Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Κάτσε: «Δουλειά εμείς, υπομονή ο κόσμος»

Η περσινή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά στην καριέρα του. Μέσα σε μια νύχτα, από μια στιγμή απερισκεψίας, προκάλεσε τον θυμό των οπαδών του ΠΑΟΚ. Έμεινε εκτός αγώνων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ υπήρχε και η σκέψη να παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα. Όμως, πρυτάνευσε η λογική και ο ΠΑΟΚ δε θέλησε να χάσει ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά του ρόστερ του και ένα σπουδαίο περιουσιακό του στοιχείο.

Η αναφορά μας στον Έργκους Κάτσε, που στα 21 του χρόνια λογίζεται από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας και από ότι φαίνεται κερδίζει και τον Αναστασιάδη με την συμπεριφορά του αλλά και με τη δουλειά που βγάζει στο γήπεδο. Η "Μ" συνάντησε τον Έργκους στο προπονητικό κέντρο του Όοστερμπεεκ, λίγο πριν το αποχαιρετίσει με τους συμπαίκτες του. Όπως θα διαβάσετε, δεν θέλαμε να κάνουμε καμιά αναφορά στο παρελθόν. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το μέλλον και δηλώνει αισιόδοξος για την ομάδα του.

- Βαριά ακόμη τα πόδια φανταζόμαστε από την σκληρή προετοιμασία…
"Πάντα στο τέλος μια προετοιμασίας αισθάνεσαι κούραση και είναι δικαιολογημένη γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά προερχόμενοι και από μια περίοδο διακοπών. Αλλά έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα αισθανόμαστε πολύ καλύτερα και θα λυθούν τα πόδια όλων των παιδιών".

- Αν και είσαι 21 χρονών, σε αυτή την προετοιμασία ήσουν από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας…
"Είμαστε μια νέα ομάδα. Αυτό είναι ξεκάθαρο όπως ξεκάθαρο είναι πως είμαστε ακόμη στην αρχή και επομένως αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δουλέψουμε και ο κόσμος να έχει υπομονή. Χρειάζεται πολύ υπομονή από όλους όσους είναι στον ΠΑΟΚ".

- Ο προπονητής σου, αλλά και οι συμπαίκτες σου δεν στάθηκαν στα αποτελέσματα των φιλικών…
"Πολύ απλά διότι αυτά τα ματς είναι σαν προπόνηση. Δουλεύουμε για να βγάλουμε στο γήπεδο ότι μας ζητά ο προπονητής μας, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να κάνουμε μια καλή ομάδα".

- Ο προπονητής σας ζητά πάνω απ' όλα να λειτουργείτε ως οικογένεια...
"Φυσικά, γιατί αν δεν αγαπάμε ο ένας τον άλλο, αν δεν είμαστε οικογένεια δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτε. Μόνο αν λειτουργείς ως οικογένεια μπορείς να πας ψηλά..."

- Πέρσι απουσίαζε αυτό το στοιχείο από την ομάδα;
"Δεν μπορώ να το πω αυτό. Απλά καταλαβαίνετε και εσείς ότι αν κάθε χρόνο αλλάζεις δεκαπέντε παίκτες, αλλάζεις και προπονητές δεν μπορείς να πετύχεις την ομοιογένεια που θέλεις..."
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: