Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χωρίς μεγάλο φορ, μία τρύπα στο νερό!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τη σωστή δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό, που δίχως σπουδαίο φορ, είναι πιθανό να μείνει στη... μέση! Οι νέοι Έλληνες είναι ωραίοι, αλλά δεν φτάνουν. Λύσεις τύπου Βαλντέζ είδατε που οδήγησαν πέρυσι!
'Οπως φιλικές νίκες όπως αυτή κόντρα στη Μίλαν δεν σου δίνουν το πρωτάθλημα, έτσι και φιλικές ήττες σαν αυτή εναντίον της Λίβερπουλ, δεν σου το στερούν!
Αν καλοσκεφτείς μάλιστα ότι η ίδια Μίλαν έγινε λίγες μέρες μετά το θρίαμβο- για πολλούς- σκόνη και θρύψαλλα από τη Μάντσεστερ Σίτι (4-0 και τελείωσε 5-1) και μάλιστα με σβηστές μηχανές, τότε βλέπεις ότι υπάρχει ένας ακόμη λόγος να μην πανηγυρίζεις πρόωρα.
Δεν θα χαιδέψω αυτιά, ούτε θα τα τραβήξω όμως! Θα προσπαθήσω να πω τα πράγματα, όπως τα είδα. Ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά στοιχεία βελτίωσης, από πλευράς τακτικής ήταν καλός, ωστόσο αν δεν πάρει γρήγορα αντί-Μήτρογλου θα κάνει φέτος μία τρύπα στο... νερό! Τα νέα από το μέτωπο Πουλίδο λένε ότι είναι θετικά, γιατί οι Πειραιώτες έχουν ανάγκη ένα φορ υψηλού επιπέδου για να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργούν. Και είπαμε: μην ξεγελιέστε με το 3-0 επί της Μίλαν. Μόνο ο Μπουχαλάκης κατάφερε να απειλήσει από τους επιθετικούς την εστία της Λίβερπουλ, ενώ το κενό στην επίθεση των ερυθρολεύκων μόνο τυφλός δεν θα το έβλεπε. Καλοί οι νέοι (Διαμαντάκος, Κολοβός, Παπάζογλου), όμως εδώ το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και πρέπει να κάνεις γκολ, ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη και τη μισή ευκαιρία- εφόσον μπορείς!
Ο Ολυμπιακός έδειξε αδυναμίες σε κάποια σημεία στην άμυνά του, ενώ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, κάτι που πλήρωσε και με το γκολ που δέχτηκε. Είχε όμως πολλά θετικά στοιχεία, καθώς πήγαν εξαιρετικά οι Γκαζαριάν και Αμπντελαουί στις δύο πτέρυγες, ωστόσο δεν είδα συνεργασία του μπακ και του χαφ και στις δύο πλευρές, κάτι που φαίνεται ότι θέλει δουλειά. Ο Ντοσεβί τι γλυκό πόδι! Πολύ καλός στις στημένες φάσεις με ωραίες καλοζυγισμένες σέντρες.
     Για... δουλειά που πρέπει να συνεχιστεί, άλλωστε έκανε λόγο και ο Μίτσελ, που μπορεί να είδε τον Ολυμπιακό να κερδίζει τις εντυπώσεις, όμως ο Ισπανός εντόπισε και τις αδυναμίες, που μπορεί και θέλει να βελτιώσει. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός που παρατάχθηκε εναντίον της Λίβερπουλ είχε πολλές αλλαγές, καθώς άλλους ξεκούρασε ο προπονητής των ερυθρολεύκων και άλλους ήθελε να δοκιμάσει. Απογοήτευση και σε αυτό το ματς ο Σαβιόλα που έπαιξε βασικός- μέχρι και κίτρινη κάρτα πήρε στο φιλικό για «θέατρο». Μπορεί να θέλει, αλλά δεν μπορεί. Ηταν σαν ξένο σώμα στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξε.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ στο τέλος πίεσε ψηλά και είχε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, ωστόσο ήταν επικίνδυνη και η Λίβερπουλ στην κόντρα επίθεση. Και εκεί, θέλει δουλειά ο Ολυμπιακός, ώστε να φέρει καλύτερη ισορροπία.
Πρέσινγκ ψηλά πάντως μέχρι το 60' είδαμε μόνο σε λίγες φάσεις, ενώ όταν μπήκε ο φρέσκος Μπουχαλάκης είχε το κλέψιμο του αγώνα, που παρά τις ωραίες ντρίπλες του, δεν κατάφερε να σκοράρει. Το μέλλον του ανήκει.
Επιστρέφοντας στο θέμα του επιθετικού, το οποίο θεωρώ Α και Ω πλέον στον Ολυμπιακό, θα σας θυμίσω τι συνέβη πέρυσι όταν αποχώρησε ο Μήτρογλου. Το παζλ ήταν ξανά ελκυστικό, ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός φάνηκε πιό έντονα ότι λείπει ένα σημαντικό κομμάτι... Και το πλήρωσε ακριβά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, αλλά και στο Κύπελλο. Ακόμη και στο ντέρμπι του Γεώργιος Καραϊσκάκης με τον Παναθηναίκό! Ο Ολυμπιακός θέλει όχι έναν, αλλά δύο επιθετικούς από το πάνω ράφι. Ο ένας ειδικά πρέπει να... πετάει φωτιές, ώστε να μην πηγαίνουν στράφι οι καλοζυγισμένες σέντρες του Ντοσεβί, οι κάθετες πάσες του Ντομίνγκες, οι εξαιρετικές ντρίπλες του Γκαζαριάν και τα φάουλ του Σάμαρη!
Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό θα είναι, αν συνεχίσει (Κρκιτς, Ντουρμάζ) να πηγαίνει κάτι στραβά με τις μεταγραφές φορ, να πουν «προχωράμε έτσι» και να προσπαθήσουν να πείσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μου θυμίζει το περσινό κάζο, που κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν στη ζυγαριά τον Μήτρογλου με τον παραγουανό Βαλντέζ!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: