Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αυτός ο Ολυμπιακός φωνάζει δύο πράγματα!!

Τι έδειξαν οι Πειραιώτες στα φιλικά με Μίλαν, Λίβερπουλ και τι μεταγραφή χρειάζονται, εξηγεί ο δάσκαλος Αλέφαντος στον SportDog! Ο παίκταρος, ο ντριμπλέρ και οι μπακάρες.
Στεναχωρήθηκα στο ματς του Ολυμπιακού με τη Λίβερπουλ διότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει ο Ολυμπιακός και άλλο μπαμ, να προχωρήσει εκπληκτικά σε αυτό το μεγάλο τουρνουά και γιατί όχι να χτυπήσει και τελικό. Χάλια ήταν η Λίβερπουλ. Πολλά προβλήματα είδα και πίσω και μπροστά. Τεράστιο το κενό του Σουάρες, οι άλλοι δεν τελειώνουν, δεν πρόκειται να πάει για πρωτάθλημα η Λίβερπουλ με τον Τζέραρντ τον περιπατητή. Δεν έχουν παίκτη σαν τον Σουάρες που όχι μόνο τελειώνει τις φάσεις αλλά και τις δημιουργεί. Θα τους λείψει πολύ αυτός ο παίκταρος.

Ήθελα τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει με τη σύνθεση που ξεκίνησε με τη Μίλαν και έκανε το καλύτερο α΄ ημίχρονο που έχω δει από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Στην προηγούμενη στήλη είχα γράψει ύμνους για τον Ολυμπιακό στο ματς με τη Μίλαν, με ξετρέλανε. Περίμενα λοιπόν έτσι να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός. Ή τουλάχιστον, ας μην έβαζε τον Παπάζογλου ο οποίος δεν πήγε καλά με τη Λίβερπουλ. Ή ας έβαζε τον Μαζουάκου μπροστά και πίσω του τον Χολέμπας. Ή τον Χολέμπας μπροστά και πίσω τον Μαζουάκου. Μέχρι εκεί. Μόνο αυτά έπρεπε να έχει σκεφτεί για αλλαγές στην προηγούμενη 11άδα. Γιατί κλοτσάς τέτοια ευκαιρία να κάνεις άλλη μια επιτυχία σε αυτό το μεγάλο τουρνουά; Δεν μου άρεσε αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός, χάλασε την προηγούμενη εκπληκτική εμφάνιση.

Τον Σαβιόλα δώστε τον όσο είναι καιρός, κάθε φορά που παίζει και τον βλέπουν θα πέφτει η τιμή του. Δεν υπάρχει σπουδαίος παίκτης που να λέγεται Σαβιόλα. Δεν μπορεί να παίξει ούτε σέντερ φορ, ούτε στη θέση του Τσόρι πίσω από τον σέντερ φορ. Καλύτερα να κοιτάξουν να φτιάξουν τον Μπουχαλάκη γι΄ αυτή τη θέση που είναι ψηλός και έχει σουτάρες.

Ο Μπουχαλάκης δεν είναι για κόφτης που λένε να τον δοκιμάσουν. Είναι για πιο μπροστά. Δεν έχει την απαιτούμενη ταχύτητα για να παίξει άριστα κόφτης. Δεν μπορεί να γίνει μεγάλος κόφτης με αυτήν την ταχύτητα.

Ο Ντοσεβί είναι πολύ καλός, αυτός πιστεύω θα πάρει κι άλλο πάνω του. Ντριμπλέρ, μου αρέσει.

Τα μπακ που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, είναι 4 μπακάρες. Με τόσα πολλά μπακ και με γρήγορα μπακ, μπορείς να δουλέψεις και το 3-5-2. Διότι έχεις έναν καλό μπακ σε κάθε θέση και έναν ισάξιο αναπληρωματικό. Άμα του βγουν τα συκώτια του ενός μπακ επειδή θα παίρνει σχεδόν όλη την πλευρά, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με ισάξιο αναπληρωματικό.

Ο Μανωλάς μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση, είναι πολύ βελτιωμένος. Όχι μόνο ταχύτητα και αλτικότητα που ξέραμε ότι έχει, όχι μόνο καλός στο μαν του μαν να καθαρίσει αντίπαλο, αλλά πλέον έχει μάθει να παίζει και το χώρο. Πολύ σημαντικό αυτό, βλέπει πλέον το χώρο, αντιλαμβάνεται πού θα φύγει η πάσα ή ποιος συμπαίκτης του θα φάει την ντρίμπλα και κλείνει, παίρνει το χώρο. Αυτό το είχε ο θείος του να βλέπει το χώρο, αλλά δεν είχε την ταχύτητα του μικρού Μανωλά.

Εκεί που έλεγα για Σαβιόλα, εννοείται ότι ο Κασάμι μπορεί να παίξει καλύτερα πίσω από τον φορ αν έχει κάποιο πρόβλημα και λείπει ο Τσόρι.

Ο Ολυμπιακός αυτός φωνάζει δύο πράγματα. Φωνάζει ρε παιδί μου, πώς το λένε. Το ένα είναι ότι έχει πολύ υλικό. Και όχι άσχημο υλικό. Το άλλο είναι ότι χρειάζεται οπωσδήποτε σέντερ φορ παικταρά. Δεν ξέρω τι παίκτης είναι ο Πουλίδο, ούτε ξέρω κιόλας αν θα παίξει στον Ολυμπιακό. Χρειάζεται η ομάδα σέντερ φορ ολκής. Όχι καμιά μαούνα στο στιλ Σέποβιτς. Γρήγορος φορ χρειάζεται, να είναι διεισδυτικός, και βέβαια γκολτζής. Θα εκτοξεύσει την ομάδα τέτοιος φορ, θα ανεβάσει τους εξτρέμ, τους χαφ, τους μπακ.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: