Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ 0-0


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Λάρισα κατάφερε για τρίτη διαδοχική χρονιά να κρατήσει «αλώβητη» την εστία της στην Τρίπολη και έφυγε με το 0-0. Κακό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, η ΑΕΛ στο φινάλε άγγιξε τη νίκη με τις δύο εξαιρετικές ευκαιρίες του Ματίας Ιγκλέσιας.
Ο Μάριο Γκόμες ξεκίνησε με δύο εκπλήξεις στην ενδεκάδα, αφού οι Εστέβες και Εντερ «εκτόπισαν» τους Καρέρα και Ουντότζι. Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τους προβλεπόμενους 11, με τους Ισραηλινούς Τουάμα και Αμπουχατζίρα να ηγούνται στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα, την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε ευκαιρίες. Ο ρυθμός ήταν υποτονικός και οι Αρκάδες απείλησαν για πρώτη φορά στο 11΄, όταν από ενέργεια του Βίλτσες από δεξιά, ο Καρντόσο έπιασε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μάλαρτζ.

Ο Αστέρας εξακολουθούσε να διατηρεί την υπεροχή αλλά η ΑΕΛ άρχισε να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι των Αρκάδων και από το 20΄ και μετά ήγειρε επιθετικές αξιώσεις. Ο Μετίν πήρε πρωτοβουλίες, οι Τουάμα και Αμπουχατζίρα έγιναν απειλητικοί και στο 31’ ο τελευταίος με σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Ντεγκρά σε δύσκολη απόκρουση.

Ενα λεπτό νωρίτερα ο Αστέρας είχε πλησιάσει κοντά στο γκολ από στημένη φάση. Ο Εστέβες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λαζαρίδης με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Ηταν και οι τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου μέρους, αφού ο δυνατός άνεμος δυσκόλευε τις κινήσεις των παικτών.

Με το καλημέρα στην επανάληψη ο Αστέρας προσπάθησε να μπει δυνατά και από προσπάθεια του κορυφαίου του παίκτη, Καρντόσο στο 52’, ο Βίλτσες βρέθηκε μόνος του προ του Μάλαρτζ, όμως σούταρε ψηλά άουτ, στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων. Η Λάρισα «απάντησε» στο 56’ με το μακρινό σουτ του Μετίν και στο 63’ οι «βυσσινί» έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο νεοεισελθών Γιαννακόπουλος εκμεταλλεύτηκε κάποιες κόντρες στην περιοχή, σούταρε δυνατά αλλά ο Ντεγκρά απέκρουσε.

Λίγο νωρίτερα ο Αστέρας είχε κάνει δύο αλλαγές, με τους Καρέρα και Καούνο να προσπαθούν να δώσουν επιθετική πνοή στην ομάδα τους. Ο ρυθμός έπεσε και πάλι και οι κρίσιμες φάσεις, που δεν έδωσαν εντέλει σε καμία ομάδα τη νίκη. Στο 82’ ο Καούνος πήρε την μπάλα στην περιοχή από τον Μπαστία, έκανε κίνηση... πίβοτ και σούταρε, όμως η μπάλα πήγε ψηλά.

Το φινάλε του αγώνα ανήκει στη Λάρισα, που με τον Ιγκλέσιας έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Στο 85’ από σέντρα του Κατσιαρού, ο Αργεντίνος αμυντικός χαφ πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πέρασε άουτ, ενώ στο 89’, ο Ιγκλέσιας και πάλι, πέρασε σαν σταματημένο τον Λαζαρίδη, πλάσαρε τον Ντεγκρά αλλά στη γραμμή πάνω ο Μπαστία έσωσε τον Αστέρα από το γκολ, που θα σήμαινε και ήττα για τους γηπεδούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: