Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ζαρντίμ: «Δεν είμαστε χαρούμενοι…»

Ζαρντίμ: «Δεν είμαστε χαρούμενοι…»
Γλυκόπικρη γεύση άφησε η νίκη του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ (2-1), στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς η ομάδα του δεν κατάφερε να πετύχει τον πρώτο της στόχο που ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε, πως μια επιτυχία κόντρα στους «κανονιέρηδες» είναι πολύ σπουδαία για το σύλλογο, ενώ τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλές λύσεις στο ρόστερ τους και αρκετούς ικανούς ποδοσφαιριστές να βοηθήσουν κάθε στιγμή.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στη συνέντευξη Τύπου:

Τι αίσθηση σας αφήνει το Τσάμπιονς Λιγκ με την ολοκλήρωσή του, έπειτα και από μία μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ομάδα σας για να ανατρέψει το σκορ;

Κατ' αρχήν δεν είμαστε χαρούμενοι, γιατί δεν πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο που ήταν η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ξέραμε πριν από το ματς. Οπότε θέλαμε να πετύχουμε τους άλλους δύο στόχους μας. Θέλαμε να κερδίσουμε για να είμαστε στην κλήρωση των ισχυρών και δεύτερον για να προσφέρουμε ένα ωραίο θέαμα και νίκη στους φιλάθλους μας. Τα καταφέραμε αυτά τα δύο. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η ανώτατη ευρωπαϊκή διοργάνωση και όλοι όσοι παίζουν ποδόσφαιρο, θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή. Και το Γιουρόπα Λιγκ είναι μία σημαντική διοργάνωση, αλλά με όλα αυτά θα ασχοληθούμε από τον Φλεβάρη και μετά.

Αυτή η νίκη είναι νίκη ψυχολογίας ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

Ήταν μία μεγάλη νίκη της ομάδας μας. Αυτό αποδεικνύει ότι η ομάδα μας δεν αποτελείται από 11 παίκτες. Εχει τις λύσεις πάντα να προσπαθεί με πολλούς τρόπους να κερδίζει και να γυρίζει ένα ματς. Το δείξαμε και στο Μονπελιέ. Ξέρουμε τις δυνάμεις μας και πότε θα τις χρειαστούμε. Το σημαντικό είναι ότι πετύχαμε μία σημαντική νίκη.

Ο κ. Βενγκέρ είπε ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί δεν ήταν έτοιμος στην πρεμιέρα από το γεγονός ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει αργά στην Ελλάδα. Συμφωνείτε;

Συμφωνώ ότι δεν ήμασταν έτοιμοι με την Σάλκε για δύο λόγους. Ο πρώτος επειδή ξεκινάει αργά το πρωτάθλημα, οπότε δεν ήμασταν έτοιμοι επειδή δεν είχαμε παίξει πολλά ματς. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την αλλαγμένη ομάδα. Είχαμε πολλά νέα πρόσωπα και κάποιοι από τους παίκτες μας ήρθαν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Είστε ο τέταρτος προπονητής του Ολυμπιακού που με εννιά βαθμούς αποκλείεται από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ; Πώς το σχολιάζετε αυτό;

Είμαι λυπημένος για αυτό επειδή δεν καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας αφυπνήσει για το μέλλον, ώστε την επόμενη φορά να είμαστε πιο προσεκτικοί στο πρώτο ματς για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουμε.

Είναι ένα κέρδος για την ομάδα σας ότι ένα 21χρονο παιδί όπως ο Μανωλάς έπαιξε σε όλα τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σιόβας επίσης αγωνίστηκε σε πολλά παιχνίδια, στο Μονπελιέ είχατε στην 11άδα έξι Έλληνες παίκτες;

Είναι αλήθεια πώς ο Ολυμπιακός έχει πολύ περισσότερους Έλληνες παίκτες και ιδιαίτερα νέους. Παρότι είναι νέοι και άπειροι, έχουν την ικανότητα και πολλές δυνατότητες ώστε με τη δουλειά να συνεχίσουν να μας βοηθούν με αυτόν τον τρόπο.

Με τις αλλαγές σας είχατε καθοριστική συμβολή ως προς την ανατροπή του σκορ. Αυτή η διάταξη μετά τις αλλαγές που κάνατε, μπορεί να αποτελέσει οδηγό ενόψει του ντέρμπι;

Εμείς προετοιμάζουμε μία δομή για το παιχνίδι μας και αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιους παίκτες. Κατά τη διάρκεια ενός ματς το κάνουμε πιο επιθετικό ή λιγότερο επιθετικό. Σήμερα, έτσι όπως πήγαινε το ματς, αποφασίσαμε να βάλουμε πιο επιθετικούς παίκτες. Έπρεπε να ρισκάρουμε περισσότερο και να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στην επίθεση. Αυτό είναι το σκεπτικό μας σε όλα τα ματς. Αυτό εξαρτάται πάντοτε πώς είναι το σκορ και από τις ανάγκες που έχει ο αγώνας εκείνη τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: