Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Κατρακύλα για την Σίτι…!!

Κατρακύλα για την Σίτι…
Οι πρωταθλητές Αγγλίας πήγαν στην Γερμανία με στόχο την νίκη που θα μπορούσε να τους στείλει στο Europa League.

Παρόλα αυτά η Μάντσεστερ Σίτι παρότι αντιμετώπιζε τα δεύτερα της Ντόρτμουντ κατάφερε και ηττήθηκε με 1-0, μένοντας στην τελευταία θέση του Δ’ Ομίλου και κάνοντας την χειρότερη συγκομιδή πόντων αγγλικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ μη καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί την ήττα του Άγιαξ (4-1) στο Μπερναμπέου από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Γερμανοί τερμάτισαν πρώτοι κάνοντας μια ξέφρενη πορεία στον όμιλο του «θανάτου», η ομάδα του Μουρίνιο πήρε την δεύτερη θέση, ο Άγιαξ τερμάτισε τρίτος και θα συνεχίσει στο Europa League και η Μάντσεστερ Σίτι γυρίζει σπίτι της, να ασχοληθεί με την Premier League αφού όπως δείχνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ευρωπαϊκό κοστούμι δεν της πάει.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ 4-1
(13’ Ρονάλντο, 28’, 88’ Καγεχόν, 49’ Κακά – 59’ Μποέριγκτερ)

Ο Άγιαξ χρειάζονταν μόνο νίκη για να σιγουρέψει το Europa League και μπήκε επιθετικά λες και έπαιζε με την Φένλο ή την Βάλβααϊκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης είδε τους κενούς χώρους και έφευγε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σφαίρα στην αντεπίθεση. Στο 13’ ο Πορτογάλος έκανε το 1-0 και με παρόμοιο τρόπο ο Καγεχόν στο 28’ διπλασίασε τα τέρματα της «βασίλισσας».

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να ελέγχουν και το παιχνίδι. Ο Κακά στο 48’ έκανε το 3-0 με τους Ολλανδούς να μειώνουν στο 59’ με τον Μποέριγκτερ. Ο Κακά όμως είχε κέφια και πώς να μην έχει αφού ανήκει στα… δεύτερα και στο 88’, ο Βραζιλιάνος έκανε μια κούρσα περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του, σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Καγεχόν ο οποίος έκανε το 4-1 που ήταν και το τελικό σκορ.


Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Αντάν, Βαράνε, Φάμπιο Κοεντράο, Καρβάλιο, Νάτσο, Κεντίρα, Κακά, Μόντριτς, Καγεχόν, Ρονάλντο, Μπενζεμά

Άγιαξ (Ντε Μπουρ): Βέρμεερ, Άλντερβαϊρελντ, Μόισαντερ, Μπλιντ, Φαν Ριν, Πόουλσεν, Έρικσεν, Ντε Γιόνγκ, Μποέριγκτερ, Χόεσεν, Φίσερ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(57’ Σχίμπερ)

Η Σίτι ήθελε την νίκη, η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο στην Γερμανία όμως. Παρότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν σχεδόν με τα δεύτερα, πίεσαν τους Άγγλους και το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν δίκαιο. Στο δεύτερο μέρος όμως, η ομάδα του Κλοπ σκόραρε με τον Σχίμπερ στο 57’ και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Κατόπιν, η Σίτι πίεσε αφού κατάλαβε πως η κατρακύλα δεν έχει όρια αλλά δεν κατάφερε τίποτα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, γυρίζοντας στην Αγγλία με άδεια χέρια.

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βάιντενφελερ, Χούμελς, Κιρχ, Φελίπε Σαντάνα, Σμέλτσερ, Λάιτνερ, Γκουντογκάν, Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Πέρισιτς, Σίεμπερ

Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Μαϊκόν, Κομπανί, Λέσκοτ, Νάστασιτς, Νασρί, Χάβι Γκαρθία, Μπάρι, Τζέκο, Σινκλέρ, Τέβεζ




Τελική Βαθμολογία

Ντόρτμουντ 14 (11-5)
Ρεάλ Μαδρίτης 11 (15-9)
Άγιαξ 4 (8-16)
Μάντσεστερ Σίτι 3 (7-11)




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: