Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ο πολύτιμος Μεχντί Αμπεντ!!

Ο Μεχντί Αμπεντ ήρθε για να μεταμορφώσει το κέντρο του Παναθηναϊκού. Το sport-fm.gr αναλύει τα πλεονεκτήματα της μεσαίας γραμμής του «τριφυλλιού» με τον Αλγερινό, που λύνουν τα χέρια του Αναστασίου.

Ο πολύτιμος Μεχντί Αμπεντ
Του Διονύση Δεσύλλα

Ο Μενχτί Αμπεντ σημείωσε χθες, στο φιλικό παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. «Σιγά την είδηση», θα πει κάποιος και δικαίως. Ο Αλγερινός είναι από τους μέσους που σκοράρουν αρκετά, μια και έχουν τη δυνατότητα να πατάνε περιοχή. Η… επανεμφάνισή του στη μεσαία γραμμή της ομάδας, θα δώσει πολλά extra στο «τριφύλλι» και φυσικά θα ανακουφίσει τον Γιάννη Αναστασίου. Το sport-fm.gr αναλύει…

Δύναμη

Ο Αμπέντ είναι ένα «ταυρί» στο κέντρο. Πολύ δυνατός ποδοσφαιριστής, κερδίζει πολλές προσωπικές μονομαχίες, μπαίνοντας δυναμικά σε κόντρες, αλλά και με ικανότητα ψηλά στον αέρα. Παίρνει πολλές φορές την πρώτη κεφαλιά από βολέ τερματοφύλακα ή διώξιμο αμυντικού. Είναι δεδομένο ότι η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού θα δυναμώσει. Αν, μάλιστα, έχει δίπλα του τον υγιή Μάικλ Εσιέν, ο οποίος χθες στο φιλικό με τον Πανελευσινιακό, έδειχνε γερός και… φουριόζος, τότε το κέντρο αλλάζει προς το καλύτερο.

Γκολ

Τα γκολ από τους μέσους λείπουν πολύ στον Γιάννη Αναστασίου. Ο Τάσος Λαγός δεν το έχει, ο Ζέκα επίσης, ο Πράνιτς σκοράρει αραιά και που. Ο Αμπέντ είναι ποδοσφαιριστής που σκοράρει, δημιουργεί ευκαιρίες και πατάει περιοχή. Αυτό θα δώσει πολλά οφέλη στην ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περασμένη θητεία του με το «τριφύλλι» ο Αλγερινός είχε 7 τέραματα σε 28 συμμετοχές. Καθόλου άσχημα. Κάτι ανάλογο περιμένει και φέτος ο Αναστασίου από τον 23χρονο.

Transition

Ενας… κουβαλητής και μάλιστα γρήγορος ήταν απαραίτητος στον Παναθηναϊκό. Κουβαλητής από τα πίσω κι όχι από το «δεκάρι». Ενας ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει στο γρήγορο transition. Ο Αμπέντ είναι τέτοιος. Τον έχουμε δει να το κάνει πάμπολλες φορές πρόπερσι, αλλά και κάποιες φορές στο ματς με την Καλλονή. Στη μεταφορά της μπάλας είναι δεδομένο ότι ο 23χρονος άσος θα έχει σημαντική συνεισφορά, ίσως αρκετές φορές και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ωριμότητα

Αυτό είναι κάτι που θα φανεί, αν και οσοι τον βλέπουν στις προπονήσεις το λένε. Ο Αμπέντ δείχνει πιο ώριμος από την πρώτη του θητεία στο «τριφύλλι», καθώς έχει και στην πλάτη του ένα χρόνο Πρέμιερ Λιγκ. Μετράει! Σ΄αυτό θα τον βοηθήσει πολύ ο Μάικλ Εσιέν, που, κατά κάποιον τρόπο, θα είναι το… έτερόν του ήμισυ στη μεσαία γραμμή, ο πρώτος ως box to box, ο δεύτερος ως «κόφτης».
 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: