Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Τσιάρτας: «Η κίνηση για Κατσουράνη δείχνει πως σκέφτεται ο Σαββίδης»

Ο Βασίλης Τσιάρτας φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το Πρωτάθλημα, τον ΠΑΟΚ και τις μεταγραφικές κινήσεις που θέλει να κάνει. Επίσης αναφέρθηκε στον Σαββίδη και τόνισε ότι έχει τη δυνατότητα να δυναμώσει τον ΠΑΟΚ.

Για το Πρωτάθλημα:

«Από πλευράς ποιότητας, λόγω και τις συνθήκες που επικρατούν, δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Σαν πρωτάθλημα έχει τις εκπλήξεις του και είναι ισορροπημένο από θέμα απόδοσης. Αυτοί που κατάφεραν να πάρουν βαθμούς χωρίς να εντυπωσιάσουν έχουν το προβάδισμα στο θέμα παραμονής.

Οι ομάδες δε διαφέρουν πολύ, ο Ολυμπιακός έχει τη διαφορά γιατί μπορεί να έχει το ρόστερ που θέλει, ενώ οι άλλες ομάδες προσαρμόστηκαν στα οικονομικά δεδομένα. Η ΑΕΚ δεν έκανε κακές εμφανίσεις αλλά έχασε παιχνίδια στις λεπτομέρειες λόγω και της απειρίας. Ακόμα και με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ δεν έπαιξε άσχημα απλά μετά την αποβολή και το πέναλτι έγινε εύκολο για τον Ολυμπιακό».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Άρης και ΑΕΚ:

«Και ο Πανιώνιος έχει οικονομικά προβλήματα και ο ΟΦΗ και η Κέρκυρα. Το Πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο, οι ομάδες αυτές, χωρίς να θέλω να τις μειώσω κατάφεραν να πάρουν κάποια θετικά αποτελέσματα και να βρίσκονται πιο ψηλά από ΑΕΚ και Άρη. Οι ομάδες αυτές αξιοποίησαν τα παιχνίδια, είχαν και ρέντα. Η διαφορά όμως δεν είναι τεράστια από τις άλλες. Είναι να σου κάνει και τα χατίρια η μπάλα. Όσο εύκολα μπορείς να κερδίσεις, έτσι εύκολα μπορείς και να χάνεις. Ο Αστέρας Τρίπολης δικαιολογεί τη βαθμολογική του θέση λόγω του ρόστερ και της απόδοσής του. Ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος όμως δεν είναι ομάδες που σε εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους».

Για τον ΠΑΟΚ, τον Κατσουράνη και τον Σαββίδη:

«Νομίζω ότι οι ομάδες που θα κάνουν μεταγραφικές κινήσεις εκεί που έχουν ανάγκη, θα τους βοηθήσουν. Το Δεκέμβρη οι μεταγραφές δεν είναι σαν αυτές του Καλοκαιριού, πρέπει να πάρουν παίκτες που θα είναι ενδεκαδάτοι, δε νομίζω ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ να είναι μόνο στη μεσαία γραμμή.

Τέτοιου είδους κινήσεις θέλουν να δυναμώσουν το ρόστερ και η κίνηση αυτή δείχνει το πώς σκέφτεται ο Σαββίδης. Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να ηρεμήσει με τον Σαββίδη, εγώ χειροκροτώ τέτοιες κινήσεις. Έχει τη δυνατότητα να δυναμώσει. Οποιοιδήποτε μπουν να επενδύσουν σε μια ομάδα θα πρέπει να το κάνουν με τον ίδιο τρόπο και όχι να σπαταλάν χρήματα. Πρέπει να γίνονται περιορισμένα πράγματα και όχι όπως κάνανε άλλες ομάδες».

Για το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πεντάδα των πιο διεφθαρμένων χωρών της Ευρώπης:

«Αν η ηγεσία του αθλητισμού το έπαιρνε στα σοβαρά θα έπρεπε να ληφθούν και τα κατάλληλα μέτρα. Στην Ιταλία έγινε αυτό και τιμωρήθηκαν μεγάλες ομάδες. Εδώ αναδεικνύονται αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Το γεγονός ότι είμαστε εκεί, νομίζω ότι οφείλεται στο ποιοι διοικούν το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Πείτε μου ποιος έχει τιμωρηθεί και για πόσο καιρό. Μοιραία είμαστε μια χώρα που έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει».



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: