Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αλέφαντος: «Μιραλάς-Πάντελιτς θα κάνουν… αγγέλους», «Δεν θα ακουμπήσει μπάλα ο Σισέ»!

Με τον πάντα απολαυστικό του τρόπο ο Νίκος Αλέφαντος σχολίασε , τα δύο μεγάλα παιχνίδια της αγωνιστικής.Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη, στην επικράτηση της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, ενώ έκανε τη δική του πρόβλεψη για το ντέρμπι των «αιωνίων».

Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

• Όλα τα λεφτά ήταν ο Μιραλάς και ο Ιμπαγάσα στο α’ ημίχρονο ο οποίος μοίραζε δεξιά και αριστερά, έβγαζε πάσες ξυράφι. Ο δε Μιραλάς έκανε μεγάλες κινήσεις, τραβιέται και σε χώρους μέσα δεξιά, μέσα αριστερά, μόνο με φάουλ τον έκοβαν! Το γκολ όμως του έλειπε ξανά. Κάνει τις κινήσεις που κάνει ένας μεγάλος σέντερ φορ, αλλά δεν έχει εύκολο το γκολ.

• Λείπει ο εκτελεστής στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, είναι κάτι που το έχω πει επανειλημμένως. Οπωσδήποτε πρέπει να περάσει δίπλα στον Μιραλάς ο Πάντελιτς. Είναι το μεγάλο κενό που βλέπω σε αυτόν τον Ολυμπιακό, δεν έχει στράικερ γκολτζή η 11άδα. Αν έπαιζε ο Πάντελιτς φέτος, με τα εξτρέμ που έχει ο Ολυμπιακός και με τον Μιραλάς να κάνει φοβερές κινήσεις, πιστεύω ότι θα ήταν τώρα πρώτος σκόρερ ο Σέρβος. Μπορούν να κάνουν αγγέλους οι δυο τους, θα τα εξουθενώσουν τα σέντερ μπακ. Ο Φουστέρ είναι καλός εργάτης, αλλά δεν είναι ούτε κυνηγός, ούτε δημιουργός χαφ. Θέλει παρτενέρ γκολτζή ο Μιραλάς, αυτός να κάνει τη μεγάλη κίνηση και ο Πάντελιτς να κάνει τη μικρή κίνηση μέσα στην περιοχή που την ξέρει σαν την παλάμη του.

• Ο Κούπερ έκανε πολύ καλές αλλαγές που έβγαλε τον Μενδρινό, πέρασε στη θέση του με εσωτερική αλλαγή τον Κάλβο, έξω αριστερά τον Τσεσνάουσκις φέρνοντάς τον απ’ την άλλη πλευρά και βάζοντας μέσα τον Χαβίτο. Όμως ήταν «λίγοι» στο να απειλήσουν σοβαρά για ισοφάριση. Οι αλλαγές του Ολυμπιακού δεν βοήθησαν, ούτε ο Χολέμπας, ούτε ο Ρόμενταλ που σου έχω πει ότι παίζει σαν «χεσμένος». Σαν αρχάριος παίζει αυτό το παιδί στον Ολυμπιακό.

Τα χάλια του ΠΑΟ…

• Τα χάλια του Παναθηναϊκού τα έλεγα και ίσως νόμιζαν ότι είχα εμπάθεια. Μάθετε μπαλίτσα ρε, αυτή η ομάδα παίζει σε αργό ρυθμό, πονάει στα χαφ, δεν πατάνε περιοχή, είναι όλοι μακριά από το γκολ και ψάχνουν τον Σισέ που είναι αποκομμένος αφού οι αντίπαλοι ξέρουν τι κάνει ο Παναθηναϊκός, είναι προβλέψιμος. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ακόμα και παλιά που όλοι έψαχναν τον Αντωνιάδη, ο Παναθηναϊκός είχε ένα Δομάζο στα χαφ, είχε παικταράδες. Τώρα τι έχει; Τον Ζιλμπέρτο τον… περιπατητή στη σύνταξη; Τον Γκοβού να ξενυχτάει και να πίνει; Τον Λέτο να πηγαίνει στο σημαιάκι του κόρνερ να ντριμπλάρει… τον επόπτη;

• Ή τον Γκαρσία τον ξεζουμισμένο με τα μάγουλά του να έχουν μπει μέσα, όπως σου είχα πει απ’ την αρχή; Ποιος Γκαρσία, ένα φάντασμα του εαυτού του είναι, σκιά. Έχει καμία σχέση αυτός ο Γκαρσία με τον Γκαρσία στον τελικό της Κωνσταντινούπολης με τη Λίβερπουλ που ήμουν μέσα; Σέντερ μπακ παικταρά θα πάρουν ποτέ; Τόσα χρόνια το λένε αλλά δεν το κάνουν.

• Ή έχει κανέναν προπονηταρά ο Παναθηναϊκός που να τον φτιάξει ομάδα. Είναι αργή ομάδα και προβλέψιμη. Ο Σισέ έχει πολλά καλά, είναι σπουδαίος αθλητής, γρήγορος και ψυχάρα, αλλά έχει ένα αρνητικό που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο παίζοντας σε αυτήν την ομάδα: Δεν ντριμπλάρει. Βλέπεις τι κάνει ο Μιραλάς, βλέπεις τι κάνει ο Ανελκά, ο Σισέ δεν μπορεί να το κάνει. Δεν ντριμπλάρει ρε παιδί μου, δεν μπορεί. Γράψε το: Με Αβραάμ- Μέλμπεργκ και έτσι όπως είναι φέτος ο Παναθηναϊκός, ο Σισέ δεν θα ακουμπήσει μπάλα! Αρκεί βέβαια να παρουσιαστεί στο γήπεδο ένας καλός Ολυμπιακός, μην δούμε τίποτα τρελά, διότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: