Σάββατο 24 Μαΐου 2014

«Μια γροθιά Άγγελος-κόσμος»

mt_713580_MPLANTEN_FORTOYLA_PALAIMAXOS_TERMATOFYLAKAS_PAOK_17-02-2012-610x350
 Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μλάντεν Φούρτουλα.
Μίλησε για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη και ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει ηρεμία και στήριξη ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα από την αρχή.
Παράλληλα, θυμήθηκε το πρώτο πρωτάθλημα του “Δικεφάλου” που ήταν σαν σήμερα και τόνισε πως θυμάται ακόμα και… την μουσική που έπαιζε όταν η ομάδα έκανε ζέσταμα στο τελευταίο παιχνίδι με τον Εθνικό!
Για το πρώτο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνες τις στιγμές και θυμάμαι ακόμα και στο ζέσταμα τη μουσική που έπαιζε στο παιχνίδι με τον Εθνικό! Θυμάμαι όλα εκείνα της εποχής. Έπαιζε Κόκοτας,  μου άρεσε πάρα πολύ και καλαμπουρίζαμε με τους συμπαίκτες. Ξέραμε πως ήμασταν ανώτεροι και πως θα κερδίζαμε. Από κόσμο φυσικά το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ερχόταν και ουδέτερος κόσμος να δει τον ΠΑΟΚ γιατί παίζαμε φοβερό ποδόσφαιρο”.
Για τις συνεργασίες του ΠΑΟΚ με άλλες ομάδες: ” Αυτό το τελευταίο που άκουσα πως ο κ. Σαββίδης θα κινηθεί σε πολλά μέτωπα, από την μια μου αρέσει από την άλλη δεν χρειάζεται προαναγγελία”.
Για τις κινήσεις που έκανε παλιά ο Μπατατούδης: “Δεν ξέρω ειλικρινά τι συμφωνίες έκαναν. Έχω ακούσει πολλά που δεν ήξερα εκείνη την εποχή παρόλο που ήμουν σε κάποιο πόστο. Ο Μπατατούδης ήταν πολύ καλός άνθρωπος, δεν μπορούσε να πει όχι και αυτό τον έφαγε”.
Για τον αν εκείνο το πρωτάθλημα σήμανε και το τέλος εκείνης της ομάδας: “Καθίσαμε λίγο ακόμα αλλά ορισμένοι ήταν σε κάποια ηλικία και φτάσαμε κάποιες φορές σε τελικό που ήταν πάντα στην Αθήνα. Η Αθήνα δεν έχει αλλάξει όμως καθόλου και είναι τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες καταστάσεις που ήταν και τότε. Πάντα τα ίδια”.
Για την επιστροφή του Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ: “Του εύχομαι καλή επιτυχία και κουράγιο. Έχει την δύναμη, δεν είναι ρόδινα τα πράγματα και θέλει την στήριξη όλων. Ο Άγγελος είναι μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Ξέρει την ιστορία και τους ανθρώπους. Είναι ψύχραιμος, ξέρει και μπορεί να δημιουργήσει μια καλή ομάδα. Με τους φιλάθλους δεν θα έχει πρόβλημα και μακάρι να είναι όλοι μια γροθιά και να πάει καλά”.
Για το τι πρέπει να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης: “Θα του έλεγα να αφήσει τα πράγματα όπως είναι. ο Άγγελος ξέρει πώς να τα φέρει βόλτα. Να κάνει τις κινήσεις που κάνει ένας ιδιοκτήτης αλλά πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Η ομάδα δεν είναι όπως επιθυμεί κάθε ΠΑΟΚτσής. Τώρα θέλει πάλι από την αρχή. Ο Άγγελος δεν βρίσκει κάτι έτοιμο και θα έχει πολύ δουλειά. Θα χρειαστεί στήριξη φυσικά”.
Για τους Νάτχο,  Στοχ και Λίνο: “Είμαι μονομιάς με τον Λίνο. Είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ήρθε και άφησε εντυπώσεις σαν άνθρωπος καθώς είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και όταν τον χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ ήταν στο ύψος του. Του είμαι ευγνώμων για ότι έκανε στον ΠΑΟΚ και πρέπει να ανανεώσει. Οι άλλοι δύο δεν είχαν ανάλογη προσφορά με το ύψος των αποδοχών τους. Για τον Λίνο θα εξαιρέσω το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά δεν τον βοήθησε και ο πάγκος και εκτέθηκε. Αυτό δεν μειώνει την αξία του ποδοσφαιριστή και θαυμάζω και τον χαρακτήρα του. Δείχνει ένα παιδί ήπιων τόνων και είναι για εμένα η καλύτερη μεταγραφή τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια”.
Για το αν παίζει ρόλο η επιρροή στην ΕΠΟ: “Παίζει ρόλο φυσικά και έτσι είναι σε όλες τις χώρες. Η Μπάγερν έχει περισσότερους υποστηρικτές στην ομοσπονδία και το ίδιο γίνεται και στην Σερβία, στην Ιταλία και παντού. Όμως εδώ είναι πρωτόγνωρο. Βλέπουμε πως είναι τα ίδια πρόσωπα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ολυμπιακός ελέγχει την ομοσπονδία, κάποτε ήταν για λίγο ο Παναθηναϊκός και για λίγο και η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν ήταν. Δύσκολα να κάνει κάτι ο κ. Σαββίδης. Πρέπει να είναι ήπιων τόνων. Να δημιουργήσουμε ομάδα γιατί αλλιώς δεν μπορείς να φωνάζεις. Να κάνεις ομάδας και παράλληλα κάποιες κινήσεις σαν επαρχία, γιατί και εμάς επαρχία μας θεωρούν. Πλέον δεν υπάρχουν οι ομάδες που κόβουν βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή και πηγαίνει συνέχεια Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς πρέπει να φτιάξουμε πρώτα μια καλή ομάδα και μετά μπορεί να γίνει ότι πρέπει να γίνει. Εύχομαι να δημιουργηθεί μια ομάδα που επί δεκαετίες θα έχει τις ρίζες της και θα παίζει ποδόσφαιρο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: