Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ο Τζακ θα αποφασίζει ή θα περιμένει -κι αυτός- τον Ιβάν;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το νέο πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Τζακ Αγγελίδη και την επιλογή του προσώπου του απ’ τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Τζακ θα αποφασίζει ή θα περιμένει -κι αυτός- τον Ιβάν;
Tο δυσάρεστο με επιλογές σαν αυτή του Τζακ Αγγελίδη, είναι ότι τα κριτήρια δεν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται αφορούν συνήθως τους ισχυρούς είτε του αθλητισμού είτε της πολιτικής.

Μοιραία, λοιπόν, φτάνει μια μέρα που διαπιστώνουμε ότι «δεν έκανε», «δεν ήταν αρκετά ισχυρός». Που στο κάτω-κάτω της γραφής, μπορεί ο άνθρωπος να είναι αετονύχης, αλλά, να μην του παρέχονται τα κατάλληλα μέσα ώστε να χειριστεί με επιτυχία οποιαδήποτε υπόθεση.

Για να γίνω πιο σαφής, ο Αγγελίδης, ως νέος πρόεδρος-τζένεραλ μάνατζερ κι ό,τι άλλο προκύψει ως τίτλος για τον Κύπριο παράγοντα από μεταγραφή, δεν μπορεί να γνωρίζει πώς παίζεται το παιχνίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό είναι λογικό.

Δεν μπορεί να γνωρίζει τους κανόνες που συνήθως ωφελούν τον ισχυρότερο του παρασκηνίου, όποιον έχει άκρες στην ΕΠΟ, τη διαιτησία και το Μαξίμου κι όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο.

Για τον Ιβάν Σαββίδη, μια επιλογή ενός ανθρώπου που δεν έχει άμεση σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο, που δεν διατηρεί επαφή με τον ΠΑΟΚ, ίσως να ξεκινά από αφετηρία γεμάτη δυσκολίες και ελάχιστα εφόδια για να αντεπεξέλθει.
Και μέχρι σήμερα, έχει αποδειχθεί ότι όσοι δεν είχαν να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στην ομάδα, μάλλον απέτυχαν.

Αυτό αποτελεί μια γενική εκτίμηση. Προφανώς υπάρχουν θετικά -επι μέρους- σημεία, αλλά, ίσως να μην είναι τελικά χρήσιμα να τα απομονώσουμε. Ετσι κι αλλιώς, ο ΠΑΟΚ, σε θέματα οργάνωσης, βολοδέρνει εδώ και δυο χρόνια, δεν έχει συμμαζευτεί, δεν υπάρχει αρχή και τέλος για να πεισθεί κανείς ότι έχει προοδεύσει, παρά τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί σε πρόσωπα με αυξημένες ή λιγότερες αρμοδιότητες.

Στο πρόσωπο του Αγγελίδη, ο Σαββίδης αναζητεί άνθρωπο που θα εξυπηρετήσει τα πλάνα του για μια ομάδα με περισσότερα κέρδη, αλλά, αν δεν τον διευκολύνει φροντίζοντας να φτιάξει τη βιτρίνα, τότε ο Κύπριος πρόεδρος δεν θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Αντιλαμβάνεστε ότι οδηγούμαστε στο ίδιο σημείο, εκεί που ο Σαββίδης αποφασίζει, αλλά, υπάρχει ένα νέο πρόσωπο, ίσως και ένα δεύτερο, για να γίνουν αγωγοί των αποφάσεών του. Για να τον διευκολύνουν με εισηγήσεις, τις οποίες θα δέχεται ή θα απορρίπτει. Και δεν αποκλείεται να συναντήσουμε τους ίδιους ρυθμούς για να δοθεί απάντηση σε κρίσιμα και επίκαιρα ερωτήματα, λύσεις σε προβλήματα που έπρεπε να λυθούν... χθες και διαιωνίζονται διότι ο Σαββίδης κόβει βόλτες με το ιδιωτικό του τζετ και δεν προλαβαίνει.

Ο νέος πρόεδρος δεν θα καταφέρει τίποτε περισσότερο από την τυπική συμμετοχή του σε ένα διοικητικό σχήμα, αν δεν του ανατεθούν αρμοδιότητες για να αποφασίζει και να δρομολογεί τη λύση για τα πιο μικρά και πιο μεγάλα προβλήματα που θα φτάνουν στο γραφείο του. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: