Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Λεβαδειακός Καβάλα 0-1

Τι κι αν πέρασε σχεδόν μία δεκαετία από την τελευταία της συμμετοχή στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα. Η Καβάλα επέστρεψε δριμύτερη και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού με 0-1, χάρη σε ένα εκπληκτικό φάουλ του Ντομπρασίνοβιτς. Μία νίκη δίκαιη, με τον Γιάννη Παπακώστα να κερδίζει ξεκάθαρα τον Βούκοτιτς στην μάχη των πάγκων, εξουδετερώνοντας όλα τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων. Με σωστή αμυντική λειτουργία, τους Ντομπρασίνοβιτς, Καλάιτζιτς να κυριαρχούν στον χώρο του κέντρου και γρήγορες αντεπιθέσεις, οι αργοναύτες, που είχαν και δοκάρι με τον Σουλτανίδη, έφυγαν από την Λιβαδειά για πρώτη φορά στην ιστορία τους με το διπλό, αποκτώντας πλεονέκτημα απέναντι σε μία ομάδα με τον ίδιο στόχο, την παραμονή στην κατηγορία.

Για ένα θετικό αποτέλεσμα κατέβηκε στην Λιβαδειά η Καβάλα και από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις διαθέσεις της, με τον Ντομπρασίνοβιτς να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο μαυροβούνιος δημιούργησε και την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής ανάγκασε στο 6' τον Μπλάζις σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Παρά το νωθρό τους ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και στο 12' ισοφάρισαν τις ευκαιρίες με τον Μπούσι να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ. Η ευκαιρία αυτή δεν αφύπνισε τους παίκτες του Βούκοτιτς που εξακολούθησαν να έχουν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξή τους και τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ανωτερότητά των αργοναυτών επιβραβεύτηκε στο 29' με τον Ντομπρασίνοβιτς να στέλνει την μπάλα με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Μπλάζιτς. Θα μπορούσαν μάλιστα να αποσυρθούν στα αποδυτήρια με δύο γκολ προβάδισμα, αλλά το πλασέ του Σουλτανίδη στο 45 κατέληξε στο δοκάρι, ενώ οι βοιωτοί στην αντεπίθεση έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Μπάρκογλου.

Στην προσπάθειά του να βελτιώσει την κακή εικόνα του Λεβαδειακού, ο Βούκοτιτς με την έναρξη της επανάληψης, αντικατέστησε τους αρνητικούς Ταραλίδη και Μπούσι με τους Μπράνκο και Βασιλείου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπάρκογλου, που εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη, απώλεσε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά το παιχνίδι των γηπεδούχων δεν βελτιώθηκε.

Την σκυτάλη από τον Μπάρκογλου πήρε ο Σουλτανίδης, που στο 58' δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία και να τελειώσει το παιχνίδι για λογαριασμό της Καβάλας. Στο τελευταίο μισάωρο, οι νεοφώτιστοι οπισθοχώρησαν για να εξασφαλίσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, χωρίς όμως να παραμελούν και τα επιθετικά τους καθήκοντα, ψάχνοντας γρήγορες αντεπιθέσεις.

Την ώρα που ο Λεβαδειακός αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ψάχνοντας την ισοφάριση με τελείως ανορθόδοξο τρόπο, η Καβάλα έφτανε σχετικά εύκολα στην περιοχή του Μπλάζιτς αλλά ο Ονουάτσι σε δύο περιπτώσεις δεν είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία και σπατάλησε την δυνατότητα του δεύτερου τέρματος. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Παπακώστα νίκησε τον Λεβαδειακό και ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσεις της στην Σούπερ Λίγκα.

ια ένα θετικό αποτέλεσμα κατέβηκε στην Λιβαδειά η Καβάλα και από τα πρώτα λεπτά έ

Δεν υπάρχουν σχόλια: