Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Γλυκό φινάλε, μπορεί μακριά στο Γιουρόπα!!

Γλυκό φινάλε, μπορεί μακριά στο Γιουρόπα
Ο Ολυμπιακός έκλεισε όπως του άξιζε την περιπέτεια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το γεγονός πως μπήκε πολύ νωχελικά στο παιχνίδι και έμεινε πίσω στο σκορ. Με ηγέτη έναν θαυμάσιο Τζαμέλ Αμπντούν που τον πήρε από το χέρι και τον οδήγησε στη νίκη, οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν τον όμιλο με 9 πόντους και μπορούν να τα βάζουν και λίγο με την επιπολαιότητα με την οποία διαχειρίστηκαν ειδικά το πρώτο ματς με την Σάλκε.

Tου Μπάμπη Χριστόγλου

Ο Θρύλος πέτυχε τον στόχο του, που ήταν βασικά να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια και τον Φλεβάρη, έστω και αν συνεχίζει στην δεύτερη διασυλλογική διοργάνωση. Πάει στους ισχυρούς για την κλήρωση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ και ελπίζει σε ανάλογη ή και καλύτερη ακόμα πορεία σε αυτή την διοργάνωση, συγκριτικά με την περσινή.

Η ομάδα, όπως έγραψα και παραπάνω μπήκε αρκετά χαλαρά για τέτοιο ματς. Πιθανώς το να σκέφτεσαι δύο παιχνίδια, γιατί κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συνέβη στην αρχή, έκανε τον Ολυμπιακό να χάσει την αυτοσυγκέντρωση που έπρεπε να έχει για ένα τέτοιο παιχνίδι. Όμως ο Αμπντούν σε καμία φάση του αγώνα, δεν επαναπαύτηκε, δεν τα παράτησε και κατά την άποψη μου, παρέσυρε όλη την ομάδα, στο να βγει στο δεύτερο μέρος και να ανατρέψει την κατάσταση.

Σε αυτό συνετέλεσε και η άνοδος του Μασάδο στο δεύτερο μέρος που έδειξε κάποια δείγματα της αξίας του και ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Ο Μήτρογλου μπήκε για άλλη μια φορά ζεστός από τον πάγκο και σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ, παγκόσμιας κλάσης για να χαρίσει τη νίκη στους «ερυθρόλευκους». Ο Θρύλος «κλείδωσε» την Άρσεναλ στο δεύτερο μέρος που δεν είχε την παραμικρή ευκαιρία ν’ απειλήσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» μένουν με μια γλυκιά γεύση, από το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και αν δεν πήραν το εισιτήριο για τους «16». Για μια καινούρια ομάδα όπως η φετινή ήταν καλή η προσπάθεια, θα μπορούσε βεβαίως να είναι και καλύτερη. Το Γιουρόπα Λιγκ είναι μια πρόκληση και πιστεύω πως οι «ερυθρόλευκοι» από τη στιγμή που έχουν από νωρίς «κλειδωμένο» το πρωτάθλημα, εντός συνόρων, μπορούν πιο άνετα να βλέπουν ένα μακρύ ταξίδι στο Γιουρόπα Λιγκ. Η τύχη κάτι του χρωστάει σε αυτή τη διοργάνωση.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: