Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Πεσκάρα : Μετάλλια

Το ασθενές φύλο έχει την τιμητική του στο τζούντο στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα. Η Μπουκουβάλα στα -57κ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο καθώς νίκησε διαδοχικά την Ορόρα Σικόζα από την Αλβανία, τη Νεσρία Ζελασί από την Τυνησία, στον ημιτελικό την Τουγκμπά Ζεχίρ από την Τουρκία και στον τελικό τη γαλλίδα Μπάρμπαρα Χαρέλ.
Το χάλκινο μετάλλιο στα -63κ. κατέκτησε η Δήμητρα Ανδρούτσου. Αρχικά ηττήθηκε από την Καχίνα Σαϊντί (Αλγερία), όμως στα ρεπεσάζ νίκησε την Καρέν Χαμάς (Λίβανος) και την Φλάβια Παγκανέσι (Ιταλία).

Κοντά στο χάλκινο μετάλλιο των -66κ έφτασε ο Λαυρέντης Αλεξανίδης, αλλά τελικά δεν κατάφερε να το κατακτήσει. Αρχικά κέρδισε τον ισπανό Σουγόι Ουριάρτε Μάρκος και τον τούρκο Χασάν Γιλμάζ, όμως στα ημιτελικά ηττήθηκε από τον σέρβο Μίλος Μιγιάλκοβιτς και στα ρεπεσάζ από τον ιταλό Φραντσέσκο Φαράλντο.

Το χάλκινο μετάλλιο στο ύψος γυναικών των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα, κατέκτησε η Τόνια Στεργίου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε το 1.89 με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ η Μπουρτσού Αϊχάν από την Τουρκία το πέρασε με την πρώτη και πήρε το ασημένιο (και οι δύο απέτυχαν στο 1.91). Η Ιταλίδα Αντονιέτα Ντι Μαρτίνο, που ήταν και το φαβορί, επικράτησε άνετα, αφού έφτασε στο 1.97 και πήρε το χρυσό.

Στην πέμπτη θέση έμεινε η Μαρούλα Παπαγεωργίου με 1.75.

Δεν υπάρχουν σχόλια: