Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Βαριά η φανέλα της ΑΕΚ…»


«Βαριά η φανέλα της ΑΕΚ…»
Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ήταν το πρώτο ίσως που διαχειρίστηκαν ως ΑΕΚ.

Η φανέλα της όμως παραμένει βαριά για τους νέους παίκτες της.

Και ο Χρήστος Αρκούδας δεν δίστασε να το παραδεχθεί στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο μπακ της «Ένωσης» δήλωσε ανακουφισμένος απ' τη νίκη «που μας επέτρεψε να χαμογελάσουμε λίγο».

Αφού χαρακτήρισε «κύριο» λοιπόν τον Γκερέιρο (για το θέμα του πριμ) ξεκαθάρισε πως το μόνο που σκέφτονται όλοι δεν είναι τα προβλήματα, αλλά πώς θα βγάλουν την ΑΕΚ απ’ αυτή τη θέση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Αρκούδας στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη

Για το παιχνίδια με τον ΠΑΣ: «Οπωσδήποτε υπήρχε άγχος γιατί το ματς ήταν ζωής ή θανάτου για μας. Έπρεπε οπωσδήποτε να το πάρουμε και ευτυχώς ήρθε η νίκη που μας ξεκόλλησε από τη βαθμολογία και μας έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Ήταν μια ευκαιρία να χαμογελάσουμε κι εμείς λίγο, να ανασάνουμε. Γιατί είναι βαριά φανέλα της ΑΕΚ και ξέρουμε ότι πρέπει να βγάλουμε την ομάδα απ’ αυτή τη θέση».

Για την ψυχολογία κατά τη διάρκεια του χθεσινού ματς: «Όταν έχασε το πέναλτι ο Γκερέιρο, οπωσδήποτε απογοητευτήκαμε κάπως. Αυτά όμως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς ανεβήκαμε στο δεύτερο μέρος και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το πριμ που έδωσε ο Γκερέιρο και αν προετοιμάζεται ανάλογη κίνηση από τους παλιούς: «Είναι κύριος ο Ρότζερ! Το υποσχέθηκε πριν το παιχνίδι και τελικά έφερε τα λεφτά σήμερα. Ήταν μια ωραία κίνηση. Όντως, κάτι ειπώθηκε και για το επόμενο παιχνίδι και αν συνεχιστεί αυτό, πρέπει κι εμείς οι νεαροί… κάπως να ανταποδώσουμε. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα, είμαστε μια παρέα, έχουμε πολύ καλό κλίμα και αυτό θέλουμε να δείχνουμε και στο γήπεδο».

Για το πού οφείλεται ο εκνευρισμός που φαίνεται από επεισόδια σαν του Κατίδη: «Υπάρχει εκνευρισμός γιατί αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις δεν μας βγαίνουν μετά στα παιχνίδια. Με την καινούργια φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο προπονητής όμως, αυτό αλλάζει σιγά-σιγά και ελπίζουμε ότι θα έρθουν κι άλλα καλά αποτελέσματα».

Για το αν επηρεάζονται από τα οικονομικά προβλήματα: «Υπάρχουν στο μυαλό μας τα προβλήματα, αλλά είμαστε επαγγελματίες και παίζοντας μάλιστα σε αυτή την ομάδα, το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι το πώς θα τη βγάλουμε απ’ αυτή τη θέση. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις από εμάς και δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας τα προβλήματα».

Για το αν περίμενε -όταν βρισκόταν στις ακαδημίες- ότι θα έπαιζε στην ΑΕΚ: «Δεν φανταζόμουν ότι θα είμαι στην ΑΕΚ μετά από τόσα χρόνια. Ήταν ένα όνειρο για μένα και καλύτερα που ήρθε σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση. Αν ερχόμουν νωρίτερα, ίσως να μην έπαιρνα τις ευκαιρίες που έχω τώρα. Είναι δύσκολα τα πράγματα στην ομάδα, αλλά είναι και μια ευκαιρία για εμάς τους νέους παίκτες να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στην ΑΕΚ».

Για τη δυσκολία να συνυπάρχουν πολλοί νεαροί στην ενδεκάδα: «Για όσους νεαρούς είμαστε στην ΑΕΚ είναι δυσκολότερο σε σχέση με άλλες ομάδες γιατί έχουμε περισσότερη πίεση. Αυτό μας βαραίνει τα πόδια και αν είχαμε περισσότερους έμπειρους παίκτες, θα δείχναμε πιο πολλά πράγματα. Το αφήνουμε όμως στην άκρη και προσπαθούμε να δείχνουμε πάντα στο γήπεδο ότι είμαστε μια οικογένεια».

Για το επόμενο παιχνίδι: «Δεν υπάρχει λόγος να μας φοβίζει ο Πανθρακικός. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και κάθε παιχνίδι που είναι τελικός. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, έχει δείξει βελτίωση με τον καινούργιο προπονητή, αλλά εμείς πρέπει να πάμε εκεί και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να το κάνουμε για να ανέβουμε κι άλλο -ψυχολογικά και βαθμολογικά- και να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: