Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Το… ψεύτικο χαστούκι και η αληθινή αγκαλιά


Τελειώνει το ματς… Η Ελλάδα έχει πάρει μια μεγάλη νίκη κι οι διεθνείς τρέχουν να αγκαλιάσουν τον βουρκωμένο συμπαίκτη τους. Ποιος είναι αυτός; Όχι πάντως ο Αντώνης Κόνιαρης, αλλά ο Βασίλης Μουράτος.

Τα… ψεύτικο χαστούκι και η αληθινή αγκαλιά
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Πρώτος και καλύτερος τρέχει ο αρχηγός του λόχου, ο ηγέτης της Εθνικής Εφήβων, ένας παίκτης ώριμος ετών 17…

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος λέγεται και ό,τι καλό κι αν γραφτεί γι αυτόν, δεν υπάρχει κανέναν κίνδυνος να πάρουν τα μυαλά του αέρα.

Από τα 13 του είναι γνωστός στους μπασκετικούς, έχει γίνει πολλές φορές θέμα, στα 15 του μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Όμως είναι πιο ταπεινός και από την εποχή που έπαιζε στο Αιγάλεω.

Πήγε ο Χαραλαμπόπουλος και αγκάλιασε τον Μουράτο. Έσπευσαν και οι υπόλοιποι… Και όλοι μαζί πανηγύρισαν. Γιατί έκλαιγε ο Μουράτος; Γιατί τα άκουσε άσχημα από τον προπονητή του για το φάουλ που έκανε 22 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της δεύτερης παράτασης, στο συγκλονιστικό ματς με την Ισπανία… Με τη διαιτησία να είναι πάλι κόντρα, η Εθνική γύρισε το ματς και βρέθηκε στο +5, αλλά οι διαιτητές εφηύραν φάουλ. Ο Παπαθεοδώρου δεν ήθελε καν να δώσει παίκτης του υποψία στον διαιτητή ότι ακούμπησε Ισπανό, γι αυτό και η έκρηξή του. Βέβαια πρώτος την πλήρωσε ο Κόνιαρης, αλλά τα… χοντρά τα άκουσε ο Μουράτος, που βούρκωσε.
Με βάση το βίντεο και τα σχόλια που ακολούθησαν στην Ελλάδα, όλοι οι παίκτες έπρεπε να τρέξουν προς τον Κόνιαρη μετά το τέλος του αγώνα. Όμως πήγαν στον Μουράτο για να τον παρηγορήσουν και να τον αποθεώσουν… Γιατί έτσι ακριβώς κάνουν οι ομάδες που αποπνέουν υγεία και είναι σαν οικογένεια. Κι έτσι αντιδρούν και προστατεύονται, όπως ακριβώς έκαναν μετά το ματς. Ο ίδιος ο Κόνιαρης έκανε δήλωσε και εξήγησε ότι ποτέ δεν δέχθηκε χαστούκι από τον προπονητή του. Και έσβησε αμέσως η φωτιά. Μέσα στην Εθνική δεν έδωσαν συνέχεια… Και μην εκπλαγείτε αν κόντρα στους Σέρβους, ο Μουράτος παίξει περισσότερο απ” ό,τι στο ματς με τους Ισπανούς. Γιατί τον πιστεύει ο προπονητής του, γι αυτό και είναι αυστηρός μαζί του. Όπως πιστεύει σε όλους τους παίκτες του κι ας γίνεται χαμός στην Αθήνα για το χρόνο συμμετοχής συγκεκριμένων παικτών. Οι ίδιοι οι παίκτες, πανηγυρίζουν πρώτοι απ” όλους τα καλάθια των συμπαικτών τους, όταν βρίσκονται στον πάγκο.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, μια Εθνική στην ησυχία της και ας ευχαριστηθούμε τα παιδιά που μπορούν να γράψουν ιστορία και να κρατήσουν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μια σπουδαία φουρνιά, που χρειάζεται δίπλα της τους Έλληνες και όχι τους… Ελληνάρες. Είναι πραγματική ομάδα που θέλει συμπαράσταση, ακόμα και στα λάθη της. Ακόμα κι όταν μέσα στην ένταση χάνεται ο έλεγχος. Γιατί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αντέδρασε λάθος και ξεπέρασε το όριο, δίνοντας αφορμές… Άλλο όμως αυτό και άλλο ότι κτύπησε 17χρονο παιδί… Ευτυχώς είναι μία από τις σπάνιες φορές που η εικόνα απατά… Αν και αυτό μπορεί να στεναχώρησε μερικούς…
ΥΓ: Αυτή η Εθνική αν έπαιζε στην Ελλάδα θα έπαιρνε σίγουρα μετάλλιο… Όμως η θέση στο βάθρο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και στην Τουρκία η ομάδα μας έχει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια. Ό,τι και να γίνει όμως, στη 12αδα της Εφήβων υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 7 παίκτες που μπορεί να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και να φτάσουν μέχρι την Εθνική Ανδρών…. Και στις μικρές ηλικίες, αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Πηγή: superbasket.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: