Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Βάλε ένα καταπληκτικό γκολ όπως οι θρύλοι των ευρωπαϊκών γηπέδων!

Πως να αντιγράψετε τα σπουδαία γκολ των θρύλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Το βολέ και το ψηλοκρεμαστό του Gazza
Αγώνας Αγγλίας εναντίον Σκωτίας
EURO 1996-Όμιλος Α
Η ΘΕΩΡΙΑ
Πριν παραλάβεις και σιγουρέψεις την πάσα, ο Gazza ρίχνει μια ματιά για να εντοπίσει τον Colin Hendry και να διαβάσει την κίνηση και τη στάση του σώματος του Σκοτσέζου αμυντικού. Αυτό που βλέπει τον κάνει να αποφασίσει για την επόμενη κίνηση. Βλέποντας ότι ο Hendry είναι μέσα στη φάση, ο Gazza κάνει προσποίηση με το σώμα ότι θα κατεβάσει τη μπάλα η ότι θα σουτάρει με τη μια. Αντί για αυτό όμως, με το κουντεπιέ του αριστερού ποδιού περνάει γλυκά τη μπάλα κάτω από το κεφάλι του Henry , επιταχύνει χωρίς να αφήσει καθόλου τη μπάλα από τα μάτια του και όπως κατεβαίνει η μπάλα πιάνει δεξί βολέ με το κουντεπιέ.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Αυτό είναι δύσκολο. Θα κάνεις ότι έκανε ο Gazza αλλά περνώντας τη μπάλα πάνω από το δικό σου κεφάλι με το αριστερό και σουτάροντας ή κάνοντας κοντρόλ με το δεξί. Συνέχισε περνώντας τη μπάλα πάνω από το κεφάλι σου με το ένα και σουτάροντας με το άλλο.
Το σουτ βολέ του Marco van Basten
Ολλανδία εναντίον Ρωσίας
EURO 1988-Τελικός
Η ΘΕΩΡΙΑ
Από τη στιγμή που η μπάλα φεύγει από το αριστερό πόδι του Arnold Muhren συγκεντρώνεται στην πορεία της μπάλας. Ετοιμάζει το σχήμα του σώματος του πριν η μπάλα φτάσει σ’ αυτόν χρησιμοποιώντας τα χέρια του και το πόδι στήριξης για ισορροπία τραβώντας ταυτόχρονα το άλλο πόδι πίσω με σκοπό μα χτυπήσει τη μπάλα την πιο σωστή στιγμή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη. Για να αντισταθμίσει την κλειστή γωνία και να διατηρήσει την ισορροπία του, στρίβει το ισχίο του ούτως ώστε το πόδι του να «αγκαλιάσει» τη μπάλα, και να τη σουτάρει ακριβώς στο κέντρο για να της δώσει μεγαλύτερη δύναμη και ακρίβεια.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Δύο παίκτες στέκονται σε απόσταση πέντε μέτρων ο ένας απέναντι στον άλλον. Ο ένας πετάει τη μπάλα στο συμπαίκτη του πρώτα στο δεξί και μετά στο αριστερό πόδι και ο άλλος του την επιστρέφει στα χέρια του με σιγανό βολέ. Σε κάθε δέκα μπαλιές αλλάζουν ρόλους.
Το σκαφτό του Davor Suker
Κροατία εναντίον Δανίας
EURO 1996-Όμιλος Δ’
Η ΘΕΩΡΙΑ
Το κλειδί είναι η πρώτη επαφή του Suker . Τον βοηθάει να πάρει στην κατοχή του τη μπάλα στο αριστερό καό του πόδι. Κατόπιν ψάχνει να δει που είναι ο Peter Schmeichel και αμέσως μετά κάνει ένα δεύτερο κοντρόλ και εκτελεί το σκάψιμο χτυπώντας τη μπάλα στη βάση της με το κέντρο του κουντεπιέ για να τη σηκωσει ενώ την ίδια στιγμή σηκώνει ψηλά και το γόνατο.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Τρεις παίκτες τοποθετούνται σε ευθεία γραμμή με οκτώ μέτρα διαφορά μεταξύ τους. Ο ένας ακριανός αρχίζει πρώτος με τη μπάλα κι πασάρει στα πόδια του μεσαίου ο οποίος του επιστρέφει την πάσα. Ο άλλος ακριανός παίκτης προσπαθεί να σκάψει τη μπάλα και την πετάξει στον άλλο ακριανό περνώντας την πάνω από τον μεσαίο. Άλλαξε τον παίκτη που είναι στη μέση κάθε δύο λεπτά.
Τελείωμα από Brolin-Dahlin μετά το ένα-δύο
Σουηδία εναντίον Γαλλίας
EURO 1992 – A’ Όμιλος
Η ΘΕΩΡΙΑ
Το κλειδί εδώ είναι ο Thomas Brolin που κινείται συνεχώς. Όταν περνάει έναν αντίπαλο δεν σταματάει ποτέ να θαυμάσει το έργο του. Πασάρει αμέσως τη μπάλα και ξεμαρκάρεται για να την ξαναπάρει. Η άμυνα της Αγγλίας πιάστηκε στον ύπνο λόγω του ότι ο Brolin καθυστερεί επίτηδες να παίζει το ένα-δύο με το Dahlin αλλά μετά όμως πετάγεται με εκρηκτική ταχύτητα. Απλώνει τα χέρια του για ισορροπία και για να κρατάει τον αντίπαλο μακριά, και ξεχύνεται με τη μπάλα στα πόδια. Ύστερα σουτάρει με το εξωτερικό χωρίς να δίνει στην άμυνα και του τερματοφύλακα χρόνο να αντιδράσουν.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Τρέξε με τη μπάλα στα πόδια παράλληλα με έναν τοίχο και κάνε πάσες επάνω του ελέγχοντας το χρόνο που χρειάζεσαι για την υποδοχή της μπάλας μετά το ριμπάουντ. Άρχισε την άσκηση χαλαρά και σιγά-σιγά χτυπά τη μπάλα όλο και πιο δυνατά για να βελτιώσεις την αντίδρασή σου.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: