Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σάντσεθ: «Τιμή μου που δούλεψα στον Ολυμπιακό»

Για τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης μίλησε ο Βίκτορ Σάντσεθ στη SportDay, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε στον Ολυμπιακό.

Σάντσεθ: «Τιμή μου που δούλεψα στον Ολυμπιακό»
Την άποψή του για τον αποψινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει μαδριλένικη απόχρωση, λόγω της παρουσίας της Ρεάλ και της Ατλέτικο, κατέθεσε ο Βίκτορ Σάντσεθ στη SportDay.

«Αναμετρώνται δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες και σίγουρα μας περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι», τόνισε ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μίτσελ στον Ολυμπιακό και μίλησε για την πορεία του στους Πειραιώτες:

«Αυτό που θέλω να ξέρουν, είναι πως τους ευχαριστώ και πως ήταν τιμή για μένα να δουλέψω, να συνεργαστώ με όλους όσους συνεργάστηκα, από τον πρόεδρο μέχρι τη μαγείρισσα»!

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός στη SportDay

Είναι δίκαιη η σύνθεση του τελικού με τους συγκεκριμένους φιναλίστ;

«Εκατό τοις εκατό! Αυτές οι δύο ομάδες ήταν οι καλύτερες της διοργάνωσης, οι πιο σταθερές καθ' όλη τη διάρκειά της».

Διαφορετικές όμως…

«Τελείως. Η Ρεάλ διαθέτει πολλούς σταρ, παίκτες με τεράστια προσωπικότητα σε κάθε γραμμή και θέση του γηπέδου, μοναδική ατομική ποιότητα, ικανούς να αλλάξουν την πορεία ενός παιχνιδιού με μια τους ενέργεια, σε μια στιγμή».

Και η Ατλέτικο;

«Η επιτομή της ομάδας. Δεν θυμάμαι να έχω δει άλλη ομάδα με τέτοια ομαδικότητα, τέτοια μαχητικότητα και σιγουριά. Δεν έχουν αστέρια, έχουν όμως ομοιογένεια, απόρροια της φοβερής δουλειάς που έχουν κάνει αυτή τη σεζόν, κάτι που φυσικά πιστώνεται ο Σιμεόνε (φωτό αριστερά) και το επιτελείο του. Εκπληκτική δουλειά και τώρα, δρέπουν τα αποτελέσματα με την κατάκτηση της Πριμέρα».

Προτιμήσεις συνεπώς στον τελικό έχετε; Θέλετε να δείτε κάποια από τις δυο φιναλίστ πρωταθλήτρια Ευρώπης;

«Οχι, δεν έχω καμία προτίμηση. Είναι ένας τελικός, εξ ορισμού δηλαδή ένα παιχνίδι χωρίς προγνωστικά. Αναμετρώνται δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες και σίγουρα μας περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».

Και στην… ούγια, παρ' ότι μαδριλένικης απόχρωσης, η συνέντευξη δεν θα μπορούσε να μην έχει και ερυθρόλευκο χρώμα. Γι' αυτό κι ένα σχόλιο για τον Ολυμπιακό και τη θητεία σας στο κλαμπ έχει τη σημασία του...

«Είμαι ευγνώμων στο κλαμπ. Με βοήθησε να βελτιωθώ, να δουλέψω να γίνω καλύτερος, να αποκτήσω εμπειρίες και περισσότερες παραστάσεις. Δεν έχω κάπου ιδιαιτέρως να απευθυνθώ. Δεν το κάνω ποτέ δημόσια, δεν χρειάζεται όταν μπορώ να το κάνω κατ' ιδίαν. Κι έχω μιλήσει με όλους στον Ολυμπιακό. Αυτό που θέλω να ξέρουν, από τον πρώτο έως τον τελευταίο στην ομάδα, είναι πως τους ευχαριστώ και πως ήταν τιμή για μένα να δουλέψω, να συνεργαστώ με όλους όσους συνεργάστηκα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, από τον πρόεδρο μέχρι τη μαγείρισσα»!

Το επαγγελματικό σας μέλλον τι προβλέπει;

«Το σκέφτηκα πολύ το τελευταίο διάστημα. Είχα να εξετάσω διάφορες επιλογές, διάφορες παραμέτρους και να πάρω κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Θέλω κι εγώ, αλλά και η οικογένειά μου να μείνουμε στην Ελλάδα και θα το κάνουμε! Η δουλειά μου εδώ είναι αναγνωρίσιμη, με σέβονται ως άνθρωπο του ποδοσφαίρου, είτε ως ποδοσφαιριστή είτε ως προπονητή, η οικογένειά μου κι εγώ περνάμε πολύ καλά στην Αθήνα, οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί, πολύ ευγενικοί, πάντα φιλικοί».

Συνεπώς από τη στιγμή που το πήρατε απόφαση να παραμείνετε στα μέρη μας, θα αναζητήσετε και δουλειά εδώ, αν δεν έχετε ήδη βρει.

«Οπως σου είπα, το προηγούμενο διάστημα εξέτασα διάφορες επιλογές. Προφανώς και κάποιες αφορούσαν την Ελλάδα, άλλες είχαν να κάνουν με την Ισπανία. Δεν έχει σημασία όμως πλέον, αφού από τη στιγμή που αποφάσισα να παραμείνω εδώ, είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση και προσφορά».

Eνα σχόλιο για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα;

«Δεν υπάρχει συζήτηση για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι φυσικά με πολύ μεγάλη απόσταση από την αμέσως επόμενη δεύτερη, παίζοντας το καλύτερο κι ελκυστικότερο ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας νίκες με πολλά και συνεχή ρεκόρ. Κι αυτό δεν είναι εύκολο στην πορεία μιας σεζόν όσο κι αν το κάναμε, όλοι στο κλαμπ με τη δουλειά τους, να φανεί εύκολο. Κερδίσαμε τον τίτλο εμφατικά, προσφέροντας θέαμα και χωρίς αμφισβήτηση κι αυτό είναι το σημαντικότερο απ' όλα».

Δίκαια στη δεύτερη θέση και Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός; Περιμένατε τέτοια εξέλιξη στο ξεκίνημα της χρονιάς;

«Νομίζω πως για το Κύπελλο, το καλύτερο θα ήταν μια αναμέτρηση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στον τελικό. Αλλά από τη στιγμή που δεν ήμασταν εμείς -έτσι όπως αποκλειστήκαμε με τα όσα έγιναν στην Τούμπα- ήταν καλύτερος στο συγκεκριμένο παιχνίδι και δίκαια κατέκτησε το τρόπαιο. Ως προς την εικόνα του Παναθηναϊκού. Μέρος της δουλειάς μου ήταν να αναλύω και τα παιχνίδια των αντιπάλων μας. Είχαμε διαπιστώσει λοιπόν από νωρίς μια σταδιακή πρόοδο στην εικόνα και στην απόδοσή του, γι' αυτό και δεν μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη η δυναμική με την οποία έκλεισε τη χρονιά. Είναι μια νεανική ομάδα, με αρκετή προοπτική που βελτιώθηκε κι εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: