύτερη θέση ήταν σχεδόν δεδομένη, όπως και ο αποκλεισμός των ακριβοπληρωμένων ιταλών, που έπαιξαν καλύτερα από κάθε άλλη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα. Το θυμήθηκαν λίγο αργά, αφού η Κάχα Λαμποράλ δεν μπορούσε να αυτοκτονήσει στη Βιτόρια υποδεχόμενη την Τσεντεβίτα. Τουλάχιστον συνετέλεσαν στο να γίνει ένα ανοικτό, με σασπένς και με όμορφες φάσεις παιχνίδι, για να αποζημιωθούν και οι οκτώ χιλιάδες φίλαθλοι που πήγαν στο ΣΕΦ.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν να διαλέξουν αν θα φορτσάρουν ή θα εξοικονομήσουν δυνάμεις για τη δύσκολη συνέχεια. Ακόμα και αν γνώριζαν την πρώτη ήττα μετά από έξι σερί και επιβλητικές, δεν θα άλλαζε τίποτα. Όμως χωρίς να κοπιάσουν ιδιαίτερα, κατάφεραν να βρουν κίνητρο για να ικανοποιήσουν εαυτούς και κοινό και έφτασαν σε μία ακόμα νίκη που τους βάζει φορτσάτους στην…πραγματική Ευρωλίγκα. Με μπροστάρηδες τους Σπανούλη, Λο, Χάινς, Πάουελ και Παπανικολάου, άνοιξαν την…πόρτα του Top-16 που θα ακολουθήσει μέχρι τον Απρίλιο και θα κρίνει αν το περυσινό θαύμα μπορεί να έχει συνέχεια. Την ώρα που ο κόσμος…μοιραζόταν στις εξέδρες για την υποδοχή του Μπουρούση –οι μισοί χειροκρότησαν, οι άλλοι μισοί αποδοκίμασαν- βρίσκοντας επιπλέον κίνητρο για τη βραδιά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έκαναν τα πρώτα σχέδια για τον αγωνιστικό Γολγοθά που ακολουθεί.

Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Χίμκι, Σιένα, Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε και Κάχα Λαμποράλ, θα ακονίσουν τα ξίφη τους για δεκατέσσερις αγωνιστικές μαζί με τον πρωταθλητή, με στόχο τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στα προημιτελικά. Όποιος κάνει ασφαλή προγνωστικά για ένα μίνι πρωτάθλημα, κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Η αίσθηση που δημιουργείται από την πρώτη ανάγνωση των ομίλων, βάζει την ταμπέλα του πιο βατού σε αυτόν του Παναθηναϊκού, με Ρεάλ, Ζαλγκίρις, Μάλαγα, ΤΣΣΚΑ, Άλμπα, Μπάμπεργκ και Εφές, όμως όλα θα φανούν στο παρκέ. Σε έναν μαραθώνιο, ζητούμενο είναι η σταθερότητα στην απόδοση, η διάρκεια στις καλές εμφανίσεις, η τύχη –αποφυγή τραυματισμών- ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων και το πρόγραμμα. Καλό θα είναι και οι δύο εκπρόσωποί μας να έχουν ίσες ποσότητες απ’ όλα, αλλιώς ο δρόμος για τα προημιτελικά θα είναι δύσβατος.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και έχουν να επισκεφτούν έξι δύσκολες έδρες –εξαιρώ την ήρεμη Μόσχα- βρίσκονται σε καλό φεγγάρι, έχουν φορμαριστεί, διαθέτουν προσωπικότητα-χαρακτήρα ικανό να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αν εκείνοι είναι όπως πρέπει, τα προημιτελικά θα τους περιμένουν και φέτος. Το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό για τον Παναθηναϊκό του τελευταίου μήνα. Μόνο που οι «πράσινοι», κάνουν με το…αριστερό το πρώτο βήμα για το επόμενο επίπεδο της διοργάνωσης, λόγω του νέου τραυματισμού του Σχορτσανίτη. Η απουσία του «Σόφο», αλλάζει τις ισορροπίες και βάζει σε σκέψη για μία ακόμη προσθήκη, πράγμα που εμποδίζει τους κυπελλούχους να αποκτήσουν «χημεία». Όπως και να ‘χει όμως και εκείνοι, στο πιο συναρπαστικό Top-16 που έχουμε μπροστά μας, έχουν το ειδικό «βάρος» για να τα καταφέρουν.

Προσδεθείτε… αρχίζει!


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: