Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ο Οτσόα και οι υπόλοιποι!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πως εξαργύρωσαν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι τερματοφύλακες που διακρίθηκαν στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Το «Χρυσό Γάντι» μπορεί να κατέληξε στον παγκόσμιο πρωταθλητή Μάνουελ Νόιερ, όμως ο Γερμανός δεν ήταν ο μόνος τερματοφύλακας, που έλαμψε στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι «Λατίνοι» ήταν αυτοί που κυρίως ξεχώρισαν με την απόδοσή τους κάτω από τα δοκάρια και όπως φαίνεται εξαργύρωσαν και με το παραπάνω τις εκπληκτικές τους επεμβάσεις. Σχεδόν όλοι, εκτός από έναν μέχρι στιγμής. Τον Γκιγιέρμο Οτσόα.
Κλαούντιο Μπράβο – Χιλή
Για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο αποτέλεσε τον αρχηγό και το φύλακα-άγγελο της Χιλής κάτω από τα δοκάρια. Η ηγετική του φυσιογνωμία αποτέλεσε έξτρα κίνητρο για την Μπαρτσελόνα, ώστε να κάνει δικό της τον Χιλιανό, έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ. Η εμπειρία του από τα οκτώ χρόνια παρουσίας στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (με 229 συμμετοχές και 1 γκολ!) του δίνει πλεονέκτημα απέναντι στον ταλαντούχο – πλην άπειρο – Τερ Στέγκεν. Στα 31 του χρόνια κατάφερε το ιδανικό, να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο.
Νταβίντ Οσπίνα – Κολομβία
«Αποφάσισα να πάρουμε τον Οσπίνα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ». Με αυτά τα λόγια ο Αρσέν Βενγκέρ αποκάλυψε ευθέως τους λόγους, για τους οποίους η Άρσεναλ απέκτησε τον Κολομβιανό τερματοφύλακα. Ο Νταβίντ Οσπίνα μπορεί να βρισκόταν για καιρό στο στόχαστρο των «κανονιέρηδων», όμως οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Κολομβίας τον έκαναν κάτοικο Λονδίνου για τα επόμενα 4 χρόνια, με την Άρσεναλ να καταβάλει στη Νις το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Κέιλορ Νάβας – Κόστα Ρίκα
Ακόμη μας πονάει σαν Έλληνες το πέναλτι του Γκέκα, το οποίο απέκρουσε ο Νάβας και ουσιαστικά έστειλε την Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ενδεχομένως αν το «Χρυσό Γάντι» δεν κατέληγε στον Νόιερ, ο Κέιλορ Νάβς να ήταν αυτός που άξιζε να το κατακτήσει. Σχεδόν μόνος του έστειλε την Κόστα Ρίκα στους 8 του κόσμου, κρατώντας ανέπαφη την εστία του στα τρία από τα πέντε ματς, ενώ τρεις φορές αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις τον φέρνουν μια ανάσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ετοιμάζεται να τον αποκτήσει από τη Λεβάντε.
Σέρχιο Ρομέρο – Αργεντινή
Ο Μέσι ήταν ο αστέρας, ο Μασεράνο το «μηχανάκι», όμως ο Ρομέρο από το πουθενά συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία της Αργεντινής μέχρι τον τελικό. Στο ξεκίνημα της διοργάνωσης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέκριναν τον Αλεχάντρο Σαμπέγια για την επιλογή του Ρομέρο κάτω από τα δοκάρια. Από τα παιχνίδια κιόλας των ομίλων, ο 27χρονος τερματοφύλακας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα τον ημιτελικό με την Ολλανδία, όπου με δύο επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι έστειλε την Αργεντινή στον τελικό. Πέρσι στη Μονακό... έφαγε πάγκο, όμως μετά το Μουντιάλ η Μπενφίκα κινήθηκε αστραπιαία και στο πρόσωπο του Αργεντινού βρήκε τον αντικαταστάτη του Όμπλακ. Μόνο οι ανακοινώσεις απομένουν.
Γκιγιέρμο Οτσόα – Μεξικό
Ο «εξαδάχτυλος» αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην πορεία του Μεξικού μέχρι τους 16. Ειδικά στο ματς των ομίλων κόντρα στη Βραζιλία, ο Οτσόα ύψωσε ένα τείχος μπροστά από την εστία της ομάδας του και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. «Ήταν το ματς της ζωής μου», δήλωσε μετά το ματς ο Μεξικανός. Παρά την ήττα-αποκλεισμό στους 16 από την Ολλανδία με 2-1 ο Οτσόα αναδείχθηκε εκ νέου MVP της αναμέτρησης, όμως μετά το Μουντιάλ υπάρχει στασιμότητα. Έπειτα από τον υποβιβασμό της Αζαξιό στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, ο Οτσόα έμεινε ελεύθερος, όμως καμία ομάδα δεν τον έχει αποκτήσει για την ώρα. Ενδιαφέρον υπάρχει από Λίβερπουλ και Μάλαγα, με τον ίδιο πάντως να επιθυμεί να παραμείνει στη Γαλλία.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: