Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Συγκλονιστικά παιχνίδια στο Κύπελλο!


Εδειξε την πρόκριση ο Σκαρμούτσος Αγωνιώδεις... προκρίσεις στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πήραν η Δόξα Κρανούλας, η Καλλιθέα και ολ Πλατανιάς καθώς επικράτησαν στα πέναλτι της Ζακύνθου, του Πυρσού Γρεβενών και της Νίκης Βόλου αντίστοιχα. Στην παράταση πέρασε και η Αναγέννηση Επανωμής, 2-0 τον ΠΑΟ Ρουφ. Η Κόρινθος 1-0 στη Ρόδο.

  • Δόξα Κρανούλας-Ζάκυνθος 0-0 (πέναλτι 3-4)
    Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά ούτε και στα τριάντα λεπτά της παράτασης και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Οι Ηπειρώτες ήταν πιο ψύχραιμοι, κέρδισαν 4-3 και πήραν το εισιτήριο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από το 112', πάντως, οι νησιώτες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λιβέρη.

  • Πυρσός Γρεβενών-Καλλιθέα 1-1 (πέναλτι 5-6)
    Μόλις στο 5' ο Μπλιθικιώτης με σουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπουλή, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Όμως, στο 38' οι Αθηναίοι, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, ισοφάρισαν με πέναλτι του Κατσαρού, το οποίο υποδείχθηκε σε χέρι του Κουρδάκη μετά από σουτ του Καραδήμου.
    Ο Πυρσός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα στο 69' όταν κέρδισε πέναλτι, όμως, ο Βελώνης, που ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε την μπάλα άουτ. Έτσι, το 1-1 έμεινε ως το τέλος και οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν σε παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι. Εκεί οι Αθηναίοι επιβλήθηκαν 6-5 και προκρίθηκαν.

  • Πλατανιάς-Νίκη Βόλου 3-3 (κανονικός αγώνας 2-2, πέναλτι 7-6)
    Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 39' με εκτέλεση φάουλ του Καρίμπα αλλά η αντίδραση των Θεσσαλών ήταν άμεση αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χατζηλιόντας με πλασέ αξιοποίησε την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Γκόμες και με πλασέ στην κενή εστία, ισοφάρισε.
    Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Πλατανιάς ανέκτησε το προβάδισμα με σουτ του Δράκου. Ωστόσο, και πάλι στις καθυστερήσεις η Νίκη Βόλου είχε την... απάντηση καθώς στο 91' ο Γκόμες ισοφάρισε με σουτ και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.
    Στο εξτρά ημίωρο, οι Θεσσαλοί έκαναν την ανατροπή, καθώς με το δεύτερο τέρμα του Ισπανού στο 111' έφτασαν στο 2-3. Εντούτοις, τρία λεπτά πριν από τη λήξη της παράτασης, οι Χανιώτες ισοφάρισαν με σουτ του Πάγκαλου και έστειλαν το παιχνίδι στα πέναλτι. Εκεί, ο Πλατανιάς κέρδισε 7-6 και προκρίθηκε!

  • Αναγέννηση Επανωμής-ΠΑΟ Ρουφ 2-0 (παράταση
    Στην παράταση... φόρτσαρε η Αναγέννηση Επανωμής και κατάφερε να επιβληθεί 2-0 του ΠΑΟ Ρουφ εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Τα γκολ των Θεοδωρίδη με σουτ στο 95’ και του Αποστολίδης με πέναλτι, πέντε λεπτά αργότερα, έκριναν την έκβαση της συνάντησης.

  • Ρόδος - Κόρινθος 0-1
    Καλύτερη η Κόρινθος, επικράτησε 1-0 της Ρόδου εκτός έδρας χάρη σε τέρμα του Σκαρμούτσου στο 88'. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν απείλησαν την αντίπαλό τους, που κέρδισε δίκαια.

  • Μακεδονικός - Εθνικός Φιλιππιάδας 2-0
    Δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση ο Μακεδονικός, που επιβλήθηκε 2-0 του Εθνικού Φιλιππιάδας. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς, μόλις στο 5', με κεφαλιά του Χασομέρη, ενώ στο 53' έφτασαν στο 2-0 χάρη σε πέναλτι του Τσάτσου, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

  • Ασπρόπυργος - Αίας Σαλαμίνας 3-1
    Με ηγέτη τον Ζαχαρόπουλο, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, ο Ασπρόπυργος επιβλήθηκε 3-1 του Αίαντα Σαλαμίνας. Ο πολύπειρος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 50' και στο 71', ενώ ο Καραμάνος στο 60' πέτυχε το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Το μόνο που κατέφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Ραπτόπουλο τέσσερα λεπτά πριν από την εκπνοή.
    Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά επειδή ο τεχνικός του Αίαντα, Ηλίας Φυντάνης ενώ αποβλήθηκε από τον πάγκο, δεν τον εγκατέλειπε...

  • Μετά τα αποτελέσματα αυτά, τα ζευγάρια της δεύτερης φάσης έχουν ως εξής:
    Δόξα Κρανούλας - Ιωνικός
    Πλατανιάς - Θρασύβουλος
    Αναγέννηση Επανωμής - Πιερικός
    Καλλιθέα - Απόλλων Καλαμαριάς
    Κόρινθος - Καλαμάτα
    Ασπρόπυργος - Διαγόρας
    Μακεδονικός - Πανσερραϊκός
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: