Σάββατο 24 Μαΐου 2014

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει τεθεί υπό διωγμό απ’ την Πολιτεία»

Την απόφαση της Πολιτείας να μην συμπεριλάβει τις ΕΠΣ της ΕΠΟ στην πρόσθετη επιχορήγηση καυτηρίασε με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ. Η απάντηση της ΓΓΑ.

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει τεθεί υπό διωγμό απ’ την Πολιτεία»
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να μην συμπεριλάβει την ΕΠΟ -και τις ΕΠΣ που υπάγονται σ’ αυτήν- στην πρόσθετη επιχορήγηση.

Η Ομοσπονδία του ποδοσφαίρου ζήτησε εξηγήσεις απ’ την Πολιτεία, τονίζοντας πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό διωγμό.

«Η στήριξη της πολιτείας προς τις Ενώσεις Ερασιτεχνικών Σωματείων-Μέλη της Ε.Π.Ο., μέσω της ετήσιας επιχορήγησης για την εν μέρει κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους και της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων υποδομής, αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, “είδος εν ανεπαρκεία”.

Οι Ε.Π.Σ., που διακονούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τις υποδομές του οποίου προέρχεται το σύνολο σχεδόν των διεθνών ποδοσφαιριστών που θα ταξιδέψουν με την Εθνική Ομάδα στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, βρέθηκαν εκτός της πρόσθετης επιχορήγησης προς τον ελληνικό αθλητισμό.

Για την Ε.Π.Ο. και τις Ε.Π.Σ.-Μέλη της είναι καθαρό ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει τεθεί υπό διωγμό από την πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού με δικαιολογίες που δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά.

Απομένει, απλώς, να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές της απόφασης αυτής, ώστε να γνωρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οι Ε.Π.Σ. που το υπηρετούν, τις αληθινές αιτίες του ακραίου οικονομικού αποκλεισμού που υφίστανται
»

Η ΓΓΑ απ’ την μεριά της απάντησε με ανακοίνωση τονίζοντας πως στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με τακτική επιχορήγηση και επιχορήγηση των σωματείων.

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τονίζει ότι στηρίζει στην πράξη το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τόσο με την τακτική επιχορήγηση προς τις ΕΠΣ όσο και με τις αποφάσεις της να επιχορηγήσει τα αθλητικά σωματεία, που καλλιεργούν ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και μετέχουν στα πρωταθλήματα τοπικών κατηγοριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: