Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

«Να πρωταγωνιστήσει ο Άρης…»

Alexandris
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής.
Μίλησε για την αποχώρηση του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Παναθηναϊκό, αλλά και για το αν αποχωρήσει ο Βεζένκοφ και αν θα χάσει τη δυναμική του ο σύλλογος.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τον Μποχωρίδη που έφυγε για τον Πανηθανϊκό τόνισε:
«Τα λέγαμε εδώ και ένα μήνα, είχαμε αυτές τις συζητήσεις και εμένα δεν μου αρέσει να κάνω κωλοτούμπες που δεν έκανα ποτέ κιόλας. Αυτό το παιδί το ξεχώρισα από πολύ νωρίς, έπαιξε μαζί μου μέχρι και πεντάδα σε κάποια παιχνίδια, όταν 17,5 και 16,5 ο Βεζένκοφ ξεχωρίζανε γιατί και το παιχνίδι καταλάβαιναν και το ταλέντο είχαν και σαν προπονητής που έχω δώσει ευκαιρίες σε τόσα νέα παιδιά που πέρασαν από τα χέρια μου δεν θα μπορούσα να το αγνοήσω σε αυτά τα δύο παιδιά. Τα έβαλα και τους έδειξα τον δρόμο. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μια ευτυχής συγκυρία και για τον Λευτέρη Μποχωρίδη που πήγε στον Παναθηναϊκό και για το συμβόλαιο που έκανε, πιστύω πως θα λύσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στη ζωή του και καριέρα μπορεί να κάνει σε υψηλό επίπεδο. Επίσης χαίρομαι γιατί και ο Παναθηναϊκός δεν είναι τυχαίος. Τα χρήματα που παίρνει ο Άρης θα λύσουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Καλή είναι η κριτική, δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Αυτές μένουν στο περιθώριο όταν κάνω κριτική, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η επιβίωση του σωματείου. Σίγουρα στεναχωρηθήκαμε όλοι που ένα μεγάλο ταλέντο για ακόμη μία φορά είναι υποχρεωμένο το σωματείο να το δώσει για να επιβιώσει, αλλά είναι αναγκαίο κακό».
Για τα λεφτά που θα μπουν στα ταμεία του Άρη:
«Μπορεί να προεξοφληθεί από τη διοίκηση και πιστεύω ότι οι ανάγκες που έχει το σωματείο, ότι υπάρχει μια μεγάλη οφειλή στο δημόσιο και είναι πολύ δύσκολα να κάνεις συμφωνίες με ιδιώτες και αυτά πρέπει να τα πληρώνεις. Είναι μια μεγάλη βοήθεια αυτή γιατί είναι καλά να κάνεις κριτική και το θέμα είναι να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να πληρώνεις».
Για το νέο του συμβόλαιο ανέφερε:
«Είναι πάρα πολύ καλά τα λεφτά. Θέλω να ευχαριστήσω και τον ίδιο και την οικογένειά του γιατί επικοινώνησαν μαζί μου χθες το απόγευμα και το βράδυ. Γιατί για έναν προπονητή που δουλεύει και στη ζωή μου έχω βγάλει πολλά παιδιά και τους έχω δείξει τον δρόμο για να κάνουν καριέρα και είναι ικανοποίηση».
Στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Βέβαια χώρια από τον προπονητή πάντα οι συμπαίκτες παίζουν καθοριστικό ρόλο και μιλάμε για επίπεδο όπως είναι ο Διαμαντίδης που έχει τόσες επιτυχίες, ταιριάζουν και αγωνιστικά θα έλεγα γιατί είναι αριστερόχειρες και οι δύο παίζουν την ίδια θέση, θέλουν να κερδίζουν και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει πάρα πολλά από τον οποίο αν έχει τη διάθεση, που ο Διαμαντίδης είναι από αυτούς που του αρέσουν να λένε τα μυστικά, θα βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό και ίσως να τον αντικαταστήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό».
Για το αν αποχωρήσει ο Βεζένκοφ:
«Δεν νομίζω ότι θα αποχωρήσει φέτος όταν και ο Άρης δεν έχει τη διάθεση να τον πουλήσει. Πριν από 10 χρόνια έκαναν το ίδιο πράγμα στον ΠΑΟΚ. Έβγαλα πέντε παιδιά ταυτόχρονα. Τα τέσσερα έκαναν καριέρα και έτσι έβγαζε ο ΠΑΟΚ τη χρονιά. Δεν συμφέρει στον Άρη να πουλήσει φέτος τον Βεζένκοφ. Θα του δώσει την ευκαιρία να παίξει καλά. Είναι πολύ νωρίς για να σκέφτεται το NBA. Πρέπει να δέσει το σώμα του καλά, και το μυϊκό του σύστημα, αλλά σίγουρα είναι από τα πρώτα ονόματα στην ηλικία του που ίσως του χρόνου να είναι πρωταγωνιστής στις μεταγραφές και τον Άρη να πάρει ένα μεγάλο ποσό που θα τον βοηθήσει να απεμπλακεί από τα χρέη του και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Είναι πολύ οδυνηρό να παράγεις παίκτες και να τους πουλάς, αλλά όταν είναι θέμα επιβίωσης και δεν μου αρέσει να αναιρώ, ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πάνω απ’ όλα το σωματείο να επιβιώσει».
Για το από πού τους είχε πάρει υπογράμμισε:
«Προερχόντουσαν από εφηβικό του Άρη, από τα τμήματα υποδομής που ανήκουν στον Ερασιτέχνη. Δεν ξέρω αυτό πώς να το κρίνω, είναι πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ούτε και σε καμία άλλη ομάδα δεν μπορώ να το κριτικάρω».
Για το αν χάσει τη δυναμική του ο Άρης εφόσον φύγει και ο Βεζένκοφ:
«Σίγουρα θα αποδυναμωθεί γιατί πολύς κόσμος μου λέει ας παίζαμε με νέα παιδιά, ελληνόπουλα. Αλλά από την άλλη Άρης είσαι και δεν μπορείς να πηγαίνεις όλο και να είσαι από τη μέση και κάτω. Κάποια στιγμή η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί. Σίγουρα είναι άσχημο να πουλάς παίκτες και αν φύγει ο Βεζένκοφ θα χάσει τη δυναμική του. Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, ο Άρης χρειάζεται παίκτες, αλλά από την άλλη εκτιμώ ότι με τα λεφτά που θα πάρει το σωματείο να μπορέσει να πάρει ξένους παίκτες και με το υλικό που είχε πέρσι αν είχε πολλούς, όχι έξι, αλλά τρεις Αμερικάνους πιστεύω θα μπορούσε να διεκδικήσει την 3η θέση και γιατί όχι να την κατακτήσει. Οι άλλες ομάδες δεν ήταν καλύτερες από τον Άρη. Γιατί από τη μία μπορεί να φύγουν αυτοί, από την άλλη θα μπορεί να ενισχυθεί με ξένους παίκτες και θα έλεγα μία μεγάλη δυναμική και να διεκδικήσει υψηλότερες θέσεις».
Για το αν πιστεύει ότι θα του δώσουν χρόνο κατέληξε:
«Σίγουρα θα του έχουν δώσει κάποιες υποσχέσεις, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Σίγουρα θα αγωνίζεται, από την άλλη πλευρά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι του αρέσει η προπόνηση, ότι είναι μαθητής, ότι ακόμη είναι πολύ ανταγωνιστικός ακόμη και στις προπονήσεις και αυτό θα του βοηθήσει να εξελιχθεί πάρα πολύ. Τώρα αν από τον πρώτο χρόνο αν μπορεί να αγωνιστεί πολύ αυτό θα είναι πάρα πολύ καλό για τον ίδιο. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να του συμβεί, αυτή τη στιγμή. Γιατί πάει σε ένα πολύ μεγάλο σωματείο σαν τον Παναθηναϊκό».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: