Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Το «Μίλαν-Λίβερπουλ» που πέρασε απαρατήρητο!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για έναν εντυπωσιακό τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, με συγκλονιστική εξέλιξη και τρελό ρυθμό, ο οποίος όμως πέρασε απαρατήρητος από πολύ κόσμο. Την Πέμπτη το βράδυ (22/05) το μεγάλο αθλητικό γεγονός ήταν ο πρώτος τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι περισσότεροι βρίσκονταν ήδη και σε mood τελικού Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και εμείς. Ετοιμάζαμε θέματα, συνεντεύξεις, ειδήσεις και είχαμε ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για το event της χρονιάς. Κι όμως, πριν τον ισπανικό εμφύλιο ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα διεξήχθη στη Λισαβόνα μία πραγματική ματσάρα.
Η γυναικεία ομάδα της Βόλφσμπουργκ επικράτησε με 4-3 της Τιρέσο, συνεχίζοντας την δυναστεία των γερμανικών ομάδων στη διοργάνωση. Γυναίκες; Θα αναρωτηθείτε πολλοί. Κι όμως. Μια φίλη που (και) για επαγγελματικούς λόγους παρακολουθεί φανατικά μου έδωσε ένα video με ένα μικρό δείγμα από τον αγώνα. Ο οποίος τα είχε όλα. Εξαιρετικό ρυθμό, πάθος, ανατροπή, γκολ. Η Τιρέσο προηγήθηκε με τη Μπουκέτε στο 28' και δύο λεπτά αργότερα η Πρες πέρασε τρεις αμυντικούς, έβγαλε στη Μπουκέτε και εκείνη με προβολή έγραψε το 2-0. Ναι, μιλάμε πάντα για γυναίκες.
Οι «Λύκαινες» στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ και να επιστρέψουν στο ματς. Και στο 56', η σούπερ σταρ Μάρτα με μια κίνηση που θύμισε Κρόιφ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Τιρέσο. Στο 68' η Φάιστ ισοφάρισε εκ νέου και η Βόλφσμπουργκ πήρε τη μεγάλη νίκη 10 λεπτά πριν το τέλος με τη Μίλερ. Την παίκτρια που ήταν στην ομάδα από όταν έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία και κατέκτησε δεύτερη σερί Κούπα. Το ματς θύμισε τον αξέχαστο τελικό Μίλαν-Λίβερπουλ του 2005, παρότι οι Σουηδές δεν είχαν προβάδισμα τριών τερμάτων. Η ανατροπή της Βόλφσμπουργκ, η κατάθεση ψυχής και η τελική νίκη θύμισαν το «θαύμα» της Κωνσταντινούπολης.
Ήταν ένα παιχνίδι που έτσι και παιζόταν ανάμεσα σε αντρικές ομάδες θα το συζητούσαμε για χρόνια. Οι περισσότεροι όμως ούτε καν ασχοληθήκαμε. Δυστυχώς. Σε τέτοιο επίπεδο είναι εύκολο να πετύχεις ματσάρες. Γυναίκες ποδοσφαιριστές που σπάνια κάνουν θέατρο. που βγάζουν και την ψυχή τους στο γήπεδο και παίζουν χωρίς σκοπιμότητες. Το λέει η καρδιά τους. Σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης η ανάπτυξη του αθλήματος είναι πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια.  Πέρυσι το καλοκαίρι, 41.301 άτομα συγκεντρώνονταν στο «Friends Arena» της Σουηδίας για να παρακολουθήσουν τα κορίτσια από τη Γερμανία να παίζουν απέναντι σε αυτά της Νορβηγίας.
Η  FIFA έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, ενώ στις χώρες της Σκανδιναβίας, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία και, εσχάτως, τη Γαλλία και την Ισπανία έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα αποτελέσματα. Ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στην Πορτογαλία και ο κόσμος δεν ήταν πολύς, αφού το άθλημα είναι περίπου στα επίπεδα της Ελλάδας. Παρότι φυσικά και στις δύο χώρες υπάρχουν γυναίκες που διψούν για μπαλίτσα. Στον τελικό του 2012, που έγινε στο Βερολίνο, παρευρέθηκαν περίπου 50.000 άτομα.
Αγώνες σαν τον φετινό τελικό «βγάζουν» ποδοσφαιρική υγεία. Φτάνει να ασχοληθούμε λίγο μαζί τους. Το αξίζουν οι κοπελιές. Όπως και τη μεγαλύτερη προβολή από όλους μας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: