Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Καρνέζης: «Χρειάζεται προσπάθεια και χρόνος»

Το καλύτερο δυνατό θα προσπαθήσει να κάνει κόντρα στη Ρουμανία η Εθνική, όπως τόνισε ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα χρειαστεί και πολύς χρόνος για να αλλάξει η κατάσταση.

Καρνέζης: «Χρειάζεται προσπάθεια και χρόνος»
Για το προσεχές ματς των προκριματικών του EURO με αντίπαλο τη Ρουμανία αλλά και για την επόμενη μέρα μετά τον αποκλεισμό μίλησε ο Ορέστης Καρνέζης.

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής αναφέρθηκε στην ανάγκη μέσα από προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και παραδέχθηκε πως η μετάβαση δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αναλυτικά:

Για τη Ρουμανία:
«Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Νομίζω ότι είναι έτοιμη να μετάσχει σε μία τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι τους πείσμωσε ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ και ήθελαν πάση θυσία να περάσουν σε αυτήν την διοργάνωση».

Για τη μετάβαση στη νέα ομάδα:
«Ναι, όπως είπατε είναι μία καινούρια ομάδα. Όσοι είχαμε την τύχη και την τιμή να παίξουμε με παίκτες όπως ο Καραγκούνης και όλα τα παιδιά που απάρτιζαν την ομάδα του 2004 είμαστε τυχεροί που τους είχαμε συμπαίκτες, όμως θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Όλα στο ποδόσφαιρο έχουν ένα τέλος και μία καινούρια αρχή και αυτήν την στιγμή εμείς προσπαθούμε να κάνουμε μία καινούρια αρχή. Κάθε μετάβαση δεν είναι εύκολη. Και γι' αυτό προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Για το πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση:
«Εντάξει, έχουμε περάσει δύσκολα είναι η αλήθεια. Δεν είμαστε όλοι στην καλύτερή μας κατάσταση ψυχολογικά. Όπως είπα και πριν είναι μία μεταβατική περίοδος. Και όλες αυτές οι περίοδοι χρειάζονται και κάποιον χρόνο. Μακάρι να μπορούσαμε να πατήσουμε ένα κουμπάκι όλοι μαζί και μέσα σε μία ημέρα, μία εβδομάδα ή έναν μήνα να βρίσκαμε όλοι την λύση και να προχωρούσαμε μπροστά. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια και χρειάζεται και χρόνος απ' ότι φαίνεται. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλα τα παιδιά προσπαθούμε. Να είστε σίγουροι πως γι' αυτήν την κατάσταση είμαστε οι πρώτοι που δεν μας αρέσει. Έχουν μείνει 3 παιχνίδια για να τελειώσει αυτή η προκριματική φάση. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε, γιατί μπορεί να μην έχουμε πιθανότητες να περάσουμε αλλά το κίνητρο όταν αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα είναι μεγάλο. Και θα κοιτάξουμε από την μεριά την δική μας να προετοιμαστούμε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για την ερχόμενη διοργάνωση».

Για το ματς:
«Δεν είναι στα μυστικά του κράτους ότι υπάρχει απογοήτευση. Εννοείται. Από την άλλη όμως νομίζω ότι όλοι μας έχουμε εγωισμό. Και κάνοντας ένα καλό παιχνίδι αύριο παίζοντας με την Ρουμανία, που είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες, κάνοντας κάτι καλό αύριο, ίσως και κερδίζοντας, γιατί αυτός πάντα είναι ο στόχος μας η νίκη, μπορούμε να αποδείξουμε αν μη τι άλλο ότι δεν μας αξίζει αυτή η τελευταία θέση. Όταν κοιτάμε την βαθμολογία και βλέπουμε την Ελλάδα στην τελευταία θέση δεν νιώθουμε καλά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι νιώθουμε απογοήτευση και θέλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και νίκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: