Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Έλα που θα κερδίσει ο Ολυμπιακός…!

Έλα που θα κερδίσει ο Ολυμπιακός…Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος
Το σίγουρο είναι ένα: Ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε ξανά. Επίσης, σίγουρο είναι και κάτι άλλο: Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Το θέλουμε δεν το θέλουμε, πρέπει ένας από τους δυο να συμπληρώσει τρεις νίκες.

Με 1- 0 πρωταθλητής, δεν υπήρξε στα πλέι- οφ του μπάσκετ. Τι λέτε; Μπορεί έστω μια φορά να κερδίσει ο Ολυμπιακός; Βασικά βέβαια, θα πρέπει να μη χάσει στο ΣΕΦ, αλλά η συζήτηση όλη, μάλλον περιστρέφεται στις αναμετρήσεις του ΟΑΚΑ. Θεωρώ , ότι θα έρθει και η ώρα του.
Δεν μου αρέσει καθόλου, αυτό που βλέπω από τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, αλλά πιστεύω ότι ένα ματς θα το πάρουν. Απλά, αν υποθέσουμε και δεχθούμε ότι και το μπάσκετ είναι επιστήμη, τότε βρισκόμαστε σε μια περίεργη ιστορία. Σε μια περίεργη κατάσταση, όπου δυο επιστήμες, παίζουν μπουνιές. Το μπάσκετ και η ψυχολογία. Δε γίνεται να ανταπεξέρχεσαι σε όποιες δυσκολίες και κάθε φορά, που είσαι έτοιμος να κερδίσεις , να λιποθυμάς. Δε γίνεται να βάζεις βολές σε πιο σκληρά γήπεδα και σε ένα ΟΑΚΑ με χιλιάδες άδεια καθίσματα να σουτάρεις για πλάκα στο σίδερο.
Μπορώ να το πάω και πιο… βαθυστόχαστα, αλλά σήμερα δεν θα το κάνω. Γιατί η μπάλα θα συνεχίσει να χτυπάει στο παρκέ και υπάρχουν κι άλλα 40λεπτα μπροστά μας. Άρα δεν είναι εποχή να κάνουμε τον έλεγχο. Φυσικά και έχουν γίνει λάθη, φυσικά θα πρέπει να απαντηθούν σημαντικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον σχηματισμό του ρόστερ και με την παρουσία παικτών που δεν μπορούν να βοηθήσουν σε τέτοια παιχνίδια. Όμως, αυτό που νοιάζει τον Ολυμπιακό, είναι να ηρεμήσει. Εν πρώτοις να κάνει το 1- 1 και μετά να ξαναπάει στο ΟΑΚΑ για να αντέξει και στα 40 λεπτά.
Δε γίνεται να μιλάμε με υποθέσεις, αλλά βρε διάολε τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, παίζουν τόσο άσχημα μεταξύ τους, που μας κάνουν συνεχώς να αναρωτιόμαστε διάφορα. Όπως και να ‘χει, είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα ‘χει ποτέ ξανά 1/20 τρίποντα. Όμως και ο Ολυμπιακός θα καλυτερέψει τις βολές και φυσικά δεν θα ξαναβάλει 6 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπορούν και οι δυο να γίνουν καλύτεροι, μπορούν και οι δυο να παίξουν περισσότερο μπάσκετ και λιγότερο «κάτι σα μπάσκετ».
Καταλαβαίνω ότι η πρεμούρα του Αλβέρτη είναι να φτάσει σε ένα πρωτάθλημα, από ένα πόστο που στην τελική, ο άνθρωπος το «φορτώθηκε». Από τη μια άκρη του πάγκου, βρέθηκε στην άλλη. Και ο Μπαρτζώκας δεν θα αισθάνεται καλά, να αποτύχει και φέτος όσον αφορά στην Α1. Είναι η μοίρα των προπονητών να κουβαλάνε όλη αυτή την πίεση. Τι να πεις…
Ο Ολυμπιακός έχει τώρα την έδρα του και τον κόσμο του, για να ισοφαρίσει. Και για να δούμε κάποιους παίκτες να παίζουν καλύτερα. Ο ΠΑΟ θα ‘ναι και πιο άνετος σίγουρα, αυτό είναι σημαντικό για την δική του μοίρα. Περιμένω οι αγώνες να κυλήσουν έτσι. Κλειστά και με… καρδιοπάθειες.
Επίσης, η εικόνα δείχνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε θέση να κάνουν διπλό, αν πάψουν να επιδεικνύουν τους αρκετούς τρόπους αυτοκτονίας που διαθέτουν. Και αρκεί φυσικά, να προλάβουν και να μην το σημειώσει αυτό το διπλό πρώτος ο αντίπαλός τους.

Πηγή:  Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: