Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ο Πουλίδο και ο τρελλός του χωριού!!

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας σχολιάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο, μέσα από τον SportDog, την είδηση ότι ο Πουλίδο θα έρθει στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού. Τρεχάτος και καταϊδρωμένος φθάνει στην πλατεία του χωριού ο τρελλός, ανεβαίνει γρήγορα σ' ένα τραπέζι και ανάμεσα στα λαχανιάσματα του λέει: "Συγχωριανοί, δεν θα το πιστέψετε! Αύριο θα μας επισκεφθεί ο πρίγκηπας, ο γιος του κόμη, αλήθεια σας λέω". Στο λεπτό η πλατεία άδειασε. Όλοι τράβηξαν στο φτωχικό τους να προετοιμαστούν εν όψει του σπουδαίου συμβάντος.
Την άλλη μέρα ξανά ο τρελλός του χωριού, αυτή τη φορά πάνω σ΄ ένα δέντρο, λέει στους χωριάτες: "Ο πρίγκηπας θα έρθει μεθαύριο, του έτυχε κάτι επείγον". Μεθαύριο, ξανά μανά ο τρελλός του χωριού, αυτή τη φορά σε μία καρέκλα επάνω, όρθιος, τους είπε: "Οριστικά το πριγκηπόπουλο έρχεται αύριο, διότι εκτάκτως τον κάλεσε ο βασιληάς".
Αυτή η ιστορία συνεχίστηκε εβδομάδες. Και κάθε μέρα ο τρελλός του χωριού ανέφερε ένα εμπόδιο που καθυστερούσε την άφιξη του πρίγκηπα. Μία ερώτηση αν μου επιτραπεί. Το σήριαλ Πουλίδο ποιος το κατασκεύασε; Γράφουν οι επαγγελματίες: "Τη Δευτέρα έρχεται ο Πουλίδο, τελειώνει το σήριαλ Πουλίδο".
Αλήθεια, ποιο σήριαλ; Δεν υπάρχει κανένα σήριαλ Πουλίδο. Υπάρχουν οι σηριαλογράφοι. Όλοι αυτοί που έγραφαν μέρες αναρίθμητες συντηρώντας ένα σήριαλ.
Δεν υπάρχει κανένα σήριαλ του πρίγκηπα. Ο τρελλός του χωριού έλεγε τα δικά του. Κι αυτός είναι που τους είπε την τελευταία φορά: "Συγχωριανοί, το σήριαλ του πρίγκηπα τελειώνει. Τη Δευτέρα θα μας έρθει".

ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΡΙΑΛ δεν υπάρχει στο θέμα του Κλαούντιο Ρανιέρι. Την αγωνιστική τακτική που θα εφαρμόσει ο νέος ομοσπονδιακός, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Ιταλός ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Δεν το αγνοείς αυτό ότι, σαν παίκτης και σαν προπονητής, γαλουχήθηκε στο ποδόσφαιρο της ιταλικής σχολής. Τι σημαίνει αυτό; Να τα ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και χωρίς πολλά λόγια.
Ασφαλώς και οι Ιταλοί παίζουν την άμυνα, όμως δεν είναι αμυντικοί! Μέσα από την άμυνα βγάζουν επιθέσεις, αντεπιθέσεις. Δεν παίζουν άμυνα για την άμυνα. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα είχαν τόσους πολλούς τίτλους, και η εθνική ομάδα τους και τα κλαμπ τους.
Οι ιταλικές ομάδες τα έβρισκαν σκούρα όταν έπεφταν σε ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως π.χ. την Μπάρτσα, την Ρεάλ, στις πολύ καλές τους και έδιναν την εντύπωση ότι κάνουν κατενάτσιο.
Ο Ρανιέρι δεν έχει παίκτες στην εθνική. Του λείπει ο Δομάζος, ο Παπαϊωάννου, ο Κούδας, ο Δεληκάρης. Ούτε μπροστά έχει τον Θωμά Μαύρο. Αναπόφευκτα ο Ιταλός θα το ρίξει στην “κλεφτουριά”. Στον κλεφτοπόλεμο. Δεν χρειάζεται να του το ψιθυρίσει κάποιος στο αυτί. Θα το βρει μόνος του.
Έτσι το βλέπω. Ο Ρανιέρι, τελικά, θα είναι ο συνεχιστής του Φερνάντο Σάντος, δηλαδή του συνεχιστή του Ότο Ρεχάγκελ.
Πρώτης τάξεως υλικό δεν έχει η Ελλάδα, όμως διαθέτει τους παίκτες για το ποδόσφαιρο της κλεφτουριάς.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: