Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Βιτόλο: «Έσπασε η γκαντεμιά»

Ο Βίκτορ Βιτόλο μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για την χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου αλλά και την γενικότερη κατάσταση την φετινή σεζόν. «Υπήρχε μία τεράστια αρνητική ενέργεια τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό για τον ΠΑΟΚ. Ελπίζουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη από τις νίκες που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. «Έσπασε» αυτή η γκαντεμιά που είχαμε»
Για το τι άλλαξε και ο ΠΑΟΚ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και μάλιστα τρεις φορές: «Ειδικά το παιχνίδι κόντρα στη Βιγιαρεάλ μας έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μας ανέβασε το ηθικό, παρότι χάσαμε. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν ένα ματς-κλειδί, θέλαμε να διώξουμε αυτή την γκαντεμιά που μας κυνηγούσε τον τελευταίο καιρό και αυτή η νίκη να αποτελέσει αφετηρία για μία σειρά θετικών αποτελεσμάτων. Δεν ήταν μόνο γκαντεμιά, ήταν και η πολύ κακή, η «νεκρή» ψυχολογία που είχαμε μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα και μας επηρέαζε».
Για το τι φταίει για την κακή φετινή εικόνα του «Δικεφάλου» υπογράμμισε: «Όλες οι ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν κακές στιγμές, όπως και όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Όταν έρχονται αρνητικά αποτελέσματα, αυτό που πρέπει να κάνει κανείς, είναι να δουλεύει συνεχώς για να διορθώσει την κατάσταση. Στον ΠΑΟΚ, όμως, δουλεύαμε συνεχώς, αλλά η κατάσταση δε διορθωνόταν».
Για τις άδειες κερκίδες στο ματς με τον Πανιώνιο επισήμανε: «Το θέαμα του ποδοσφαίρου έχει πολύ κακή αντιμετώπιση από την Πολιτεία στην Ελλάδα. Οι παίκτες επηρεάστηκαν, ήταν πολύ άσχημο, ελπίζω να μην ξαναδούμε την εικόνα της άδειας Τούμπας».
Για τις κάρτες που δέχεται και τη φάση με τον Μανιάτη εξήγησε: «Οι κάρτες είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει γι’ αυτές, γιατί πέρσι έχασα μόνο ένα παιχνίδι λόγω καρτών. Στη φάση με τον Μανιάτη, με βρήκε με το χέρι στο πρόσωπο, αντέδρασα στιγμιαία εκείνη τη στιγμή, νομίζω ότι αυτές οι αντιδράσεις υπάρχουν στο ποδόσφαιρο».
Για το πώς επηρεάστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από το θέμα Γκαρσία τόνισε: «Είναι φίλος μου, έχει δείξει την αξία του μέσα και έξω από το γήπεδο. Δεν περνάει τις καλύτερες μέρες του, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα επανέλθει στα καλύτερά του. Είτε πρόκειται για τον Πάμπλο Γκαρσία, είτε για κάποιον άλλο συμπαίκτη μας, η απουσία του μας επηρεάζει, γιατί είμαστε μία ομάδα ενωμένη και η απουσία του οποιουδήποτε μας επηρεάζει. Ελπίζω το θέμα να λυθεί άμεσα».
Για τις αλλαγές προπονητών, μετά την αποχώρηση του Σάντος: «Όταν υπάρχουν τέτοιες ειδικές συνθήκες, αυτό που ψάχνει η ομάδα είναι σταθερότητα. Όλοι οι προπονητές που ήρθαν στον ΠΑΟΚ ήθελαν να περάσουν θετικά στοιχεία στην ομάδα. Αυτό που προέχει είναι να επιστρέψει η ομάδα στα θετικά αποτελέσματα. Είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε ομάδα».
Για τη βαθμολογική θέση του ΠΑΟΚ είπε: «Ξέρω τι είμαι σαν ποδοσφαιριστής, όπως και οι συμπαίκτες μου ξέρουν ποιοι είναι, συνεπώς δεν ανησυχούμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα ανέβουμε στη βαθμολογία».
Για το αν η ηλικία και η εμπειρία του νέου προπονητή σχετίζεται με το σεβασμό που του δείχνουν οι παίκτες επισήμανε: «Πιστεύω ότι δεν έχει καμία σημασία ούτε η εμπειρία, ούτε το όνομα. Αυτό που μετράει είναι να λειτουργεί σωστά, να συμπορευτεί με τους στόχους της ομάδας, να μπορέσει να «δέσει» με αυτό που είναι ο ΠΑΟΚ και να λειτουργεί όλο το σύστημα σωστά».
Για την πορεία στο Europa League υπογράμμισε: «Έχω μεγάλη πίστη στην πρόκριση. Από τα τρία επόμενα παιχνίδια, τα δύο είναι στην έδρα μας, είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειάζονται και θα προκριθούμε στην επόμενη φάση».
Για τα όχι και τόσο καλά και συχνά σουτ που επιχειρεί απάντησε: «Και σε μένα θα άρεσε να βάζω πολλά γκολ, αλλά η δουλειά μου είναι να μαρκάρω και να τρέχω για να βοηθάω τους συμπαίκτες μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: