Ο δημοσιογράφος της αγγλικής εφημερίδας «Sun» Αντώνης Καστρινάκης έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον αντιπρόεδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη.
Ο Σάββας Θεοδωρίδης φιλοξενήθηκε στην «Δίκη του ΣΚΑΪ» τον περασμένο Οκτώβριο εξαπολύοντας δριμύτατη προσωπική επίθεση στον δημοσιογράφο Αντώνη Καστρινάκη για ένα άρθρο του στην στήλη που διατηρεί στη Sun.
Ο Καστρινάκης με αφορμή την επίσκεψη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο και το παιχνίδι με την Αρσεναλ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είχε αναφερθεί σε άρθρο του στην ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη σε σχέση με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011.
Ο Θεοδωρίδης απευθύνθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Καστρινάκη υπαινισσόμενος ότι ο Έλληνας δημοσιογράφος εξυπηρετούσε συμφέροντα αντιπάλων του Ολυμπιακού και πιο συγκεκριμένα του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού και του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου καθώς το κανάλι του Φαλήρου έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Sun και στο δελτίο ειδήσεων αλλά και στην εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΪ».

Ο Αντώνης Καστρινάκης στην μήνυση που κατέθεσε ξεκαθαρίζει ότι οι χαρακτηρισμοί του Θεοδωρίδη και οι υπαινιγμοί που άφησε για την ακεραιότητα, αμεροληψία και τιμιότητά του (χαρακτήρισε το άρθρο «αισχρό» και «αηδές») όπως και τον πατριωτισμό του είναι παντελώς ψευδείς, ανυπόστατοι και άκρως δυσφημιστικοί.
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είχε πει στην τηλεόραση πως ο Καστρινάκης έγραψε πως ο Μαρινάκης έχει καταδικαστεί και θα ταξίδευε στην Αγγλία ως καταζητούμενος, κάτι που δεν είχε γραφτεί ποτέ!
Αξιοσημείωτο, είναι πως τότε ο Αλέξης Κούγιας που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή είχε αντιδράσει αναφέροντας ότι υπάρχει ποινική δίωξη εναντίον του Μαρινάκη, γεγονός ευρύτατα γνωστό στο πανελλήνιο.
Επίσης, η δικηγόρος καλεσμένη του ΣΚΑΪ και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Ειρήνη Μαρούπα που ξεκαθάρισε ότι ο Μαρινάκης «πρέπει να απολογηθεί» στον ανακριτή από τη στιγμή που του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το σκάνδαλο των στημένων και χαρακτήρισε ως «φοβερό» το γεγονός ότι 16 μήνες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, ο Μαρινάκης δεν είχε ακόμα απολογηθεί στον ανακριτή.
Ο ΣΚΑΪ έχει ήδη ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Αντώνη Καστρινάκη μέσω του παρουσιαστή της εκπομπής «Δίκη στο ΣΚΑΪ» Κυριάκου Θωμαίδη, ο οποίος αναγκάστηκε υπό την απειλή μήνυσης να διευκρινίσει ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο σταθμός ΣΚΑΪ, ιδιοκτησίας του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιἀννη Αλαφούζου, υιοθετούσαν τις απόψεις που εξέφρασε ο Θεοδωρίδης.
Επίσης υπό την απειλή μήνυσης ο ΣΚΑΪ έχει αποσύρει την επίμαχη εκπομπή από το αρχείο παλαιοτέρων εκπομπών που διατηρεί στην ιστοσελίδα του.



πηγή: gazzetta.gr