Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Όποιος και να μπει…!!

Mετά και το φιλικό με την Λίβερπουλ, ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του για έναν Ολυμπιακό που δείχνει το ίδιο συμπαγής ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που παίζουν!
Κόντρα στη Μίλαν, υπήρχαν στιγμές που χάθηκε το τόπι, κάτι που δεν έγινε και κόντρα στη Λίβερπουλ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Πειραιώτες δεν είχαν καλή απόδοση.
Ο Ολυμπιακός επέλεξε να τεστάρει τις δυνάμεις του, κόντρα σε μεγαθήρια και όχι κόντρα σε ομάδες της σειράς, όπου οι πιθανότητες επιτυχίες θα ήταν σαφώς μεγαλύτερες, αλλά από την άλλη δεν θα μπορούσαν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.
 
Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την Λίβερπουλ από μια αδράνεια της άμυνας στο ξεκίνημα του ματς, σε συνδυασμό με μια στραβοκλωτσιά που μετατράπηκε σε ασίστ. Παρά το γρήγορο γκολ, οι παίκτες του Μίτσελ όχι μόνο δεν έσκυψαν κεφάλι, αλλά κοίταξαν στα μάτια την ομάδα που πέρυσι έχασε στο τσακ τον τίτλο στην Αγγλία, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.
 
Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά καλή παρουσία. Δημιούργησε ευκαιρίες (με κορυφαία το δοκάρι του Γκαζαριάν, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα και μόνο… μυρωδιάς δεν έδειξε) και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο (σουτ του Σάμαρη, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Άγγλων).
 
Αυτή την φορά δεν πρόκειται να σταθούμε σε πρόσωπα, όπως κάναμε μετά το ματς με την Μίλαν. Αυτό που μας έχει κάνει θετική εντύπωση στο νέο Ολυμπιακό που χτίζει ο Μίτσελ, είναι ότι η εικόνα της ομάδας δεν αλλάζει, όποιος παίκτης και να χρησιμοποιηθεί.
Ο Ισπανός μπορεί να αλλάζει πρόσωπα, να δοκιμάζει παίκτες σε άλλες θέσεις (όπως για παράδειγμα τον Αμπιντάλ που χρησιμοποιείται είτε σαν στόπερ, είτε σαν αριστερό μπακ), αλλά η εικόνα των πρωταθλητών είναι ίδια. Πρέσινγκ, ποδόσφαιρο κατοχής, καλή κυκλοφορία μπάλας και δημιουργία ευκαιριών. Με τη Μίλαν τα γκολ μπήκαν, με την Λίβερπουλ όχι.
 
Ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο και όταν θα μπουν στην ομάδα και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, αφενός ο Μίτσελ θα έχει περισσότερες λύσεις, αφετέρου οι φίλοι της ομάδας θα περιμένουν από αυτήν μεγάλα πράγματα…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: