Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

"Μαύρη τρύπα"


Ο Σωκράτης Κόκκαλης στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Sportday", ο Ολυμπιακός έχει άνοιγμα το οποίο ανέρχεται στα 63 εκατ. ευρώ! Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μπει μέσα περίπου 36 εκατ. ευρώ ενώ οι δανειακές του υποχρεώσεις ανέρχονται στα 27 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το άνοιγμα της ΠΑΕ μεγάλωσε από πέρσι διότι ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ στέρησε πολύτιμα έσοδα τους πρωταθλητές. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το ποσό που είναι μέσα αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός ίσως να αγγίζει και τα 80 εκατ. ευρώ!

Η "Sportday" αναφέρει ότι στην επιστολή που έστειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης προς τους επιχειρηματίες τους οποίους καλεί να μπουν στην ομάδα έκανε λόγο για το χρέος των 63 εκατ. ευρώ, αφού ωστόσο πρώτα τόνιζε ότι η αποτίμηση της Efg Telesis Finance -θυγατρικής της Eurobank- έδειξε πως η αξία της ΠΑΕ Ολυμπιακός φτάνει τα 170 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα παραπάνω η καθαρή αξία των μετοχών της ομάδας, είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.

Δάνεια και για το "Γ. Kαραϊσκάκης"
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας υπάρχουν επιπλέον δάνεια ύψους 60 εκατ. ευρώ που αφορούν το "Γ. Καραϊσκάκης". Ωστόσο, η κατάσταση με το γήπεδο είναι διαφορετική, επειδή τα δάνεια αποπληρώνονται από τα έσοδα και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Οι οφειλές αναμένεται να εξοφληθούν το 2023.

Μάλιστα αυτός που από το 2023 και μέχρι το 2053 θα διαχειρίζεται το "Γ. Καραϊσκάκης" θα έχει ένα τεράστιο έσοδο της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, χωρίς να υπολογίζεται η πληθωριστική αύξηση! Με πρόχειρους υπολογισμούς θα αποφέρει σε αυτόν που θα έχει το γήπεδο για 30 χρόνια (από το 2023 έως το 2053) πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κ. Κόκκαλης έχει δίκιο να θεωρεί ότι το Καραϊσκάκη είναι μια τελείως διαφορετική συζήτηση.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ayta den mas ta legate ade paly na plhrwsei o laos? xaxaxa tha vgei kapoios neos nomos paly opws to 1989? idwmen pantws twra ksekatharisan polla as ta plhrwsei o sokraths aytos den einai o megalometoxos? ti psaxnw na brw kai egw twra?